Eten honden net als wolven?

Eten honden net als wolven?

12/12/2010 Eten honden net als wolven? Jazeker! Martijn vist de ree uit de vriezer en rijdt haar in een kruiwagen naar de wolvenren. We laten de hondjes er tegelijk in. Liza wacht netjes op haar beurt. Easy begint aan een van de voorpoten van de bevroren ree te eten. Ontdooien is niet nodig, zo vinden wij. In de vrije natuur eten wolven in de winter ook bevroren dieren. Bovendien moeten onze honden dan extra hard werken om een frutseltje voedsel te vergaren. Wij vinden het een mooi tijdverdrijf voor ze. 

Honden eten net als wolven

Vanaf vandaag laten wij de honden drie keer per dag een kwartiertje in de ren. Het is voor mij een lust voor het oog om te zien hoe de honden smullen van de ree en hoe zij alle onderdelen met moeite losmaken en met smaak oppeuzelen. Dat is wel wat anders dan die smerige smakeloze ongezonde ziekmakende hapklare brokken die ik Easy bijna haar hele leven heb voorgezet, onwetend van de gevaren die dit met zich meebracht.

Eten honden net als wolven?

We kunnen met zekerheid zeggen: Ja, dat doen zij!

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Diamond Fauna
Door

Diamond Fauna

op 19 Mar 2013

Klopt helemaal, honden zijn uiterlijk wel anders geworden maar innerlijk niet, het spijsvertering stelsel komt nog steeds voor 99,9 % overeen met de wolf en ze moeten dan ook rauwe vleesvoeding met botten eten en geen ziekmakende commerciele voeding zoals brokken, blikvoer en diners hier worden ze ziek mee gemaakt. Voerfabrikanten en dierenarsten zeggen brokken is het allerbeste, vergeet het maar het is ziekmakende troep Groet Cees

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 Dec 2013

Dankje voor je reactie Cees. Gelukkig komt het vers voer steeds beter in zicht. In Haaksbergen is er ook pas een winkel (die vers vlees verkoopt) geopend. We gaan snel kijken!

Reactie plaatsen