Engelenteken: eerst zien, dan geloven

Engelenteken: eerst zien, dan geloven

Geloof jij in engelen? Doorgaans van die mannen? Vaak met lange jurken aan? In het wit? Die zo’n beetje boven de grond zweven? Met van die vleugels die niet wieken maar die statisch blijven staan?

Weet je, er komen heel veel verschillende mensen bij ons op de Cursus Communiceren met Dieren en de Cursus Babyfluisteren.  Geloofde ik vroeger niet in steentjes en mineralen, vond ik daarna Bachbloesems onzin. Moest ik heel hard lachen om salie, engelen had ik ook niet hoog zitten.

Eerst zien, dan geloven

En als een cursiste tijdens de cursus dan vertelde over haar ervaring met engelen, dan vond ik dat geweldig voor haar. Maar het was niets voor mij. Bij mij was het nog steeds: eerst zien, dan geloven. Dus zolang ik zelf niet zo’n ervaring had gehad, luisterde ik wel naar de verhalen, respecteerde ze, maar kon ik er verder niet op ingaan.

Geen toeval meer

Op een bepaald moment kwamen  er zoveel cursisten die vertelden over de engelenworkshops- en engelenmeditaties die ze hadden gevolgd, dat ik mij bedacht: dit kan geen toeval meer zijn. Hier moet ik iets mee.

Dit ging ver boven mijn pet

En zo besloot ik over mijn weerzin heen te stappen en mijzelf in te schrijven voor een engelenworkshop ergens in Drente: Aartsengelen en chakra’s. Tijdens de workshop zou je contact maken met je eigen aartsengel. Kijk, dat vond ik nou wel weer spannend.
Hoewel ik na al die jaren cursus geven in het communiceren met dieren best wel het gevoel had gekregen dat ik gerust ergens over kon meepraten, besefte ik bij het vorderen van deze workshop dat ik nog heel veel work in mijn shop te doen had. Terwijl de tijd verstreek, realiseerde ik mij dat niemand minder dan ikzelf nota bene degene was die hier voor spek en bonen mee mocht doen. Hoewel ik heel erg mijn best deed om de stof te begrijpen, begreep ik geen moer van wat er allemaal werd besproken. Dit ging mij allemaal zo boven mijn pet. Hier was ik veel te nuchter voor.

Het moment suppreme brak aan

De hele middag werd toegewerkt naar de meditatie waar alle aanwezigen met smart op hadden zitten wachten: de meditatie waarbij je contact maakte met je aartsengel.
Natuurlijk werd ook ik steeds meer aangestoken door het virus. Ook ik wilde hoe sneller hoe liever die meditatie ingaan. Ik zat inmiddels te popelen op mijn eetkamerstoel toen het grote moment dan eindelijk daar was. Nu ging het beginnen. Hiervoor was ik gekomen.

“En Mieke, wil jij jouw ervaringen nog delen?”
Ik zie dat alle vriendelijke glimlachende ogen op mij zijn gericht.
Dit MEEN je niet!
Dit kan NIET waar zijn!

Maar heus, het kwaad was wel degelijk geschied.
Op het moment suppreme waarop ik mijn persoonlijke aartsengel zou gaan ontmoeten, had ik rechtop als een bouwvakker ordinair zitten snurken. 200 km voor joker gereden. Niks meegekregen van al dat moois.

Engelen voor Beginners

De meditatie betekende ook ongeveer het einde van de workshop. Bij het afscheid kreeg ik nog een paar boekentips Engelen voor Beginners mee. Die had ik wel nodig.
Thuis bestelde ik de boeken bij Bol.com. Het waren boeken over engelen, aardengelen en aartsengelen. Wist jij dat je ook nog verschillende soorten had? Nou, ook dat was nieuw voor mij.

Engelenmeditatie

Nathalie was het weekend daarop naar familie in het westen. Ik had heerlijk het rijk alleen. Beetje rommelen, was mijn plan. Maar ook lezen. In mijn nieuwe boeken. En zo verdiepte ik mij in de witte mannen met vleugels en raakte ik steeds meer in de ban van de engelen. De indruk die de verhalen op mij maakten, raakte mij dieper en dieper. Dit was echt bijzonder. Er stonden ook meditaties beschreven en tegen de tijd dat het bedtijd was, groeide bij mij de behoefte aan een engelenmeditatie. Ik ervaarde de meditatie als vrij intens. In de sfeer van: eerst zien, dan geloven, vraag ik natuurlijk wel een teken als bewijs. Vandaag had ik gelezen dat een engelenteken bijvoorbeeld kon komen in de vorm van een witte veer in een afgesloten handtas.

—————

De volgende morgen word ik wakker. Ik denk even terug aan de fijne meditatie van de vorige avond vlak voordat ik in slaap viel.

Het musje en de Boeddha

Mijn dag begint met het verzorgen van de dieren. Nadat ik de honden heb uitgelaten, loop ik over het erf naar de ezels. Over mijn hoofd scheert een musje dat haar nestje tussen het stro boven de stal heeft gekozen. Fijn, ze heeft wurmpjes in haar snavel. Er zijn dus kleintjes. En dan glijdt zomaar als vanzelf mijn blik van het stro naar onze Boeddha. Dit beeld staat tussen de strobalen boven de ezelstal.

Engelenteken: eerst zien, dan geloven

Van wat ik aantref, lopen de rillingen over mijn rug. Ik krijg kippenvel van top tot teen, sta als aan de grond genageld. Raak ontroerd en ben even van mijn stuk. Onze Boeddha heeft, op 3 meter hoogte, opeens een spierwitte veer in zijn handen. Het engelenteken waarom ik had gevraagd.

Heb jij wel eens een engelenteken gekregen? Of iets indrukwekkends meegemaakt dat te maken had met engelen?
Deel het met ons. Wij genieten van jouw verhaal!

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Agnes Jansen
Door

Agnes Jansen

op 03 Aug 2012

Wat mooi dat je echt een engelenteken mocht ontvangen!! Ja engelen bestaan! En ze helpen ons graag, als we er maar om vragen! Hartegroet, Agnes.

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 07 Aug 2012

Ja, hè?! Inderdaad, er gewoon om vragen. Hoe simpel kan het zijn. En hoe mooi...

poezenvrouwtje
Door

poezenvrouwtje

op 17 Aug 2012

Jeetje Mieke...ik kreeg kippenvel van jouw prachtige ervaring die je hier hebt gedeeld. Wat mooi...en wat een bewijs heb jij gekregen..die is er echt niet ingewaaid !

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 18 Aug 2012

Dankje poezenvrouwtje. Ja, volgens mij had ik dit nog net even nodig. Ik kan er nu niet meer onder uit ;-) Mieke

Laura
Door

Laura

op 10 Jun 2013

Wij hebben speciaal voor de fanatieke ;-) lezers bijzondere boeken over engelen op een rijtje gezet: Engelen - Hulp Uit De Hogere Wereld Engelen als Levensbegeleiders Lichtwezen Meesteressence door Petra Schneider & Gerhard K. Pieroth

Tonja
Door

Tonja

op 31 Jul 2013

Kippenvel van je verhaal. En ook erg moeten lachen om je snurk verhaal! Haha.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 Dec 2013

Ja Tonja, het blijft lachen met die 'ongelovige Thomas' :-)

Daisy
Door

Daisy

op 07 Jul 2015

Gisteren vroeg ik de engelen om mij een teken te geven over de situatie tussen mij en mijn ex. Een uurtje later reed ik naar huis van mijn werk en kwam ik een bestelbusje tegen met op het dashboard een naambord met de naam van mijn ex…. thuis aangekomen liep ik het pad op en lag daar een witte veer… ik pakte deze op zonder er bij na te denken. Totdat ik bij de voordeur werd begroet door een witte vlinder en me besefte dat ik drie duidelijke tekenen van de engelen had gekregen! … drie tekenen op rij nota bene! Zò byzonder… ! Ik voel me gezegend

Reactie plaatsen