Wij hebben de meest gestelde vragen speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Locatie en overnachten

Kan ik overnachten op De Zomerhof?

Overnachten op De Zomerhof is helaas niet mogelijk. Wel zijn er in de directe omgeving van de Zomerhof Bed&Breakfasts en hotels waar vast nog wel een plaatsje vrij is. Kijk op onze site voor meer informatie.

Kan ik in de keuken mijn eten bereiden?

Vaak gaan cursisten 's avonds met elkaar wat eten in één van de eetgelegenheden die Bathmen of Holten rijk is. In de cursusruimte zelf zit een klein open keukentje die eigenlijk wel gevuld wordt met de spullen voor de lunch. Je kunt hier wel íets eten bereiden of bewaren maar maak het svp niet te spannend ;-)

Kan ik ook met een tentje bij jullie op het erf overnachten?

Hoe gezellig dat ook klinkt en is, overnachten op het erf is helaas niet mogelijk. Onze honden reageren 's avonds sterk op veranderingen rondom het erf en zullen dan snel aanslaan. Dit komt de nachtrust natuurlijk niet ten goede :-) Wil je toch graag kamperen, dan verwijzen we je graag naar onze site voor meer informatie.

Geven jullie de cursus ook op locatie?

Jazeker! Met veel plezier.

Heb of weet je een goede locatie? Geef het aan en we komen naar jou toe!  Informeer bij de administratie (info@dezomerhof.nl) naar de mogelijkheden.

Is er een carpoolmogelijkheid?

Jazeker. Onze cursisten komen uit alle windstreken, en er is vast wel iemand met wie je kunt carpoolen. Vraag twee weken voor aanvang van jouw cursus bij info@dezomerhof.nl wie er bij jou uit de buurt komt.

Ik kom met het openbaar vervoer; is er een goede verbinding?

Ja, ook met het openbaar vervoer zijn wij te bereiken.

Het handigst is om op station Holten uit te stappen. Als je ons een paar dagen van te voren hebt ingelicht hoe laat je daar staat, kunnen we er voor zorgen dat iemand je bij het station ophaalt.

Dieet en Allergie

Ik heb suikerziekte. Kan hier rekening mee worden gehouden?

Ja hoor, dat kan. Je kunt tijdens de cursus eten wanneer jouw lichaam daar om vraagt.

Ik ben veganist/vegetariër. Kan hier rekening mee worden gehouden?

Ja, tot bepaalde hoogte wel. Alle maaltijden en versnaperingen zijn vegetarisch. Mocht je veganistisch zijn dan ben je vrij je eigen voedsel mee te brengen.

Ik ben allergisch voor dieren. Hoe kan ik toch communiceren met dieren?

Dit is geen enkel probleem! Het feitelijke communiceren gaat namelijk met behulp van een foto. Je hebt dus geen lijfelijk contact met een dier. Echter zijn er op De Zomerhof wel ezeltjes en drie honden aanwezig. Maar het is absoluut niet nodig om een dier aan te moeten raken als je de cursus bij ons wilt komen volgen.

Ik ben allergisch voor ezels/paarden. Kan ik toch deelnemen aan de cursus?

Ja, je kunt gelukkig gewoon meedoen! Tijdens de cursus wordt er wel gewerkt met ezeltjes, maar als je deze niet wilt/kunt aanraken is dit geen probleem.

Ik heb een zonneallergie. Kan ik de cursus toch volgen?

Jazeker kun je de cursus volgen. Tijdens de cursus zijn we afwisselend binnen en buiten. We proberen, als het weer het toelaat, zoveel mogelijk oefeningen buiten te doen. We hebben veel bomen op en rond het erf, waardoor er gelukkig altijd wel een schaduwplekje te vinden is.

Ik volg een heel strikt dieet; kan ik mijn eigen voedsel meebrengen?

Ja, daarin ben je volkomen vrij.

Eigen dieren

Kan of mag ik ook eigen dieren meenemen naar De Zomerhof?

Nee, helaas. Hoe leuk en gezellig het ook zou zijn. Het is helaas niet toegestaan om dieren mee te nemen naar De Zomerhof. Onze Cursus in het Communiceren met Dieren is een intensieve cursus die veel van jezelf vraagt. Je bent in deze cursus veel met jezelf en je eigen ontwikkeling bezig. Wanneer je een eigen dier mee brengt, zul je je aandacht moeten verdelen over je dier en jezelf. Dit gaat ten koste van je eigen ontwikkeling. En dit is zonde voor de investering die je in jezelf doet.

Uitzondering op deze regel zijn geleidehonden, hulphonden en seizurehonden. Maar ook dan uitsluitend in overleg.

Ik heb geen oppas voor mijn dieren. Hebben jullie een oplossing?

In de buurt van De Zomerhof (circa 1 km er van af) is een dierenpension. Wij hebben hier zelf (nog) geen ervaringen mee en kunnen dus helaas nog een aanbevelingen doen.

Ik heb geen eigen dieren. Kan ik dan wel de cursus volgen?

Ja dat kan. Dit is geen enkel probleem. Om de Cursus in het Communiceren met Dieren te volgen is het geen probleem als je zelf geen dieren hebt.

Kan ik straks met mijn eigen dier communiceren?

Ja, het is mogelijk om na de cursus met eigen dieren te communiceren, al willen we wel aangeven dat dit wellicht iets lastiger zal zijn dan met een ‘vreemd’ dier. Maar gelukkig hebben we ook de Oefengroep waarvan je na het volgen van de cursus lid kunt worden. Op deze Oefengroep kun je andere leerling-dierentolken met jouw dieren laten praten.

Ik wil met mijn overleden dier praten, leer ik dat?

Het is in principe mogelijk met een overleden dier te praten. We raden je echter aan eerst te oefenen met levende, gezonde dieren. Dit maakt je eerste ervaringen in het communiceren met dieren positief, minder beladen en goed te controleren.

Kan ik met een weggelopen of ernstig ziek dier praten?

Ja, het is in principe mogelijk om na de cursus met een weggelopen of ziek dier te praten. We raden je echter aan eerst te oefenen met gezonde dieren waar niets ernstigs mee aan de hand is. Dit maakt je eerste ervaringen in het communiceren met dieren namelijk positief, minder beladen en goed te controleren.

Veel of weinig ervaring

Ik kan niet mediteren. Is dat een probleem?

Nee hoor, dit is geen enkel probleem. Dit wordt je geleerd tijdens de cursus.

Ik kan wel mediteren maar niet visualiseren. Is dat een probleem?

Nee hoor, ook dit is geen probleem. Dit wordt je namelijk geleerd tijdens de cursus.

Bij een andere cursus lukte het communiceren met dieren me niet. Leer ik het hier wel?

Jazeker. Reken er maar op dat je het op De Zomerhof wel gaat leren! Het verschil met andere cursussen is, dat wij je een methode aanleren, waarin je stap voor stap tot succesvol communiceren met dieren komt. In onze cursus staat het persoonlijke succes van elke cursist centraal. De Zomerhof heeft inmiddels jarenlange en intensieve ervaring in het geven van de Cursus in het Communiceren met Dieren. Daarom kunnen wij iedereen garanderen dat ook hij of zij ‘het communiceren met dieren’ bij ons leert. Wij spreken onze cursisten aan op hun eigen unieke krachten en vermogens en ervaren hun innerlijke groei als een warm bad.

Ik heb geen andere cursus of workshop gedaan. Ik heb geen ervaring. Kan ik wel meedoen?

Ja, jij kunt zeker meedoen. Dat is geen enkel probleem. Dankzij onze methode is het namelijk niet nodig om een vooropleiding te volgen. Deze cursus is door iedereen te volgen en is erg afwisselend.

Ik heb al heel veel cursussen en workshops op energetisch gebied gedaan. Is de cursus bij jullie wel een uitdaging voor mij?

Ja daar gaan we wel van uit! Je komt absoluut oefeningen tegen die je in een andere cursus al hebt geleerd. Maar de meeste cursisten die vooraf aan deze cursus al iets anders hebben gedaan, geven na afloop van de cursus aan toch altijd weer nieuwe vaardigheden te hebben geleerd.

Ik heb niks met zweven. Kan ik het communiceren met dieren toch leren?

Shake hands, wij hebben ook niks met zweven. Twee voeten op de grond. En jazeker, het communiceren kun je juist leren. Onze cursus heeft een concrete input en is soms licht spiritueel. We werken beslist toe naar concrete en meetbare resultaten. De basisscursus is rijk en afwisselend van inhoud. In 40 tot 45 oefeningen wordt een brede basis gelegd waarmee je de absoluut onmisbare grondbeginselen leert in het communiceren met dieren. Heb je niets met de ene oefening, dan heb je beslist iets met de volgende. Je gaat kennismaken met allerlei verschillende methodes om jezelf echt helemaal leeg te maken zodat je voor jezelf die vorm eruit kunt kiezen die voor jou het prettigst is.

Ik kan alleen mediteren op mijn eigen manier, mag dat?

Ja dat mag. Als je een methode hebt die voor jou goed werkt is dat natuurlijk hartstikke goed! Het is voor jezelf wel leuk alle oefeningen gewoon mee te doen en open te staan voor hetgeen we je bieden.

Blok 2 tijdens een andere cursus?

Ik kan alleen blok 1 of 2 volgen. Is dit mogelijk?

Voordat we je antwoord kunnen geven, eerst nog even het volgende: de cursus bestaat uit twee blokken van twee dagen.

Je volgt eerst blok 1, dan blok 2, niet omgekeerd. Blok 2 kan eventueel op een later tijdstip tijdens een andere lopende cursus ingehaald worden. Overleg even met De Zomerhof wanneer je graag blok twee wilt komen doen.

Wat als ik ziek word na blok 1 en ik kan blok 2 niet volgen?

Geen probleem! Dan kom je gewoon blok 2 volgen op een later tijdstip tijdens een volgende Cursus Communiceren met Dieren. Jouw recht op deelname aan blok twee blijft twee jaar geldig. Overleg even met De Zomerhof wanneer je graag blok twee wilt komen doen.

Ik woon in het buitenland en kan niet twee weken vrij houden, wat nu?

Voor jou zou dan onze Online Cursus Communiceren met Dieren een uitkomst zijn.

Handicap of ziekte

Ik ben gehandicapt; ik kan niet lang lopen. Hoe gaat dat met de (ezel)wandeling?

Het is mogelijk om tijdens de wandeling op De Zomerhof te blijven. Je kunt dan rusten, op het erf rondlopen of lekker binnen mediteren.

Ben je wel in de gelegenheid om te fietsen? Dan kun je met een fiets van De Zomerhof toch meefietsen.

Ik kan niet lang zitten. Is dit een probleem?

Dit is geen probleem. Je kunt gaan staan of even je benen strekken wanneer je maar wilt.

Ik ben ziek; kan ik tussendoor rusten?

Ja, dit kan.

Overig

Ik geef borstvoeding, kan ik tussendoor kolven?

Ja, dit kan. We kunnen een ruimte creëren waarin je je kunt terugtrekken voor het kolven. Geef het even van te voren aan, dan houden we hier rekening mee.

Ik heb moeite met groepen. Kan ik wel meedoen?

Juist mensen die moeite hebben om in een groep te functioneren, nodigen we van harte uit om deel te komen nemen. Je leert allerlei tools om juist in een groep bij jezelf te blijven, zonder dat je last hebt van de energie van de anderen. Het is echt de bedoeling dat je tijdens de cursus je authentieke zelf bent en blijft en daarin zal de cursusleiding je steunen en stimuleren.

Ik ben bang voor honden. Kan ik toch op De Zomerhof de cursus volgen?

Ja dit is geen probleem. Geef het door aan de cursusleiding en deze houdt rekening met jouw angst.

Ik ben zo druk, ik ben onmisbaar. Ik kan eigenlijk geen tijd vrijmaken. Wat kan ik doen?

Vraag jezelf af wat je jouw dieren en jezelf ontzegt als je deze cursus niet volgt omdat je druk, druk, druk bent. Zijn de dieren het jou waard om hun stem terug te geven?

Mijn omgeving vindt het maar onzin, hoe ga ik daarmee om?

Tja, dat kan lastig zijn, hè? Houd vooral in de gaten dat deze cursus een geschenk is voor jezelf en voor de dieren om je heen. En trouwens, wie weet ben jij uiteindelijk wel diegene die jouw omgeving kan laten beseffen dat het communiceren met dieren wel degelijk mogelijk en natuurlijk is! De meeste mensen zijn opgegroeid in de stellige overtuiging dat dieren niet kunnen praten. In onze linkerhersenhelft zitten deze ideeën vastgeroest. Ze zijn er met een moker ingeslagen. Ons hele leven zijn we dus in al onze onwetendheid blind en doof geweest voor de signalen die de dieren ons op een dieper niveau permanent stuurden. Dat jij en ik dit weten en beseffen, betekent nog niet dat iedereen dat weet.  Dat je omgeving het onzin vindt is erg jammer want het is juist heel fijn voor je om je gesteund te voelen. Wat dat betreft is het een verademing dat we onze Oefengroep hebben. Na het volgen van de cursus kun je hier lid van worden. Hierin tref je allemaal mensen die net als jij de Cursus Communiceren met Dieren hebben gedaan. Je kunt bij elkaar terecht voor feedback, voor steun, voor een luisterend oor, voor hetgeen waar jij behoefte aan hebt. Laat je dus niet weerhouden door kritiek uit je omgeving, het is zonde als dit je zou weerhouden te leren communiceren met dieren.

Kan ik de gegevens van iemand krijgen die de cursus al heeft gedaan bij jullie, om een ervaringsverhaal te horen?

Ja dat kan. We kunnen het ons erg goed voorstellen dat je ervaringen van anderen wilt horen. Wil je ervaringen lezen, horen en zien, kijk dan eens op onze pagina cursuservaringen. Hier zie en lees je honderden reacties en ervaringen na het volgen van onze cursus Communiceren met Dieren.

Wat is er na de cursus voor een vangnet/oefengroep?

Je bent bij ons aan het goede adres. Na het afronden van de cursus kun je namelijk lid worden van een besloten, unieke Oefengroep. Deze is alleen toegankelijk voor cursisten die bij ons de cursus volledig hebben afgerond. Op deze oefengroep kun je onbeperkt oefenen met allerlei (soorten) dieren van andere cursisten. Zodoende krijg je ook echte opbouwende feedback. In deze oefengroep is heel veel kennis aanwezig waarmee je het communiceren met dieren nog verder positief kunt uitbouwen.

Ik moet bereikbaar zijn voor thuis. Mag ik mijn telefoon mee in cursusruimte?

Voor spoedgevallen zijn we te allen tijde bereikbaar via ons telefoonnummer. Uit ervaring weten we dat het geluid van mobiele telefoons, ook al is het maar van een sms-je, andere cursisten uit hun concentratie kan halen. Wij stellen daarom voor dat mobiele telefoons overdag in de auto of in de hal blijven, met het geluid uit.  Mocht je je er niet prettig bij voelen, zeg het ons dan even. Meld de thuisblijvers in ieder geval dat je voor spoedgevallen te allen tijde bereikbaar bent via ons telefoonnummer 068 159 1351 en 06 426 789 67.

Hoeveel ervaring hebben de coaches in het geven van cursussen?

De coaches geven al sinds 2006 maandelijks cursus in het Communiceren met Dieren. Inmiddels hebben al een zeker 1.500 cursisten de Cursus Communiceren met Dieren succesvol afgerond. Weet dus dat je in goede handen bent.

Er staan alleen positieve ervaringen van cursisten. Waar staan de negatieve?

Graag willen we voorkómen dat we een Haleluja-verhaal verkondigen en dat we verwachtingen scheppen die wij niet kunnen waarmaken. Juist daarom staan onder de link ervaringen van cursisten alle ervaringen van cursisten die we de afgelopen jaren hebben verzameld. Zowel positieve als negatieve. Even goed zoeken dus naar de negatieve.

Wat als er te weinig deelnemers zijn voor een cursus?

Tot op heden hebben we hier gelukkig geen ervaring mee gehad, maar mochten er te weinig deelnemers zijn, bieden we je de mogelijkheid tot het volgen van de cursus op een ander tijdstip (tijdens een volgende cursus) of teruggave van het cursusbedrag.

Ik ben een man en zie eigenlijk alleen vrouwelijke dierentolken. Kan ik het dan wel leren?

Of je man of vrouw bent, doet niet ter zake. Misschien vinden vrouwen het leuker om met dieren te praten. Het succes van mannen en vrouwen in de cursus is gelijk. Mannen kunnen het niet beter dan vrouwen en omgekeerd. Wel is het zo dat het percentage vrouwen dat aan onze cursus deelneemt, zo rond de 90% ligt. Mannen hebben het doorgaans wel erg gezellig in de groep ;-)

Wat is het verschil tussen de cursussen Brontaal en Babyfluisteren?

De cursus Babyfluisteren bevat voor een groot deel hetzelfde cursusmateriaal als de cursus Communiceren met Dieren, maar de cursus Babyfluisteren is natuurlijk meer op mensen gestoeld dan op dieren. De voorbeelden en de oefeningen gaan dan ook uitsluitend over mensen. De communiceren-methode is wel hetzelfde. Wil je van beide ervaring opdoen? Dan kun je altijd gerust op een vierde dag van de andere cursus meedoen en gesprekken aangaan met baby's dan wel dieren.

Wat zijn de cursustijden?

De cursus duurt vier dagen. Elke cursusdag begint om 09:00 uur. Als je van ver komt en je wilt eerst nog even wat drinken, dan kan dat. Zorg dan dat je er om 08:30 uur bent. Dan kun je nog even rustig bijkomen van de reis :-) Elke cursusdag eindigt tussen 17:00 en 18:00 uur.

Hoe zien de cursusweekenden er doorgaans uit?

De cursus heeft een concrete input en is soms licht spiritueel. De output is concreet en meetbaar. De cursus is rijk en afwisselend van inhoud. In 40 tot 45 oefeningen wordt een brede basis gelegd waarmee je de basisprincipes leert in het veilig telepathisch en intuïtief communiceren met dieren. Heb je niets met de ene oefening, dan heb je beslist iets met de volgende. Je gaat kennismaken met allerlei verschillende methodes om jezelf echt helemaal leeg te maken zodat je voor jezelf die vorm eruit kunt kiezen die voor jou het prettigst is, je leert goed voor jezelf te zorgen, goed voor de dieren waarmee je praat, je leert hoe je je verplaatst in een andere materie, je leert hoe je je verplaatst in een dier, je gaat werken met een mineraal, met een boom en met levende dieren, en daarbij met foto's van dieren. Je leert wat aarden en beschermen is. Wij gaan jouw zintuigen trainen, jouw intuïtiespier en jouw telepathische vermogens. Tijdens de cursus zijn we veel in beweging. Dan weer zijn we binnen, dan weer buiten. Zitten we de ene keer tussen de dieren, dan liggen we het volgende moment bij mooi weer in het gras en zitten we daarna weer in de huiselijke sfeer van de cursusruimte. Wij gaan jouw blik verruimen. Je zult verbaasd zijn over alle mogelijkheden die in jezelf schuilen. Je gaat na de cursus gegarandeerd naar huis met een andere kijk op dieren en op deze wereld maar waarschijnlijk met veel en veel meer. Eenmaal thuis blijf je via het e-learningprogramma Moodle in contact staan met jouw cursusgroep.

Leer ik het communiceren met een 'live' dier tijdens de cursus?

In onze cursus Communiceren met Dieren werken we vanuit een solide brede basis toe naar het communiceren met dieren vanaf een foto. Op dag 4 van de cursus gaan we het eindgesprek aan met een dier vanaf een foto. De dagen ervoor gebruiken we voor alle oefeningen die je uiteindelijk voorbereiden op het gesprek met een dier. Dit heeft als gevolg dat de basis enorm goed is wanneer je het gesprek aangaat. Hierdoor kunnen we garanderen dat je een succesvol gesprek zult voeren.