Ezels zijn dom en koppig

Ezels zijn dom en koppig

Ezels zijn dom en koppig. Vrouwen kunnen niet rekenen en niet autorijden. Mannen zijn kortzichtig en gevoelsarm. Blonde vrouwen zijn dom. Een jongen die huilt is een mietje. Kinderen zijn lastig. Honden blaffen de hele dag. Katten pissen het hele huis onder. Aan een konijn heb je niks. Paarden zijn sukkels.
Ook lichtelijk beledigd? Lees dan zeker door.

Voel jij je ook aangesproken en lichtelijk beledigd?

Omdat je weet dat er over jou of over jouw dier(en) weer zo’n absurd cliché wordt geuit, dat allang is achterhaald? Dat nergens op slaat en dat bovendien helemaal niet waar is?

Nou, dat gevoel krijgen wij ook als wij weer eens horen dat onze ezels dom en koppig zijn.
Natuurlijk vind ik dat ze wel eens dom doen, dat ze zich dom gedragen. Maar dat vind ik van mensen ook wel eens. En van mijn hond ook.
Onze ezels vind ik bijvoorbeeld oerdom als ze met z’n allen in de regen blijven staan terwijl ze dag en nacht naar binnen kunnen. Ze verafschuwen regen, maar toch blijven ze staan. Omdat ze niet de eerste willen zijn die zich losmaakt uit de kudde. Dan geldt het gezegde: als er één schaap over de dam is …
Maar om dan te zeggen dat ze dom zijn, dat is me net iets teveel.

Ezels zijn dom en koppig

Koppig is voor mij een heel negatief woord. Wij noemen onze ezels liever standvastig. Ze weten heel goed wat ze wel en wat ze niet willen. Je brengt ze niet zomaar van de wijs. Ze hebben een heel eigen wil en een eigen karakter. En als je wil dat ze iets voor je doen, dan moet je iets leuks voor ze in petto hebben of je moet ze dwingen door ze te duwen of te slaan. Maar aan dat laatste doen wij niet. Bij ons gebeurt alles uit vrije wil. Wij overtuigen onze ezels dus met wat ‘leuks’. En wat is er leuker dan een handje muesli, een verse pluk gras of een lekkere wortel? Onze ezels zijn dus slim genoeg om in te gaan op onze geboden verleidingen. Niks koppig, dus.

En hoe intelligent ze nog meer kunnen zijn? …. Laat je verbazen! Filmpje Slimme ezel op De Zomerhof
Wij wensen je veel plezier!

Ezelwandelen?

Wil je kennismaken met onze ezels? Door er een wandeling mee te maken?
Bekijk dan Filmpje wandelen met een ezel

En als je dan helemaal in the mood bent, reserveer dan een wandeling op info@dezomerhof.nl
of 053 – 478 71 71. Wandelingen uitsluitend op afspraak.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen