Dierentolk Marjon in gesprek met een hond.

Dierentolk Marjon in gesprek met een hond.
“Welkom lieve Yo.”
Het contact met Yo komt moeilijk tot stand. Ze zit helemaal vast in haar hoofd en er lijkt geen ruimte voor verandering, uitbreiding, andere denkwijze, enz.
“Liefje, we gaan eerst samen een korte meditatie doen. Aansluitend ga ik je ook een chakrahealing geven, zodat je innerlijke energie terug in balans komt. Dan hoop ik dat ons contact sterker is en jij zin hebt om met mij te communiceren.
Ik wil namelijk jou een sessie emotioneel traumaverwerking gaan geven, omdat er hoogstwaarschijnlijk iets gebeurd is waardoor jij niet zo’n fijn gedrag vertoont.”
Ik heb Yo uitgelegd wat jij mij verteld hebt, Pina. Hierbij zit ze recht voor me. Oren zeer gespannen recht omhoog. Ze staan natuurlijk van nature al recht omhoog, maar nu lijken ze wel van ijzer.
Yo kijkt me doordringend aan. Toch voel ik ook angst en onzekerheid. “Liefje, het komt allemaal goed. Vertrouw me maar. Nu eerst de meditatie en de chakrahealing.”
Yo wil héél graag vertrouwen.
Voor nu zijn alle chakra’s terug in balans gebracht.
Pina: Heel fijn en mooi dat je dit voor haar gedaan hebt. Ze is zo onzeker en gespannen.
Vooral haar keelchakra was behoorlijk uit balans. Dit chakra wordt geassocieerd met de kleur blauw en gaat onder andere over communicatie en uiting van emoties.
Ik merk bij Yo inderdaad dat de communicatie tussen jullie en haar alles behalve soepel verloopt.
Bij jullie krijg ik van Yo een vrouw met bruin haar te zien, soms ook wel een andere kleur. Goed gekleurd door de zon.
Pina: Grappig mijn haarkleur is altijd hetzelfde maar er zitten wat lichtere lange lokken in, dus het ligt er net aan hoe ik mijn haar draagt, soms zijn ze niet zichtbaar.
Een lange man met dunne plekken haar. Donkerkleurig haar en van nature geen héle blanke huid.
Pina; Ik heb mijn man wel net geknipt erg kort aan de zijkant en achterkant daar zitten wel veel grijze haren, kan me voorstellen dat dat voor haar kalig lijkt. Hij is wel Nederlands maar sommige mensen denken dat hij uit het buitenland komt
Eerst dacht ik een Franse Bulldog naast Yo te zien, maar waarschijnlijk zie ik een hond die fysiek niet meer aanwezig is.
Pina: Ja dat klopt Susie heette ze, wat fijn om dat te horen.
Advies: leg bij Yo ’s slaapplek een Angeliet. Je kunt er ook 1 aan haar tuigje hangen.
Angeliet werkt beschermend en rustgevend. Het bevordert eigenschappen als empathie, medeleven, verbondenheid en liefdevol handelen. Het laat Yo kalm en vredig voelen en brengt de emoties weer in balans bij stressvolle en pijnlijke ervaringen.
Pina: Dat is een goed idee.
Er vallen me enkele dingen op bij Yo. Aan haar rechterknie en linker elleboog voel ik een weeïg gevoel. Rechterknie zelfs soms een verdoofd gevoel. Niet pijnlijk. Kan verergeren wanneer ze wat veel bewogen heeft.
Pina: Soms loopt ze heel raar en strak met haar achterpoten. Dan staan ze helemaal verstijfd.
Mijn aandacht wordt vooral getrokken naar haar bijnieren en de hypofyse. Hierbij voel ik dat haar lichaam behoorlijk wat hormonen aanmaakt. Kán zijn dat dit komt omdat ze net uit de pubertijd is. Kan ook zijn dat ze extern te veel hormonen binnenkrijgt. Of haar lichaam maakt te veel hormonen aan.
Of haar prikkelbaarheid hierdoor komt is maar de vraag. Dit alles speelt wel een rol bij haar gedrag, maar voelt niet als hoofdoorzaak. Wél merk ik dat wannéér ze prikkelbaar is ze dit makkelijk kan botvieren op, in haar ogen, verkeerde energie.
Pina: Ja dit klopt, ze kan dan heel lelijk doen tegen onze andere hond.
Ik krijg een kanaal te zien. Yo is gek op water maar zal daar niet zomaar in gaan. Ze vindt het fijn om ernaar te kijken. Vooral als het stroomt.
Pina: Wij hebben veel sloten in de wijk. Ze vindt het zeker leuk. Er is hier achterin de straat een vijver met een vlonderplanken aan de zijkant, als we daar lopen wilt ze altijd die planken op om te kijken naar het water. Ook als we langs de sloten lopen kijkt ze altijd. Het is wel grappig als het geregend heeft dan staat ze ook altijd stil bij de putten waar het water in stroomt om ernaar te kijken.
Binnen voelt Yo zich veiliger dan buiten. Buiten zijn er soms te veel prikkels voor haar.
Pina: Zo er zijn heel veel prikkels voor haar. Dit heeft ze al vanaf dat ze klein was. Ze wordt heel snel afgeleid door alles.
Yo heeft in de eerste jaren heel veel gemogen. Ze kreeg hierdoor een status welke ze totaal niet aankan. Ze voelt zich heer en meester binnen de roedel. Een taak die niet voor haar is weggelegd, véél te zwaar.
Pina: Dit klopt helemaal.
Haar moeder heeft al meerdere nestjes gebaard en het valt moeder steeds zwaarder. Yo komt niet van een gelegenheidsnestje.
Alles in het gareel proberen te houden zit in Yo ’s genen. Alleen weet ze gewoon niet hóe dit te moeten doen. Haar moeder had niet de mogelijkheid Yo dit bij te brengen.
Ik heb haar moeder gezien die stond achter zo`n kinderhek op en neer te springen, heel onrustig was ze. Yo doet dit nu ook bij mensen als ze binnenkomen, ze springt omhoog naar hun gezicht. Ze kan echt heel hoog springen.
“Voel jij je wel veilig bij je mensen?”
“Voelen mijn mensen zich wel veilig bij mij?”
“Oei lieverd, dit is een vraag die ik niet had verwacht. Jouw mensen zouden jou een veilig gevoel moeten geven en niet andersom. Ik vrees dat hier het knelpunt zit. Dat jij het gevoel heb je mensen te moeten beschermen. Je territorium te moeten beschermen.”
Ik voel dat Yo ook eigenlijk bijna altijd in werkmodus zit. Tuigje: werken. Riem: werken. Deur open: werken. Enzovoorts. Ze kan zich moeilijk ontspannen. En wanneer ze zó moe is dat ze gewoon niet anders kan, dan valt ze kort in een hele diepe slaap. Maar daarna hoeft maar een muis te piepen of ze is alweer alert.
Pina: Ja dat klopt ik dacht dat ik het op de juiste manier deed met beloningen maar nu zie ik dat ze me vaak niet begrijpt. De laatste tijd doe ik het niet meer. Als we gewoon lopen kijkt ze me toch telkens aan omdat we elkaar niet goed begrijpen.
Ik dacht ook dat ze de thuisoefeningen wel leuk vond maar zie toch steeds veel spanningssignalen waardoor ik dit ook niet meer doe.
Je loopt als het ware telkens achter de feiten aan, waardoor Yo steeds het gevoel heeft dat wat zij doet goed is.
Pina: Ik weet het ja ze is zich van geen kwaad bewust.
Yo schrikt zo snel, omdat ze constant op hoogspanning staat. Er is voor haar, ook in haar hoofd, bijna geen ontspanning. Alles is voor haar werken. Toch voel ik ook alsof Yo gewoonweg niet ander kán. Nogmaals: haar hoofd voelt geblokkeerd.
Pina: Ik weet het, erg voor haar, verschrikkelijk
“Merk jij dat Pina telepathisch met jou communiceert?”
“Ik weet dat ze dit doet, ik probeer ook terug te antwoorden. Maar Pina voelt zo chaotisch in haar hoofd soms. Het duizelt me dan waardoor ik me dan liever even afsluit. Ook voel ik dat ze soms té hard haar best doet om antwoorden te krijgen. Dan blokkeer ik. Maar het voelt verder wel fijn, hoor.”
