Een Marketing en Communicatie-doorgroei stage

Een Marketing en Communicatie-doorgroei stage

Een Marketing en Communicatie-doorgroei stage.
Stagelopen omdat het moet? Nee, stagelopen omdat het leuk is!
Ik heb mijn stageopdracht van het MBO afgerond bij De Zomerhof. Ik had niets met het praten met dieren, nog nooit gehoord van opstellingen en ik wist niet wat een dierentolk was. Mijn baas was dé Mieke Zomer. De dierentolk van TV.
Ja echt, het zei me in het begin niets.
Maar ik wist 1 ding zeker: ik was, en ben nog steeds, helemaal gek van dieren.

Toeval? Nee, toeval bestaat niet

Ik kwam toevallig terecht bij De Zomerhof in Maart 2013. Dringend op zoek naar een stage en zo groen als maar kon. Ik deed MBO plus, een opleiding niveau 4 behalen in 1 jaar, in plaats van in 3 of 4 jaar. Ik besloot te bellen en een afspraak te maken. Dit kon de volgende dag al, fantastisch!

Wachten op het beslissende telefoontje

Na een pittig gesprek waar ik simpelweg te overdressed voor was, mocht ik in het kantoor rondkijken naar het marketingplan. Het plan had een duidelijk doel, goede doelstellingen en genoeg middelen om het doel te behalen. Diep onder de indruk ben ik vertrokken naar huis, wachtend op het beslissende telefoontje.

Met het OV? Geen probleem!

Ik werd gelukkig al snel uit mijn lijden verlost: ik mocht komen! Er werd me nog wel even op het hart gedrukt dat het een informeel bedrijf was, dus dat ik aan mocht wat ik wilde.
Dus iedere keer vanaf Hengelo of Enschede met de bus naar Haaksbergen. Gelukkig was het een goede aansluiting en kon ik even een frisse neus halen tijdens het lopen van de bushalte naar mijn stage.

Een bestaand marketingplan uitvoeren, waar was ik dan voor nodig?

Het beste van mijn stage vond ik dat het zo divers was. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik leerde de wereld van Online Marketing kennen en ik werd verantwoordelijk voor de Search Engine Optimization in Google. Met andere woorden: ik zorg dat de website gevonden wordt wanneer je een zoekterm met betrekking tot dieren invoert. Mijn stagebegeleidster was erg betrokken en behulpzaam. Ik durf best te zeggen dat ze ‘by far’ de beste stagebegeleidster was die ik had kunnen treffen. Ik weet zeker dat ik me nergens anders zo op mijn plek zou hebben gevoeld.

Alleen aan je stageverslag werken? Echt niet!

Het feit dat er zo veel verschillende marketingtaken zijn maakt mijn werk zo afwisselend en leuk. De ene keer mag je een nieuwsbrief schrijven, een speciale actiepagina maken en zelfs een nieuwe website opzetten.
Ook ben ik naar een marketingseminar geweest over Online Marketing, gegeven door Tonny Loorbach.

Wij zijn veel meer dan ‘gewoon’ een team

Tijdens mijn stage, en nu nog steeds, hebben we regelmatig teamopdrachten gedaan. Dit is om met het hele team dichter bij elkaar te komen. Ook hebben we inspiratiesessies om met controversiële ideeën problemen op te lossen. Zodra het lekker weer is proberen we ook enkele werkzaamheden van binnen naar buiten te verplaatsen, zoals de inspiratiesessies.
Zelf bouwt het bedrijf ook feestjes. Tijdens Sinterklaas hebben we met het team surprises gemaakt, we kregen een heel bijzonder kerstpakket en regelmatig iets leuks om het welzijn van de dieren voorop te stellen.

Maar, wat is nou het allerleukst?

  • Deel uitmaken van een geweldig team
  • Helpen tijdens de cursussen
  • Contact met razend enthousiaste, liefdevolle cursisten
  • Kans dat je mee mag doen met Communiceren met Dieren
  • Kans op een parttimebaan

Kans op een parttime-baan

Ik ben De Zomerhof erg dankbaar dat ik bezig kan zijn met marketingwerk tijdens mijn nieuwe, HBO-studie. Het flexibele werken is echt een prachtige kans om dit te combineren. Daarnaast ben ik ook bezig met marketingwerk, waar ik ook mee verder ga tijdens mijn huidige studie en steeds meer van leer. Zo heb je een voorsprong op je klasgenoten.
Bovendien heb ik ook de Communiceren met Dieren cursus mogen doen in september 2013. Eerst zien dan geloven. Nou ik geloof het wel hoor.

En hoe gaat het verder? Als je van stagiaire uitgroeit naar werknemer krijg je alleen maar meer en meer verantwoordelijkheid. Heerlijk.

Ken je iemand die op zoek is naar een Marketing&Communicatie-doorgroei stage?

Ben jij op zoek naar een stage of ken je iemand die nog een stage nodig heeft? Een familielid? Of misschien wel de zoon/dochter van een vriend of vriendin? Stuur dit artikel dan naar hem of haar. Hij of zij kan een mail sturen naar De Zomerhof en vragen naar de openstaande stageplaatsen.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen