Eindgesprek met een dier

Eindgesprek met een dier

Eindgesprek met een dier. Stel je voor; je komt als cursist op onze Cursus Communiceren met Dieren.
Bijna iedereen die deelneemt houdt ongelooflijk veel van dieren, woont of werkt met dieren, zou het liefst met dieren willen praten. Al met al, dieren is je gedeelde passie.

Dan is het vrij logisch dat je daar met elkaar over wilt praten, toch? Over jouw liefde voor je dieren. 

But no, dat doen we hier dus niet :-)
We vragen je als cursist om zo min mogelijk over je eigen dieren te praten.

Eindgesprek met een dier

De reden hiervan is de volgende:

Tijdens het eindgesprek (HET gesprek met een dier) ga je informatie verzamelen van het dier, op telepathische en intuitieve wijze. Deze informatie is bij ons meetbaar en controleerbaar. Niks is tenslotte makkelijker dan op een hond in te tunen en te zeggen dat hij zo gelukkig is, dat hij van je houdt, dat hij zo dol op worst is, zonder er ook specifieke concrete meetbare informatie bij te geven. Daar nemen we geen genoegen mee.

Als je hierentegen kunt benoemen dat de hond zo gelukkig is, dat hij van je houdt, dat hij zo dol is op worst, dat zijn beste vriendje een witte poedel is, dat hij in een vrijstaand huis woont met grote groen/rode luiken, dat zijn etensbak van blauw porselein is, dat hij bij water alleen tot zijn buik erin gaat, dat hij bang is voor de watersproeier in de tuin…. JA, daar kunnen we wat mee! :-) Dan maak je het concreet, controleerbaar en meetbaar. Aspecten die we in ons vak zeer belangrijk vinden! Er wordt tenslotte al genoeg gezweefd.

Als je als cursist voorafgaand aan het eindgesprek al te veel informatie over je dier hebt vrijgegeven of over jezelf hebt verteld, is dit een gemiste kans voor de beginnend dierentolk. Zij/hij wist het dan tenslotte al.

Dus als je de cursus bij ons komt doen; we dagen je uit om over andere dingen te praten of…. gewoon ’s avonds een spelletje te doen :-)

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Stella Beumer
Door

Stella Beumer

op 15 Aug 2012

Heel goed! Maar ongelooflijk moeilijk voor mij om niet over mijn beestenboel te mogen praten.... mijn lust en mijn leven! Dan maar vertellen over hoe schattig manlief is als 'ie op de bank ligt te snurken (met de beesten... oh nee!! dat mag ik niet vertellen!! ;), hoe blij 'ie is als ik thuis kom en hoe goed hij met een bal speelt? :)) Maar even zonder gein: ik vind dit een heel goed idee, juist omdat je dan die kleine details kunt verifieren.

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 16 Aug 2012

Hahahhaha, geweldig. En hoe knap het van hem is als hij de bal terug komt brengen? ;-) Het is inderdaad even lastig om er niet over te praten, maar het levert veel op.

Alida
Door

Alida

op 16 Aug 2012

Vorig jaar dacht ik ook, als ik niet over mijn dieren mag praten, niet hoe ik woon, tsja...dan blijft er weinig over, zijn we vlot uitgepraat. Maar.....ik vond dat we het ontzettend gezellig hebben gehad, niks geen stiltes. Met elkaar gegeten, veel gelachen en gepraat en dat zonder onze dieren te noemen of over onze leefsituatie te praten. De wereld is een stuk groter als onze eigen "cocon".

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 16 Aug 2012

Ja hè Alida, dat was ook weer een kleine eye-opener. Jullie vormden een gezellige groep met elkaar! Soms is cocoonen lekker en soms uit je comfortzone :-)

Reactie plaatsen