Ervaringen met de Cursus Communiceren met Dieren

Ervaringen met de Cursus Communiceren met Dieren

Ervaringen met de Cursus Communiceren met Dieren. Hieronder lees je de ervaring van Melanie Volckmann.

Hallo Mieke & Nathalie,
Ik wou jullie nog even bedanken dat jullie tijdens de cursus ook verteld hebben over vaccinatie’s. Dankzij jullie ben ik er heel veel over gaan lezen en heb ik besloten om mijn dieren en mijn zoontje niet te laten vaccineren.

Als jullie er niet over hadden verteld was ik waarschijnlijk gewoon door gegaan met vaccineren omdat ik echt dacht dat dat het beste was.

De cursus heeft veel voor mij veranderd

Ik vind het erg fijn dat ik nu weet hoe het zit. En dat dankzij jullie dus wou jullie dat nog even laten weten. De cursus heeft veel voor me veranderd. Vooral met mijn werk, heel veel angstige honden en katten komen nu naar mijn trimsalon, ik heb van te voren een gesprekje met hun via een foto en meestal gaat het trimmen daarna gewoon helemaal goed, ze bijten niet en zijn minder bang.

Zonder jullie cursus was dat waarschijnlijk niet zo goed geluk

De meeste dieren vertellen mij hoe ze willen dat er met ze word om gegaan en het blijkt gewoon heel vaak dat ik dat goed verstaan heb omdat het echt werkt. Zo fijn dat nu veel honden en katten zonder teveel stress bij mij getrimd kunnen worden. Zonder jullie cursus was dat waarschijnlijk niet zo goed gelukt. Ik wou jullie dat even laten weten.
Liefs, Melanie Volckmann

Heb jij net als Melanie een leuke ervaring met het Communiceren met Dieren op De Zomerhof? Wij lezen het erg graag als reactie onder dit artikel.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Brigit
Door

Brigit

op 05 Nov 2014

Mijn ervaring met de Cursus Communiceren met Dieren. Voor mij is het al weer een hele tijd terug dat ik met deze cursus begon, en wat heeft het mij mooie en liefdevolle gebeurtenissen gegeven. Het leek zo mooi om contact met de dieren te maken en hier en daar baasjes te helpen te begrijpen wat hun trouwe maatjes nu eigenlijk bedoelen/willen totdat onze eigen trouwe maatje ouder werd en begon te kwakkelen, ja dan is het een heel ander verhaal. Het contact wat ik met onze Bo had was onbeschrijfelijk als ze naar mij keek wist ik direct wat ze wilde en mensen uit onze buurt vroegen dan ook regelmatig aan mijn man wie van ons Bo/ik nu de gekste was. Toen Bo ziek werd ben ik met haar gaan praten maar de twijfel nam toe, wat moet ik doen en wat als, liet mij niet los. Maar telkens weer zag ik het vingertje van Mieke "denk eraan geen twijfel" een week voor ze overleed ging ik bij haar zitten en vroeg haar wat ze wilde en hoe het met haar lijfje was, en dan twijfel o, o totdat Bo herinneringen op ging halen die wij samen beleefd hebben en die ik toch echt wel kwijt was dus mijn vertrouwen nam weer toe. Ik vertelde haar dat ze deze wereld los mocht laten als het niet meer ging en dat ze niet voor mij moest blijven vechten. Later in bed dacht ik mijn god wat heb ik gedaan (ego) nee het was goed. Die zondag morgen stelde ik voor om met haar naar haar favorieten meer te gaan en te kijken hoe ver zo nog kon, eerst een aanval, geen lucht dus ik ging bij haar zitten en gaf haar reiki en liefde Bo werd rustig en liep naar de rand van het water waar ze min. 20 minuten de lucht de kade de bomen en alles in zich opnam, ik keek mijn man aan en vertelde dat Bo afscheid aan het nemen was van de natuur (ach, jij hou op zeg) terwijl wij lopen te praten gaat mevrouw nog even heerlijk in een dooie vis liggen rollen en wilde ze ook nog even gaan zwemmen. Thuis aangekomen liep ze de trap op en ging in de douch staan, dus lekker gewassen dit was wel heel veel energie die ze tot nu toe gebruikt had dus in grote badlakens naar beneden, nee nee dacht Bo naar slaapkamer waar ik haar altijd fohn na het douche heerlijk, dus heb ik dat lekker gedaan. De maandag was voor haar een rustige dag na zo'n bewogen zondag en dinsdag morgen om 10.10 sloot ze al kwispelend haar oogjes. Met verdriet, pijn een leegte blijven wij nu achter maar wat hebben wij toch een mooie bijna 16 jaar gehad met haar en wat een zegen als je toch van Mieke en Nathalie mag leren te communiceren met de dieren, mijn dank is dan ook heel groot. Een warme groet Brigit

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 06 Nov 2014

.... wederom met tranen over onze wangen Brigit.... Een hele dikke knuffel voor jou, Han en in gedachten voor lieve Bo.

Tessa
Door

Tessa

op 13 Sep 2020

In augustus de cursus op De Zomerhof gevolgd. Het begon gelijk al goed in die heerlijke omgeving met een warme ontvangst door Nathalie. De cursus is goed opgebouwd, stapje voor stapje word je begeleid. Het samen ervaren in een groep is fantastisch. Er heerste heel snel een groot vertrouwen en openheid. De resultaten na 4 dagen zijn ook wonderbaarlijk. Er is inderdaad veel uitwisseling mogelijk tussen jou en het dier. Ik had er al eerder ervaring mee, maar bij De Zomerhof is dat nog uitgebreid. Zelf heb ik juist door deze cursus ontdekt dat ik een andere richting op zal gaan dan die van dierentolk, maar dat is juist dankzij deze cursus voor mij duidelijk geworden. Veel dank voor Nathalie en Mieke voor de prachtige dagen.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 13 Sep 2020

Wat een mooi, liefdevol bericht van je, Tessa! Heel fijn dat je door de cursus duidelijkheid hebt gekregen welke kant je op mag gaan. Heel veel liefs van Mieke en Nathalie!

Reactie plaatsen