Dierentolk Marjon in gesprek met: een kat.

Dierentolk Marjon in gesprek met: een kat.

Het gebeurt regelmatig dat ik een tweede keer, en soms zelfs meerdere keren, met een dier mag communiceren. Zo ook met deze stoere, intelligente kater.

Vrouwtje ging een paar dagen weg en er zou een bekende van de kat voor hem komen zorgen. De verzorgster vroeg me of ik de kat wilde voorbereiden. En al was ze weleens meer een paar dagen weg gegaan, toch voelde het nu anders voor haar. Alsof de kater meer behoefte had aan duidelijkheid.
Zó fijn dat mensen zo goed naar hun intuïtie luisteren. Het is niet voor niets dat men zulke gedachtes krijgt. Ik was dan ook blij dat deze vrouw gehoor gaf aan haar gevoel.

Vrij snel heb ik dan ook contact gemaakt met de kat om hem voor te bereiden op de afwezigheid van zijn vrouwtje.
Zó lief van hem om te laten weten dat vrouwtje zich geen zorgen hoefde te maken. Hij wist eigenlijk al wel dat ze een paar dagen wegging. Dit heeft hij gezien aan de manier waarop vrouwtje bezig is in huis, zoals onder andere haar tas inpakken.
Maar door omstandigheden voelt de kater wel aan vrouwtje dat de energie even anders is dan normaal.

Nadat ik de kater heb verteld dat zijn verzorgster een paar dagen weg gaat, rent hij weer van mij vandaan. Hij is zó druk dat hij geen tijd heeft om verder te communiceren. Zo laat hij me weten.
Grappig eigenlijk, want communiceren en andere dingen doen gaan eigenlijk altijd samen.
Uiteraard respecteer ik zijn wens en neem afscheid van ‘m.

Nadat vrouwtje terug was heb ik opnieuw contact mogen maken met de kater. De aanvraagster had namelijk ook nog andere vragen voor haar kat.
En terwijl ik weer contact krijg met hem merk ik dat hij het de vorige keer vooral in zijn hoofd druk had. De kater komt namelijk sinds enige tijd niet meer echt buiten. Niet zoals hij voorheen gewend was. Hij heeft sinds korte tijd een heel ander leven gekregen. Voorheen was hij namelijk ontzettend veel op pad, maar door een verhuizing kan hij niet meer goed naar buiten. Wat de verzorgster eigenlijk vreselijk voor hem vindt.
De kater is inderdaad altijd zeer zelfstandig geweest en koos graag zijn eigen pad.
Gelukkig laat hij weten er toch totaal geen moeite mee te hebben om niet meer zo rond te kunnen struinen. Hij beseft goed dat er een ander tijdperk is aangebroken voor hem en zijn verzorgster en hij heeft daar vrede mee.
Het drukke in zijn hoofd komt door de avonturen die hij graag herbeleeft. In zijn hoofd, 🙂

De kater is een hele wijze kater. Hij voelt, observeert, maar weet ook dat ieder zijn/haar eigen leven heeft te leiden. Zo ook bij zijn vrouwtje. Hij voelt haar verdriet, haar schuldgevoel omdat hij minder naar buiten kan, toch blijft hij daar nuchter onder. De kater vindt dat hij op die manier zijn vrouwtje het best kan steunen. HOE bijzonder is dit.

De kater verzekerde de verzorgster dat zij geen ander huisje voor hem hoefde te zoeken. Dit was wel haar angst. Ze was bang de kater niet meer te kunnen bieden wat hij nodig had, wat de verzorgster dacht dat hij nodig had. Maar de kater wist te vertellen dat hij alles had wat zijn hart begeert.

Naast het beantwoorden van vrouwtjes vragen heeft de kater zelf ook verschillende vragen.
Onder andere waar die vieze geur telkens vandaan komt. Ik ruik mee en merk dat dit de geur is van het koken van de buren. 🙂
En zo kan ik nog enkele andere vragen, die kater heeft, beantwoorden.

Tijdens het afscheid nemen verzekert de kater me nog dat hij echt wel van plan is om in de tuin te blijven; dat hij niet over het muurtje de drukke straat op zal gaan. Zo lief van hem om de zorgen van zijn verzorgster hiermee weg te nemen.
En inderdaad heeft kater zich aan zijn belofte gehouden. Volgens de verzorgster is hij tot nu toe niet over het muurtje gegaan.

Naderhand heb ik nogmaals met kater mogen communiceren.
Wordt dan ook vervolgd…

Over de schrijver
Reactie plaatsen