Een onhandelbaar en agressief paard

Een onhandelbaar en agressief paard

Een onhandelbaar en agressief paard.
Oh boy oh boy! Dat is wat ik dacht toen ik de reactie zag van Boy, een paard dat op een manege stond waar ik gevraagd was een sessie te doen met Laila, een merrie die niet meer te berijden was. Boy stond in de stal naast Laila en bij elke etherische olie die ik haar aanreikte probeerde Boy het flesje te bereiken via het gat waardoor het voedsel in de voederbak wordt gedaan.

Door alle dwangprestaties werd Boy een verzuurd dier

Normaliter doe ik nooit een sessie zonder toestemming , maar Boy reageerde op een dusdanige manier dat ik niet zomaar weg kon lopen. Boy is een paard dat in het verleden bekend stond om zijn springkwaliteiten. Het dier viel echter al snel van de ene blessure in de andere, had regelmatig koliek maar moest ondanks alles blijven presteren. Boy veranderde van een vriendelijk paard in een verzuurd dier. Hij kwam uiteindelijk terecht bij Maria, een jong meisje dat ondanks alle lieve zorgen niet in staat was hem weer vertrouwen in de mensheid te geven.

Een onhandelbaar en agressief paard

Gedurende de sessie bleek al snel dat Boy veel boosheid vast hield. Na de inhalering van roosolie (boosheid) gingen de oren naar achteren en moest ik maken dat ik weg kwam omdat hij pogingen deed mij over de staldeur aan te vallen. Na gekalmeerd te zijn kwam hij echter terug voor meer. Hij bokte in de stal, kwam op momenten met alle vier de benen van de grond maar begon uiteindelijk te kalmeren. Ook wilde hij remedies voor het spijsverteringssysteem zoals venkelolie en goudsbloemmaceraat.

Ik besloot de vader van Maria te bellen

Na de sessie belde ik de vader van Maria om hem op de hoogte te stellen. De volgende dag belde zijn dochter mij en vertelde dat ze met Boy een buitenrit had gemaakt. Het gevoel dat hij haar had gegeven was geheel anders. Boy was veel vrolijker en ook zijn bewegingen waren soepeler.

Ik word onthaald met gehinnik

Na enige dagen was ik terug op deze manege voor Laila. Toen ik langs zijn paddock liep werd ik onthaald met gehinnik. Ik was ontroerd en blij dat ik voor één keer mijn gevoel het had laten winnen over de normen. Boy had na jaren de kans gekregen al zijn frustraties te kanaliseren en van zich af te werpen. Ik heb hem sindsdien nog één sessie gegeven “voor het geval dat”, maar het was niet meer nodig, hij had nauwelijks belangstelling.

Wil jij jouw paard op een hele bijzondere manier leren kennen? Download dan nu ons gratis E-book:
Gratis tips om met jouw paard te praten. Er zal een wereld voor je opengaan. Proberen kan geen kwaad, want het is helemaal gratis!

Over de schrijver
Reactie plaatsen