Een klein hondje met een uitgesproken mening

Een klein hondje met een uitgesproken mening

Een klein hondje met een uitgesproken mening. Onlangs kregen wij het bijzondere verhaal van Carla. Carla heeft De Brontaal van de Dieren gevolgd op De Zomerhof. Hieronder haar bijzondere verhaal:

Een tijdje geleden vroeg iemand of ik met haar hondje wilde praten. Deze mensen hadden 2 honden, een grote en een kleintje. De grote hond is onlangs overleden. Toen ze hoorde dat ik de cursus Communiceren met Dieren had gedaan, wilde ze graag weten wat haar hondje dacht. 

(Ze vroeg het wel een beetje lacherig/argwanend)
De 2 honden bij deze mensen waren haast 1; waar de een ging daar ging de ander ook.
En nou dacht de vrouw des huizes dat het kleine hondje toch wel weer behoefte had aan een grote vriend.

Een klein hondje met een uitgesproken mening

Dus ik besluit in gesprek te gaan met het kleine hondje. Het is een klein hondje met een uitgesproken mening. Toen ik hem vroeg of hij graag weer een vriend wilde zei hij: “Nee, zoals het was wordt het toch niet meer. Het liefst zou ik zelf vader willen worden en dan wil ik zelf heel graag 1 kleintje bij me houden.” Na nog veel details verteld te hebben over hun huis geef ik het verhaal door aan de kennis. Zij stond letterlijk met haar oren te klapperen, want wat blijkt: daar hadden ze het zelf ook al eens over gehad!

Noteer altijd alles wat je doorkrijgt

Ze vroeg me nog wel hoe het kon dat de hond het helemaal niet over 1 detail had gehad. Dat was namelijk zijn lust en zijn leven. Toen vertelde ik haar, dat hij mij wel beelden had laten zien en zo kon ik alsnog een paar details en dus wat informatie doorgeven die voor haar heel belangrijk waren, maar die eigenlijk voor mij niet belangrijk genoeg leken om door te geven. Bij deze heb ik dus wel geleerd dat ik alles moet noteren en doorgeven wat ik doorkrijg!

Heb jij net zoiets meegemaakt als Carla? Wij lezen het erg graag als reactie op dit artikel!
Zo kunnen we elkaar blijven inspireren met prachtige verhalen.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen