Er hangt energie in de lucht

Er hangt energie in de lucht

Heb jij ook wel eens het gevoel dat er iets ‘in de lucht’ hangt? Dat je ergens binnenloopt en dan bij jezelf denkt: het voelt hier niet fijn? Er hangt energie in de lucht dan.
Het klink misschien wat onwennig, maar naast gesproken woord en lichaamstaal is er nog een taal. De taal van energie. De taal van het voelen. En ook deze taal wordt door mensen onderling gesproken. Vaak wordt deze taal zichtbaar in lichaamstaal. Je kunt bijvoorbeeld zien dat iemand boos is omdat hij rood aanloopt, nors kijkt en heftig met zijn lichaam reageert en grote gebaren maakt. Ook zijn de bewegingen die de persoon maakt, dan vaak staccato. Of denk aan iemand die blij is. Haar gezicht staat vrolijk. Haar ogen stralen, haar mond glimlacht. Haar bewegingen zien er soepeltjes uit. Er wordt geen woord gesproken en toch begrijp je in welke stemming een persoon zich bevindt, alleen omdat je hebt geleerd haar lichaamshouding te ‘lezen’.

Drie soorten taal

In het dagelijks leven, gebruiken we in de communicatie met elkaar en met onze dieren vaak drie soorten taal: die van het gesproken woord, die van de lichaamstaal en die van de energie. De gesproken taal kun je horen, de gelezen taal kun je net als de lichaamstaal zien en de taal van de energie kun je voelen.

Helemaal in the mood naar een feestje

Ik kan mij een voorval herinneren van ruim dertig jaar geleden toen ik met een vriendin naar de Santpoorter Feestweek ging. We hadden er zin in, gingen uit, dus waren al uren bezig geweest met de voorbereidingen – make up, kleding etc. We hadden er lang naar uitgekeken dus al helemaal in the mood stapten we op de fiets.

Het onbehaaglijke gevoel nam toe

Toen we deze hadden gestald en het feestgedruis binnenliepen, gebeurde het al meteen met ons. We voelden ons, zonder enige aanleiding, opeens niet meer zo feestelijk als een half uur geleden, toen we ons thuis nog zaten op te tutten. En de avond maakte het niet goed. Naarmate deze namelijk vorderde, nam ons onbehaaglijke gevoel toe. Nog voordat het feest zijn hoogtepunt bereikte, hebben we onze fiets weer gepakt en zijn naar Haarlem gefietst om daar uit te gaan.

De volgende dag lazen we in de krant dat tijdens de Santpoorter feestweek iemand was doodgestoken.

De taal van energie

Misschien heb je zelf ook wel eens iets op deze manier aangevoeld: je kwam ergens vrolijk binnen en in een mum van tijd daalde je humeur zonder dat je daarvoor een verklaarbare reden had.
Als in de krant wordt geschreven over een bedrukte stemming, wordt in feite ook deze voelbare energie bedoeld.

Maar ook gebouwen kunnen een bepaalde energie uitstralen. Hierover schrijf ik in een ander artikel meer.

Nu weet je dus dat je de taal van energie kunt voelen. Herken jij dit? Dan is het erg leuk om het in de praktijk te brengen met dieren met jouw eigen ebook Gratis tips om zelf met je dier te praten! Er zal een wereld voor je opengaan!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
joke
Door

joke

op 19 Feb 2013

Hallo Mieke, ik herken je verhaal van de energie die ergens aanwezig is. In jouw verhaal ben je weggegaan, maar dat kan niet altijd, wat doe ik met de negatieve energie die ergens hangt en ik kan niet weg?

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 19 Feb 2013

Dag Joke, Goede vraag die je stelt. Er zijn veel manieren om jezelf af te sluiten voor een negatieve omgeving. De een supersimpel, de ander voor gevorderden. Kun je in je vraag iets specifieker zijn? Is het op je werk? Is het in contact met dieren? Is het in je privesituatie? Is het in je huis?

Mieny
Door

Mieny

op 01 Mar 2013

Hoi Mieke Heel herkenbaar. Ik ben er momenteel zelfs veel mee bezig. Met energie die je oppikt, ook als je dat niet wil. En met de vraag hoe ik me er beter voor kan afschermen. 'Toevallig (niet dus)' dat zo'n thema hier dan ook voorbij komt

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 01 Mar 2013

Hoi Mieny, Goed dat je reageert. Er zijn heel veel manieren om je af te sluiten. Welke ik je aan zou raden, is afhankelijk van jouw bewustzijnsniveau. 'Toevallig (niet dus)', geeft mij wel een aanwijzing. Ik zal er binnenkort meer over schrijven.

Reactie plaatsen