Een eekhoorn in een doosje

Een eekhoorn in een doosje

Op ons erf staan veel bomen. Aan 1 hiervan is een kastje, een houten boxje bevestigd. Speciaal voor de eekhoorntjes. Maar: hoe krijg je een eekhoorn in een doosje? Niet dat we perse een eekhoorn in een doosje willen stoppen, maar het ziet er wel enorm schattig uit als hij/zij nootjes zou eten uit het boxje. Want we stoppen er wat lekkers in.

Het kastje hangt er al jaren. Jarenlang hebben we geëxperimenteerd met de vulling; van nootjes tot een pot pindakaas :-) En al die jaren hebben we nog geen halve eekhoorn gezien op het erf, laat staan in het kastje.

Tot vanochtend….. !

Een eekhoorn in een doosje

Ineens kwam Mieke het kantoor werkelijk ingehuppeld, op zoek naar haar camera. Ze had Knabbel ontdekt! Knabbel de eekhoorn dus! Wat geweldig. Na jarenlang te hebben gewacht is ons geduld eindelijk beloond. Ook ik heb Knabbel mogen zien. Wat schattig en lief zeg. We hebben druk gefilmd en Knabbel staat prachtig in beeld. We proberen het filmpje op de computer te plaatsen. Als het filmpje dan gelukt is, zullen we hem binnenkort ook op de blog plaatsen, zodat je zelf kunt zien hoe schattig het eruit ziet.

Wat zijn ze slim hè? Aan de bovenkant zit namelijk een kanteldakje, die de eekhoorn zelf open doet, waarna ze iets lekker pakt. Zo’n leuk gezicht! We hopen erg snel met jullie het filmpje te kunnen delen. Dit is namelijk te schattig om niet te tonen.

Nathalie

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Christel
Door

Christel

op 05 Sep 2012

oh super wat leuk maar wat zit er nu in het doosje?? hier hangt er ook een en soms zijn de walnoten weg en dan weer weken niet, maar nooit een eekhoorn gezien

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 05 Sep 2012

Hai Christel, bij ons is het doosje gevuld met gemende noten en zaden. Daar heeft ie dus lekker van gesmuld. Wat denk je, zou het bij jou ook een eekhoorn geweest zijn of verdenk je de muizen ervan? ;-) Mocht je binnenkort een eekhoorntje snappen, dan horen we het graag.

Stella Beumer
Door

Stella Beumer

op 05 Sep 2012

Wat schattig! Het zijn zulke leuke diertjes. Kent er iemand Bob Ross (amerikaanse schilder en dierenvriend met schilderlessen op tv)? Hij liet regelmatig eekhoornbabies zien die hij tijdelijk opvoedde. Zooo lief.

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 05 Sep 2012

Ja, Bob Ross, met die enorme haardos? ;-) Wat leuk dat hij eekhoornbabies onder zijn vleugels nam. Ik ga eens kijken op Youtube of die filmpjes nog te vinden zijn. Dankje!

Angela
Door

Angela

op 05 Sep 2012

In onze tuin heeft een ekster ontdekt hoe het eekhoorn-voederhuisje open gaat en hij heeft lekker zitten snoepen van de inhoud. Hij zette zijn pootje tussen het deksel en de rand anders viel het dekseltje steeds dicht en zat zijn kop ertussen. Slim hè.

themacentrumdezomerhof
Door

themacentrumdezomerhof

op 06 Sep 2012

Oooohoooo die ekster toch! Ze zijn echt slim hè? Kun je het filmen? Ik ben wel benieuwd :-)

Reactie plaatsen