Op en rond De Zomerhof
Mieke Zomer
Op en rond De Zomerhof
07/21/2012
1 min
0

In verbinding met de dolfijnen

07/21/2012
1 min
0

De dolfijnen zijn al in de eerste baai als wij arriveren. Ze zitten in een andere energie dan normaal. Ik lijk niet in verbinding met de dolfijnen te komen. Ook krijg ik slecht contact met ze maar dat komt ook omdat ik er last van heb dat ze worden opgejaagd door andere snorkelaars. Misschien onervaren mensen die niet wachten tot de dolfijnen naar hen toekomen maar die er dichtbij willen zijn en daarom telkens de diepte induiken of in hoog tempo met ze mee willen zwemmen. 

Het gebeurt een paar keer dat mijn swim wordt verstoord en dat verstoort mijn goede moed. Ik heb nog wel een keer dat ik juist van de plek wegzwem waar zich de abrupte snorkelaars bevinden en het hele zooitje liefde stuur, zowel de dolfijnen als de snorkelaars, gewoon om van het onplezierige gevoel af te komen. Als ik daar een paar minuten mee bezig ben, maken zich acht dolfijnen los van de groep en komen mijn richting op.

Verder gebeurt er niks spectaculairs in mijn omgeving en daarom geef ik het na een poosje op. Misschien ben ik al wel erg verwend. Het zou me niet verbazen.

Dolfijnen nemen Nathalie mee in de zwem

Nathalie heeft wel weer een prachtige ervaring. Terwijl wij uit het water stappen, vertelt ze mij hoe ze door twee dolfijnen een soort van opgenomen werd in hun zwem. Links en rechts zwommen ze heel dicht naast haar, omcirkelden haar, en ze maakten veel oogcontact. Het was een intense ervaring die misschien wel tien minuten duurde. Ze is er vol van.

Reacties
Categorieën