Een dierentolkgesprek met een grasparkiet

Een dierentolkgesprek met een grasparkiet

Een dierentolkgesprek met een grasparkiet.
We kregen het onderstaande, bijzondere verhaal van Simon. Simon heeft in 2012 de Cursus Communiceren met Dieren gevolgd op De Zomerhof en heeft sindsdien regelmatig dierentolkgesprekken.
Enkele weken geleden kregen we een grasparkiet als 
logee. Zijn naam is IJs, omdat hij zo mooi blauw is. Onze vriendin moest een week in het ziekenhuis worden opgenomen in verband met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van haar frequente migraine aanvallen.

Een dierentolkgesprek met een grasparkiet

Reeds eerder had ze al eens opgemerkt dat de IJs vaak zo hard en langdurig schreeuwde.
Ik kan me indenken dat dit, indien je erge hoofdpijn hebt, erg vervelend is. Ze had ook al eens aan mij gevraagd om eens met IJs in gesprek te gaan en te vragen waarom hij zo schreeuwde. Welnu, IJs kwam bij ons in huis en leek heel vrolijk. Het schreeuwen hebben wij niet gehoord. Omdat hij toch bij ons in huis was leek het me een goed moment om een met hem te praten. Ik besloot het te vragen aan onze vriendin, Annie. Ze gaf toestemming en zo was dit voor mij de eerste keer dat ik met een vogel sprak. Het verwonderde mij dat ik zo snel contact met hem kreeg.

Mijn energie wordt afgepakt

Het eerste wat hij zei, en dat kwam heel sterk binnen, “Ik wil bij jullie blijven. Ik wil niet meer terug”. Toen ik hem daarna vroeg wat hier de reden voor was kreeg ik als antwoord: “Annie is vaak ziek en heeft heel veel energie nodig en deze energie haalt ze bij mij en haar hondje weg en dat wil ik niet meer.
Verder gaf IJs me door dat Annie zo chaotisch was en dat overal rommel was, ook in haar hoofd. Ze zou moeten opruimen, dan zou ook de hoofdpijn minder worden. Ik heb tegen IJs gezegd dat hij toch terug moest, maar dat we Annie zouden helpen met weer orde in haar leven te brengen.

IJs heeft ook last van alle troep in huis

Toen de vriendin weer thuis was en we IJs bij haar terug brachten, heb ik haar de inhoud van het gesprek verteld. Ze beloofde te gaan opruimen. We hebben een hele dag meegeholpen om het huis weer op orde te krijgen.

Een nieuwe huisgenoot

Drie dagen later belde Annie. IJs had drie dagen lang bijna aaneengesloten geschreeuwd en of wij hem niet in huis wilden nemen. We hebben hier toen mee ingestemd op voorwaarde dat ze geen nieuwe parkiet meer zou nemen. Sindsdien is IJs onze blije huisgenoot zie ons elke morgen vrolijk kwetterend begroet.

Heb jij net als Simon zo’n bijzonder dierentolkgesprek gehad? Dan lezen wij jouw ervaring heel graag als reactie onder dit bericht. Zo kunnen we elkaar blijven inspireren met nieuwe ervaringen.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen