Dierentolk Mieke Zomer in gesprek met een hond.

Dierentolk Mieke Zomer in gesprek met een hond.
Fara
♥ 27 december 2014
Uitleg voor het lezen van dit verslag: de ene keer is Fara aan het woord, de andere keer de dierentolk. Dit komt omdat ze samen ‘versmelten’ en dan niet meer duidelijk is wie wat zegt. Dat is voor de strekking van het verhaal ook niet belangrijk.
Voor het voeren van een gesprek met een dier volg ik een vast meditatief ritueel. Het dier kan hiervan deel uitmaken. Dat vind je terug in het verslag.
Eerste indruk:
Vuurwerkangst
Schrikkerig
Ze kan niet wachten tot ik de trap af kom. Staat te trappelen tot ik er ben.
Ik zie haar ook bij iemand in de armen springen.
Dat lijfcontact vindt ze heerlijk. Daar komt ze helemaal van bij.
Ze is koud aangelegd. Vandaar dat ze van lichaamscontact houdt.
Arja: Ze kan eindeloos kroelen, maakt haar niet uit met wie. Ze begroet tijdens een wandeling ook altijd eerst de baasjes.
Ze loopt rechts van mij. Op best een grote afstand (een meter of zo). Vandaar dat ik een uitrolriem verwacht. Ze trekt er niet hard aan.
Arja: Klopt, omdat ze niet los kan heb ik voor het uitlaten een uitrolriem. zodat ze in het park een beetje haar eigen gang kan gaan tijdens het snuffelen.
Ik zie ook een kinderwagen waar ze naast loopt. Dan loopt ze ook rechts.
Arja: Dit ken ik niet. Mij is verteld dat zij bij oudere zieke mensen vandaan kwam. Kan zomaar een jong gezin geweest zijn.
Ik zie haar mee gaan op de boot.
Ik zie een leven waarin veel gebeurt. Ze wordt veel meegenomen. Ze mag veel mee. Ziet veel. Er gebeurt veel. Haar leven is niet saai of zo. Ze mag gezellig met Arja mee overal naartoe. Ze blijft niet de hele dag thuis.
Arja: Dat klopt helemaal. We zijn samen veel op pad, en als het eventueel mogelijk is, doen we alles samen.
Heb je het naar je zin bij Arja?
Ja, superleuk hier. Ik heb haar goed uitgekozen. Ben helemaal blij.
Arja: SUPER!
Ik zie haar echt als zo’n klein ding, blij en dribbelen. Wil graag opgetild worden. Dat vindt ze heerlijk.
Arja: Nou, niet door iedereen. ze heeft zo haar voorkeur hahaha…
Arja lijkt een vrouw in de tweede helft van haar leven. Ze is helemaal dol op Fara. Stapelgek zijn ze met elkaar.
De buurt weet dat ook. Fara is haar Wiefke, haar Liefke, haar Lieverd. Haar alles.
Arja: Klopt!!!
Precies op dit moment merk ik dat er een mus in de huiskamer is waar ik dit gesprek voer. Het dier laat zich gemakkelijk door mij oppakken en ik laat ‘m vrij in de tuin. Het gekke is dat ik ‘m niet binnen heb horen vliegen. Die moet er dus al even geweest zijn.
Arja: Kan dit niet thuis brengen met de mus. Ik heb geen vogeltje gehad. Ik heb wel iets met Roodborstjes. Zie dit als geliefde die zijn overleden, en even komen kijken hoe het met ons gaat. Maak ook altijd even een praatje met ze of begroet hen.
Ik verwacht dat Arja ook heel gemakkelijk vogeltjes oppakt en weer buiten zet. Dat zij zo een liefde voor dieren heeft dat dieren van nature niet bang zijn voor haar. Dat zij in haar geen gevaar zien.
Fara is trots op Arja. Trots dat zij bij Arja woont.
Het is háár Arja.
Arja: Was liefde op het eerste gezicht toen ze op me af kwam bij de fokker
Lieve Fara, Arja heeft wat vragen voor je.
Ze heeft mij gevraagd of ik met je wil praten.
Wil jij dat ook?
Ja, tuurlijk. Voor Arja doe ik alles.
Fijn Lieverd, dan ga ik beginnen.
Ik pak nu de informatie erbij die ik van Arja kreeg. Momentje.
Ik lees dat jij Lieverd, helemaal in de stress raakt van aanhangers, witte bestelbusjes en busjes waarop zich ladders bevinden.
Dat je daar helemaal van uit je pan gaat. Dat je erachteraan blaft en rent en dat je dan niet meer naar Arja luistert.
Dit betekent dat je dan niet meer los mag omdat dat gevaarlijk voor je is in deze mensenwereld.
Arja houdt zielsveel van je. Ze wil je graag gelukkig zien maar weet niet meer wat ze moet om jou te helpen.
Ik verplaats me in Fara en kijk wat er gebeurt. Het was een keer tijdens een vuurwerkknal dat ze die bus met aanhanger zag. Daar is ze zo van geschrokken, zo erg, dat ze nu bang is voor alles dat groter is dan of er anders uitziet dan een normale auto.
Arja: Ze is altijd wel wat bang geweest, vooral van vuurwerk. Maar die trauma met aanhangers heeft zij sinds een heftige renovatie aan de appartementen hier in 2019. Misschien dat de vroege vuurwerkperiode (oktober) daar dan ook aan bijgedragen.
Lieve Fara, wat ontzettend naar voor je dat je zo bent geschrokken. Je bent al zo klein en kwetsbaar. Ik begrijp helemaal dat dit niks leuk is voor je. En er zijn nogal wat van dat soort voertuigen.
Liefst wil ik dat je weer lekker samen met Arja kunt genieten van het leven, weer helemaal in elkaar op kunnen gaan. Zou jij dat ook willen?
Ja, dat wil ik ook. Ik vind het ook niks dat ik zo bang ben voor die dingen. Ik wil heel graag van die angst af.
Hoe vind jij het Fara, Lieverd, als ik Arja een voorstel doe van bepaalde druppels die jou kunnen helpen?
Ja, graag, dat wil ze wel. Ik wil het ook wel. Ik raak helemaal buiten zinnen van angst, dan weet ik ook niet meer wat ik doe.
Sorry Arja, ja, ik wil graag geholpen worden.
Arja: Ik weet dat toch Lieverd!
Ze laat mij zien hoe ze achter het gevaar aan gaat, en als jij haar aanraakt, dat ze dan om zich heen hapt. Ze gaat helemaal uit haar dak. Ze bedoelt het niet zo.
Arja: Vindt dit zo zielig voor haar. Zij kan niet echt genieten van een wandeling als dit gebeurt.
Echt niet Arja, ik bedoel het niet zo maar ik ben dan helemaal buiten mijzelf. Sorry want ik hou van je! Echt, heel veel. Ik zou niet weten wat ik zonder jou zou moeten. Je bent zo lief voor mij. Je hebt zoveel voor mij over. Ik hou zoveel van jou! Zo verschrikkelijk veel!
Arja: Dat voel ik ook. Verder ben je een heerlijk hondje.
Terwijl ze zo extreem buiten zichzelf komt van angst, omhul ik haar in mijn deken van liefde. Ik trek ‘m steeds strakker aan. Ze geniet ervan. Dat doet haar goed. Een romper aan of zo’n Thundershirt. Dat zou ook een optie zijn. Ze wordt er rustig van en voor rede vatbaar.
Arja: Ze heeft een Thundershirt. Maar dat neemt haar angst voor bv vuurwerk niet weg. Heb ook jullie spray tegen vuurwerkangst geprobeerd vorig jaar. begin november begonnen. Niks, radeloos, zo bang is dat moppie dan
Het lijkt erop dat we aan het einde komen van het gesprek.
Lieve Fara, dankjewel voor dit gesprek. Ik denk dat we je kunnen gaan helpen met wat extra druppeltjes, een romper of een Thundershirt. Ze voelt hierdoor rustig aan.
Ik vind je een enorm dapper ding. Ben heel trots op je. Arja is dat ook.
Ik hul je als afscheid in mijn warme deken van liefde. Dag lieverd. Ik hou van jou.
Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.
Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?
Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen