Dierentolk Marjon in gesprek met een hond:

Dierentolk Marjon in gesprek met een hond:
Do weet niet goed wat ze met mij aan moet, maar vindt het telepathisch contact best fijn. Vooral omdat ik fysiek niet aanwezig ben en zij dus zich niet overrompeld voelt. Telepathische energie voelt voor haar minder heftig aan dan wanneer iemand lijfelijk aanwezig is.
“Dag mooie Do. Ik ben blij dat je in contact wilt met mij.” Ik stel mezelf aan Do voor en leg haar uit waarom ik op deze manier contact met haar maak. Dat jij, Els, enkele vragen hebt. Ook vertel ik dat ik een ‘reis door haar lichaam’ mag maken én een sessie emotioneel traumaverwerking mag geven.
Grappig hoe ze nu wel zit te luisteren naar wat ik allemaal mededeel. Hoofd dan weer beetje naar links, dan weer beetje naar rechts draaiend.
“Geweldig hoe ik jouw aandacht nu heb lieve Do. Els vertelde mij dat jij niet zo heel goed luistert. Alleen wanneer er iets lekkers is.”
Wah, ze is me er eentje. Heerlijk eigenwijs, niet heel erg dominant. Maar wel een hond die écht ergens het nut van in moet zien om iets te doen. En zolang Do het nut er niet van inziet om goed te luisteren zal ze dat niet zo snel doen. Of eigenlijk moet ik zeggen: zal ze het nu nog niet zo snel doen.
Do is altijd zeer zelfstandig geweest en gehoorzamen was niet zo nodig.
Jullie zullen dan ook respect moeten gaan ‘verdienen’ wilt Do jullie gaan gehoorzamen. Máár ik voel zeker wel welwillendheid bij haar dus uiteindelijk zal het wel gaan lukken. Heb geduld en prijs haar veel wanneer ze iets goed doet, want haar zelfvertrouwen mag zeker wel groeien.
Do vindt het overigens zeer prettig dat ik direct tegen haar praat. Hm, beetje moeilijk uit te leggen. Sommige dieren vinden het prettiger wanneer ik minder direct tegen hen ben, dus meer met beelden, geluiden ect praat en dan kunnen ze ook indirecter antwoorden. Do houdt ervan om direct te zijn.
“Je bent een prachtige hond, Do. Niet alleen je uiterlijk is prachtig maar ook je innerlijke energie voelt zeer fijn aan.
In huis ben je heel lief en erg rustig, zo laat Els weten.”
Ze kijkt trots.
Do laat me twee tienermeisjes zien. ’n Vrouw van rond de 40 met kortgeknipt blond haar. Krijg ook ’n man te zien met donkerkleurig, heel kort haar. Maar deze man staat erg op de achtergrond.
Bij die man krijg ik een uniform te zien van een vliegmaatschappij of iets dergelijks.
Een huis met lichtkleurige stenen. Woonkamer vindt Do groot en mooi licht. Ze is altijd ‘n beetje bang geweest voor het donker, al kon ze zich wel makkelijk verstoppen onder een doek of dekentje.
Ze laat me veel gras bij het huis zien. Ook een serre of aanbouw(?) krijg ik te zien.
Dan vertelt ze me over haar zwarte hondenvriendje die ze behoorlijk mist. Ze heeft in de opvang opgetrokken met een zwarte soort labrador.
“Do, ik wil het graag meteen even over jouw verleden hebben. Els vertelt namelijk dat jij een straathond was, maar ik merk aan jou dat je niet op straat hebt gezworven, klopt dit?”
“Klopt hoor. Ik heb eerder ook een huis gehad waar ik wel meestal buiten moest blijven en ik ook wel weg kon gaan wanneer ik dat wilde. Maar ik ging ook altijd weer terug naar dat huis, want het was mijn huis met mensen die mij eten gaven.”
“Oké. Ik dacht te hebben gezien dat jij ook aan een lijn lag buiten?”
“Neh, tja, in het begin wel, want toen moest ik schijnbaar nog leren dat ik bij dat huis hoorde en waren de mensen bang dat ik weg zou lopen, maar na enkele jaren mocht ik toch wel los en toen genoot ik wel van mijn vrijheid.”
Dat Do los ging rondlopen zal dan ook in de periode zijn geweest dat ze zwanger werd, zo voelt het.
“Ik woon nog niet zo héél lang bij Els hoor.” Meteen krijg ik 1 te zien. Dus wellicht een klein jaartje Els?
Weer moet ik denken aan dat jullie er beter aan doen om Do’s respect te winnen dan haar dingen te willen leren. Ze zal voor je door het vuur gaan wanneer ze respect voor jullie heeft. Het (klakkeloos) gehoorzaamheid aanleren is niet voor haar weggelegd. Ik kan me dan ook voorstellen dat jullie niet ver gekomen zijn met de hondencoaches.
Ook geduld is zeer belangrijk voor haar en jullie.
“Jij bent fel wanneer je aan de lijn bent, lieverd. Waarom is dit? Els zegt dat je dan bang bent, klopt dat?”
“Nou, ik ben bang omdat ik dan geen vrijheid heb en dus niet kan doen wat ik zou willen doen. Als ik niet kan vluchten mocht dat nodig zijn, dan moet ik maar in de aanval, is het niet?”
“Aha, dus eigenlijk wil je hiermee zeggen dat jij nog geen 100% vertrouwen hebt in degene waar jij mee aan de lijn loopt en je dus genoodzaakt voelt om jezelf te beschermen. Ook al doet de andere hond niks, dan toch wil jij al laten weten dat er met jullie niet gesold dient te worden.”
“Ja, zo is het eigenlijk wel ja. Weet je, ik was ook hélemaal niet gewend om aan een lijn te lopen. Ik liep voorheen altijd los en kon doen wat ik dacht dat nodig was. En meestal was dit gewoon een stukje om als ik een andere hond tegenkwam die ik niet helemaal vertrouwde. Nu is de confrontatie met een andere hond best wel heftig. Zo dichtbij, zo ‘gevangen’ aan de lijn. En nee, ik vertrouw degene aan de lijn nog niet helemaal. Ik loop dan voorop en heb het gevoel dat ik sterker ben dan degene die met mij loopt.”
Els, hierbij krijg ik hoofdzakelijk een vrouwelijke energie te voelen maar ook een jongensachtige energie. Loopt ’n zoon zo nu en dan met haar? Overigens kan die jongensachtige energie ook uit haar verleden komen. Misschien van een oppasgezin. Beetje onduidelijk.
“Ben jij wel blij bij je nieuwe roedel?”
“Hm, jazeker wel. Alleen is het voor mij een héle andere wereld waar ik nog steeds aan moet wennen soms. Zoveel andere indrukken. Regels, andere regels. Ik hoef nergens meer op te letten. Krijg mijn eten zomaar. Heb een lekker warm mandje, maar lig echt toch wel véél liever op de sofa.
Soms wil ik achter de kat aan. Dit doe ik ook omdat ik gewend ben om de straatkatten weg te jagen. Het was namelijk wel zo dat wanneer we de katten niet wegjoegen ze ons eten stalen. Maar nu voel ik dat wanneer ik fel doe tegen katten ik mijn energie daar lekker in kwijt kan.”
Ik krijg 1 kat te zien, tijger met wit.
Ook voel ik in Do iets van terriër. En terriërs zijn geboren katten ’haters’. Al is dat woord natuurlijk niet op z’n plaats omdat dieren gewoonweg niet kúnnen haten. Dat is een gemoedstoestand die alleen mensen kennen. Katten lenen zich gewoon makkelijk om op te kunnen jagen en terriërs jagen graag.
“Weet jij misschien wat jouw mensen kunnen doen om jouw gelukkig te maken?”
Weer hoor ik de woorden geduld, respect en vertrouwen. Maar Do zelf zou eigenlijk niet weten wat jullie zouden moeten doen om haar gelukkiger te maken.
Ik zelf voel wel trauma bij haar, dat vastzit als een blokkade. Na de sessie emotioneel traumaverwerking zal Do zich wel wat prettiger voelen.
“Nog een laatste vraag voordat ik met de reis door jouw lichaam begin: jij vindt bezoek moeilijk, hoe komt dat?”
“Ik was nooit zo mensen gewend en nu komen er altijd zomaar vreemde energieën in onze ruimte. Ongevraagd ook nog.”
“Maar gekkie, jouw mensen accepteren die mensen toch, zij geven toch toestemming aan die mensen om jullie ruimte te mogen betreden. Heb jij daar moeite mee?”
“Ja, ik wil ook toestemming kunnen geven, maar voordat ik gepeild heb met welke energie ik te maken heb zijn ze al in onze ruimte.”
Do heeft moeite om mensen te kunnen vertrouwen. Ook hier weer zal geduld het meeste effect hebben. Máár Els, uiteraard zullen jullie ook assertief en consequent moeten zijn.
Weet dat Do eigenlijk nooit als huishond heeft geleefd, dus voor haar was heel veel onbekend.
“Lieve Do, je doet het als huishond super goed. Je bent lief en rustig in huis. Daar zullen jouw mensen heel trots op zijn.”
Weer kijkt ze trots en blij. En daarbij voel ik wel dat ze elke dag een beetje bijleert. Ze leert jullie kennen. Leest gek wellicht dat Do daar langer over doet, maar ze heeft eerst haar angst moeten overwinnen. Alsof ze in het begin toch zichzelf blokkeerde waardoor ze eigenlijk alleen (over)leefde bij jullie. Gaandeweg begint ze steeds meer te leven. En daarbij hoort jullie mimiek leren kennen, het begrijpen van de intonatie. Lichaamstaal, enzovoorts. En ze doet het toch echt wel goed de lieve schat.
“Nu wil ik graag met de reis beginnen, is dat oké voor jou?”
“Ja.” Ze is van nature een nieuwsgierige hond dus ze wilt graag weten wat er nu komt.
Ik heb haar uitgelegd wat ze kan verwachten. Uitleg vindt Do wel prettig.
Reis door Do ‘s lichaam:
Ik wil benadrukken dat ik geen dierenarts ben en ik alleen doorgeef hetgeen ikzelf doorkrijg.
Do voelt wat aan de zware kant aan.
Huid: Ze heeft heel veel jeuk gehad. Nu nog voel ik hoe erg dit was. Eigenlijk over haar hele lichaam wel maar vooral op d’r hoofd, nek en poten vond ze het zelf ‘t vervelendst.
Hierdoor is haar huid soms nog ietwat gevoelig.
Oren: in 1 oor heeft ze oormijt gehad. Gelukkig is dit behandeld.
Gebit: bijzonder hoe goed haar gebit eruitziet Els.
Longen: klinken goed al merk ik dat ze in haar verleden eens een flinke verkoudheid heeft gehad, of wellicht zelfs een longontsteking. Hierdoor ademt ze héél af en toe ietwat zwaarder. Denk wanneer ze diep in slaap is. Is niks ernstigs en hoeven jullie je niet ongerust over te maken.
Maag: is wel gevoelig. Al kan ik niks vinden wat daar de oorzaak van is. Hoogstwaarschijnlijk doordat ze vaak geen goed eten kreeg. Ik kan gelukkig geen oneffenheden vinden in haar maag.
Af en toe kan Do wat misselijk zijn. Dat is maar héél even zo vlak na het eten. Dan voelt haar maag en buik ook opgezet.
Darmen: steken richting rectum neem ik waar. Soms best heftig. Dan kan ze ook niet blijven zitten en loopt ze eventjes om de steken kwijt te raken.
De darmen voelen ook gevoelig aan. Ook daar kan ik verder niks aan ontdekken.
Do heeft wel last gehad van parasieten waar ze ook voor behandeld is. Het medicijn daarvoor was een aanslag op haar darmen.
Bloed: reststoffen van toxische belasting neem ik waar in haar bloed. Ze heeft ook wel veel inentingen gehad. Maar ook de narcose lijkt deels oorzaak hiervan te zijn.
Do heb ik energetisch behandeld.
Zullen we direct doorgaan met de sessie emotioneel traumaverwerking? Je bent zo goed mee aan het doen en ik merk dat je ervan geniet.”
Do is enkele poepjes aan het laten. Ze is al aan het loslaten is. Héél mooi.
Ze ligt met haar hoofd op d’r voorpoten half te dutten en vindt het fijn dat we meteen verder gaan.
Sessie emotioneel trauma:
Trauma’s die vastzitten als een blokkade ga ik omzetten in een natuurlijk doorstromende energie.
Belastende energieën
Entiteiten: “Lieve Do, je hebt me al ’n paar keer een man van rond de 40 laten zien die aan kanker is overleden. Jullie hadden een goede band zo laat je me weten.”
De man schoor zichzelf weleens kaal maar op het laatst van zijn leven was hij door de medicatie kaal. Geen al te grote man.
Heel apart dat Do mij deze man op een crossmotor laat zien.
“Verdriet voel ik bij jou. Wat onder andere met het overlijden van deze man te maken heeft. Graag wil ik jou dan ook in contact brengen met deze man zodat jullie afscheid van elkaar kunnen nemen want dit hebben jullie niet kunnen doen.”
Ik merk wel dat deze man gelukkig naar het licht toe is gegaan.
Het afscheid was zeer intens maar Do voelt zich ook goed erbij.
“Ook wil ik je graag afscheid laten nemen van je pups lieverd.”
Do denkt dat men haar 8 pups heeft vermoord.
“Waarom denk jij dit? Je had nog melk toen men jou bij de opvang achter liet maar je was toch niet net pas bevallen?”
“Ze hebben mij en mijn pups op een gegeven moment gevonden en toen werd ik meteen weggebracht. Mijn pups waren nog niet zo heel oud, maar gingen niet met mij mee dus ik denk dat ze dood zijn.”
“Als moeder voel je dit meestal wel aan inderdaad. Maar het kan ook best zijn dat ze jouw pups verkocht hebben lieve Do. En dat ze dus nog in leven zijn.”
Do zelf denkt van niet.
“Ik ga je in contact brengen met je pups zodat je ook van hen afscheid kunt nemen.”
Meteen zien we inderdaad hondjes aan komen rennen van een week of 3 à 4. Er is 1 hele zwarte bij. Een bruin gestroomde met wit en ik zie er ook ’n paar die wel heel veel op Do lijken.
Ik laat ze begaan, zodat ze ruimschoots afscheid van elkaar kunnen nemen.
Entiteiten en donkere energieën neem ik niet waar rondom Do.
Blokkades
Eigen emoties: het was me allemaal wat zeg. Ze was verward maar o, zo stoer ook. Laat niet graag zien dat ze angstig was of het niet zo goed begreep allemaal. Alsof ze haar kwellende gedachten en innerlijke onrust achter een façade van vrolijkheid en zorgeloosheid probeert te verbergen. Maar natuurlijk kan ze geen toneel spelen en merkten jullie snel dat ze angst heeft.
Overgenomen emoties: ik merk eerder aan Do dat ze nog wat blokkeert met haar emoties.
Zoals ze denkt dat jullie willen dat ze doet probeert ze volgens mij ook te doen. Maar ze is eigenlijk warrig daarmee.
Net alsof ze van je oppikt dat je ervan uit gaat dat ze fel zal reageren en dan denkt zij dat je wílt dat ze fel reageert.
Jullie spreken eigenlijk nog niet helemaal dezelfde taal. Maar Els, dit komt echt wel.
Afdrukken: Do heeft in een eerder leven een soortgelijk leven geleefd zoals ze nu ook in Roemenië had. Alleen is ze toen daar vrij plots gestorven. Alsof ze haar leven toen niet helemaal heeft af kunnen maken. Ik vermoed dan ook dat men haar vroegtijdig heeft laten inslapen.
Alle energetische afdrukken die vastzitten als een blokkade heb ik omgezet in een natuurlijk doorstromende energie.
Negatieve overdracht: iedereen die Do leerde kennen had medelijden met haar en vond haar een schatje. Toch leek het ook dat ze nét niet de hond was die men in huis wilde hebben. Heel vreemd gevoel krijg ik hierbij.
Do had dan ook het gevoel dat ze het net niet waard was. Hierdoor ging ze zich wat afsluiten.
Verbinding: tussen Do en de vliegreis heb ik verbroken.
De verbinding tussen Do en haar vorige mensen heb ik ook verbroken.
De verbinding tussen haar en de opvang heb ik gezuiverd.
Healing: “Do, ik ga je nu een chakrahealing geven. Hiermee komt je innerlijke energie weer terug in balans.”
Voor nu zijn alle chakra’s terug in balans gebracht.
Terwijl ik op haar hartchakra werkte voelde ik enkele steken rondom haar hart. Tijdens de reis door haar lichaam merkte ik alleen een hartruisje op wat aanvoelde als aangeboren en totaal niks om je zorgen over te maken.
Deze steken zal stress gerelateerd zijn.
Ondersteuning
Bescherming: om Do heb ik een beschermlaag gevisualiseerd.
Ze is vanaf nu, tot zolang als dat dit nodig is, beschermd tegen alles wat ik nu weggehaald en/of omgezet hebt.
Contact met de dierenkosmos: ik ga een pad voor Do creëren zodat ze naar haar dierenkosmos toe kan gaan wanneer ze daar behoefte aan heeft.
“Lieverd, jouw dierenkosmos is voor jou een veilige thuishaven waar je naartoe kan gaan wanneer jij je wat onzeker of angstig voelt. Ook kun je er naartoe gaan gewoon om even heerlijk te relaxen.
Je mag jouw dierenkosmos helemaal zelf invullen, zelf visualiseren.
Zullen we de eerste keer samen gaan?”
Ze kijkt wat beduusd. Zo lief gezichtje trekt ze daarbij.
“Wat vind jij prettig? Bomen, of zee, of misschien alleen gras? Het kan en mag echt alles zijn hoor.”
Daar staan we dan opeens in een dal met prachtige heuvels om ons heen. Do houdt van fellere kleuren en we zien dan ook veel mooie felgekleurde bloemen.
Ze snuffelt wat. We zien hier en daar ’n hond lopen. Allen met een onderdanig karakter, waar Do graag mee optrekt. We lopen naar een rivier waar ze in gaat liggen. Dan drinkt Do wat en komt weer terug op de kant. Gaat zitten en begint zich uitgebreid te wassen. Alles gaat zeer relaxt en Do kijkt niet 1 keer op of om. Ze vertrouwt alles en geniet van haar dierenkosmos.
“Weet dat je hier nu ook naartoe kan gaan zonder mij. Dit pad is voor jou gecreëerd.”
Zelfgenezend vermogen: Aartsengel Raphael heb ik vriendelijk gevraagd om Do bij te staan tijdens haar ‘genezingsproces’.
Omarming van angst, verdriet, gewoonte en onzekerheid: ik help Do om de angst, haar verdriet, de gewoonte en de onzekerheid liefdevol te integreren met heel d’r wezen. Vanuit mijn hart stuur ik energie en laat de angst, het verdriet, de gewoonte en onzekerheid samensmelten met het hele wezen van Do. Ze mag loslaten.
Bescherming voor herwinnen van vertrouwen: nogmaals visualiseer ik een beschermlaag om Do heen.
De volgende intentie geef ik mee: “deze laag zorgt ervoor dat je weer een fundamenteel gevoel van vertrouwen krijgt. Je mag er zijn in al je puurheid, zodat je vanuit een zuiver beeld weer kunt zien wie goed voor je is en wie niet, waarna je ook de keus hebt om aan dit gevoel toe te geven.”
“Ik ben echt trots op je Do. We hebben heel lang contact samen en toch blijft je energie zeer prettig aanvoelen. Je hebt geweldig meegewerkt. Dank je wel daarvoor.”
Els, ik wil je adviseren om Do te ondersteunen met een Bach Bloesem remedie op maat gemaakt.
“Do, wil jij nog iets delen? Of heb je misschien vragen?”
Ze is voorheen nooit echt alleen geweest en vraagt zich af of er toch nog ’n hond bij komt?
“Deze vraag kan Els natuurlijk het best beantwoorden. Maar ik dacht dat je al met een andere hond samen woonde?”
Ze kijkt rond maar laat mij hierbij geen andere hond zien.
“Voordat we afscheid van elkaar nemen wil ik nog graag een korte meditatie doen en jou daarin meenemen met jouw toestemming.”
Dit intense contact doet haar goed. Ze merkt hoe fijn het is zo samen te werken.
Na de meditatie stuur ik Do extra Liefde en Licht.
“Dank je wel voor je vertrouwen en ons contact.
Het ga je goed in Licht en Liefde, met Kracht en een Lach. Dag schoonheid.”
Ik verbreek onze energetische verbinding en voel daarbij dat Do voldaan moe is.
Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.
Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?
Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.
Over de schrijver
Reactie plaatsen