Een mol in de moestuin

Een mol in de moestuin

We hebben hoog bezoek. Bezoek van een mol in de moestuin.
Terwijl ik bovengronds aan het oogsten ben, blijkt een mol ondergronds hetzelfde te doen. Het doet me echt denken aan een stripverhaaltje uit de Donald Duck van vroeger: iedere keer als Donald een wortel aan zijn loof uit de grond wilde trekken, greep hij mis: dan was er telkens een konijn dat -ploep!- de wortel aan de wortel de gang introk, Donald vol verbazing met een gat in zijn tuin achterlatend.

Momfer de Mol en de ruildienst

Donald kennende, zette hij dan een overdosis aan anti-konijnmiddelen in om de dief weg te houden.
Wij gaan het anders oplossen: wij hebben onze mol aangeboden om volop in en om onze tuin te wonen, maar of hij/zij in ruil daarvoor onze voedselcirkel wil overslaan.
Ik hoop dat Momfer voor rede vatbaar is.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen