Een loopse teef in huis

Een loopse teef in huis

Onze jongste hond Liza is een beetje lek. Niks bijzonders, ze is gewoon loops :-) We hebben dus een loopse teef in huis. Ze verliest af en toe een paar druppels bloed, die we dan rap achter haar weg dweilen met zo’n supersimpel apparaat. Je kent ‘m wel, zo’n uitknijpdweil. Heel efficiënt. Gelukkig is Liza zelf ook heel actief in het schoon houden van zichzelf en dus ook van tegelvloer. Het is dus allemaal zo weer schoon. Maar…

Een loopse teef in huis

Maar gister was er toch iets raars aan de hand.
Liza had in de gang gelegen, waardoor er een paar vlekjes op de vloer lagen. Volautomatisch pak ik de dweilstok en poets een paar druppies weg. Als een ware schoonmaakprinses. Zwiep, zwiep, klaar was het weer! Zo gemakkelijk.
Liza lijkt ook onder de indruk van mijn schoonmaakkunsten….. ze vlucht naar buiten.
Om de boel even te laten drogen, doe ik de deur achter Liza dicht.

Vervolgens spoel ik de dweil uit, zet hem terug en loop naar de keuken. Goh raar, dat had ik net niet gezien. In de keuken ligt ook weer bloed. Je voelt hem al aankomen; ik herhaal mijn schoonmaakdansje en zet de dweil weer terug.

Direct hierna loop ik richting woonkamer… en warempel…. weer bloed.
Hoe is het mogelijk?! Ik kijk door het raam naar buiten, waar Liza heerlijk op het grasveldje ligt. Als de ware onschuld zelve.

Ik ga ondertussen twijfelen aan mezelf. Ach maakt ook niet uit…. het duurt tenslotte maar drie weken ;-)

Als ik weer rustig achter de pc zit, hoor ik Easy, onze oudste hond opstaan.
Ik kijk even achterom om te kijken of het haar lukt op de gladde vloer.

En wat zie ik?! Juist….. blijkbaar hebben we twee loopse honden in huis !

Nathalie

Over de schrijver
Nathalie Steffens is systemisch werker, ondernemer en vriendin van Mieke Zomer. Al jaren draait ze samen met Mieke Zomer het opleidingsinstituut de Zomerhof. Nathalie is zowel opsteller en tevens coach van de Cursus Communiceren met Dieren. Het is haar passie om het systemische werk aan een breed publiek bekend te maken. Onder systemisch werk vallen: familieopstellingen, organisatieopstellingen, bedrijfsopstellingen en mens/dieropstellingen.
Erina
Door

Erina

op 30 Aug 2012

Ben je er ook weer in een keer van af !! :-)

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 30 Aug 2012

Ja zeker, en eigenlijk vind ik dat wel zo prettig :-)

Mieny
Door

Mieny

op 30 Aug 2012

Volgens mij pakken ze op een of andere manier hetzelfde ritme als je meerdere teefjes in huis hebt. Ik had een paar jaar geleden 3 teefjes in huis en ze waren steeds ongeveer gelijktijdig loops. Ben je er idd ook in een keer weer vanaf

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 30 Aug 2012

Onze hondjes hebben even aan elkaars ritme moeten wennen, maar van mij mag het zo blijven. Als er meerdere vrouwen (ja, ik bedoel echt gewoon mensen, haha) in een huis wonen, blijken ze ook vaak op elkaar af te stemmen. Lekker hoor, gewoon één keer een chocolade-chips aanval in de maand en je bent er ook weer in één keer van af ;-)

Stella Beumer
Door

Stella Beumer

op 30 Aug 2012

Oh jee, ik geloof da ik het onderwerp van je weblog update over ongeveer 2 maanden al ken.... : "Even voorstellen: de puppies!" Date: Thu, 30 Aug 2012 11:11:56 +0000 To: stellabeumer@hotmail.com

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 31 Aug 2012

Stella, helllup. Ik geloof niet dat ik je helemaal snap. Sorry, help je me even uit de verwarring? :-) Krijg je puppies in huis? Dat zou wel heel leuk zijn!

Monique
Door

Monique

op 13 Feb 2013

Misschien een beetje raar, maar mijn moeder deed vroeger onze loopse hond een onderbroekje aan! Wij hadden vaste vloerbedekking en een stoffen bank en bloed op de bekleding zag mijn moeder niet zo zitten. Het zag er echt vreemd uit! Bij het uitlaten werd het broekje natuurlijk wel uit gedaan.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 14 Feb 2013

Hai Monique, dat heb ik ook een tijd gedaan bij m'n eerste hondje. Ik had een stoere boxer voor haar, waar ze parmantig mee rond liep. Totdat ze dit op een dag ineens zat was en geen stap meer wilde lopen met die boxer aan :-) Het blijft lachen met ze..

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 19 Feb 2013

Dank je voor je reactie. Bij Easy hebben wij inderdaad ook zoiets gedaan de eerste keren. Tot we erachter kwamen dat we haar hierdoor hadden afgeleerd om zichzelf schoon te houden. Easy laat daardoor alles liggen. Liza doet dat veel minder. Daar kom je vaak pas na een paar dagen achter dat ze loops is.

Reactie plaatsen