“Ja fijn dat Pina op deze wijze jou beter wil begrijpen. Zo lief van haar.”
Pina: Ja dat is helemaal correct. Ik ben ook hard bezig met mijzelf om het rustig in mijn hoofd te krijgen. Ik had gisteren na de meditatie weer geprobeerd contact te maken en wat ik bij haar voelde was een enorme druk op haar borst, soort van beklemmend gevoel.
Yo is dol op het gezin. Ook wel dol op het andere hondje.
“Je kunt wel lelijk doen tegen het andere hondje. Vooral wanneer er iets lekkers bij komt kijken.”
“Tja, is van mij hè. Daar moet hij gewoon afblijven.”
Pina, besef dat jaloezie, haat, nijd, afgunst ect niet bestaat bij dieren. Hun gedrag is een rechtstreeks gevolg van ons gedrag/houding op dat moment.
Pina: Oke dank je wel. Het is niet altijd zo hoor, soms heeft ze dat.
“Lief Yo’tje, ik wil graag met de sessie emotioneel traumaverwerking beginnen.”
Ze vindt het goed.
Sessie traumaverwerking:
Alle trauma’s die vastzitten als blokkade ga ik omzetten in een natuurlijk doorstromende energie. Hierdoor komt Yo ‘s zelfgenezend vermogen beter in balans.
Pina, in mijn achterhoofd blijft het volgende maar rondspoken: hetgeen ik door heb gekregen over Yo ’s gedrag klopt wel. Maar het voelt alsof het een gevolg is van hoe ze zich voelt.
Ze wil alles graag in toom houden, alles regelen. Hier is ze absoluut in door geschoten en zal van kwaad tot erger worden wanneer jullie haar hierin niet gaan begeleiden. En dan heb ik het niet over corrigeren wanneer ze al zulk gedrag heeft vertoond. Want dit zal haar gedrag alleen maar versterken. Jullie zullen een manier moeten vinden om Yo voor te zijn en haar gedrag, die ze wíl gaan uitvoeren, om te kunnen buigen naar iets positiefs.
Pina: Ja dat probeert ze ook, ik probeer dat ook maar ze is zo slim en snel. Maar ik moet gewoon beter mijn best doen.
Belastende energieën:
Entiteiten: een vermoeidheid overvalt Yo en mij. Hierbij voel ik een entiteit die op het laatst van haar leven vreselijk moe was. Daarbij krijg ik een vrouw te zien die op het laatst bedlegerig was.
Pina: ik weet wie deze vrouw is.
“Yo’tje, deze Ziel kunnen wij helpen naar het licht toe te gaan, zodat het geen vermoeidheid meer voelt. Ook zal het dan voor jou een stuk prettiger voelen.”
Yo helpt graag mee.
Pina: Lief hoor.
Plots dalen haar gedachtes af. Ze kan niet altijd makkelijk haar aandacht ergens bij houden. Het is dan ook belangrijk om, wanneer jullie Yo begeleiden, niet al te lang met iets door te gaan want dan kan ze het gewoonweg niet meer opnemen.
Pina: Dat klopt, het is fijn dat dit allemaal nog een keer bevestigd wordt. Daarom was ik ook met de training gestopt dat vergde veel te veel voor haar.
Marjon: Je zult daar een balans in kunnen vinden. Want helemaal niks meer doen is natuurlijk ook niet fijn voor Yo. Soms is 5 minuutjes al voldoende.
Blokkades:
Eigen emoties: Yo is zich van geen kwaad bewust. Ze denkt dat ze goed doet.
Overgenomen emoties: de negatieve energie die Yo wel voelt van anderen sporen haar juist aan om nóg feller te worden. Alsof ze het gevoel heeft dat men van haar verwacht dat ze zo fel reageert.
Pina: Daarom ben ik ook bezig met mijzelf ( daardoor besef je toch meer over jezelf).
Afdrukken: alle energetische afdrukken die bij Yo vastzitten als een blokkade heb ik omgezet in een natuurlijk doorstromende energie.
Negatieve overdracht: dit is gelijk aan de overgenomen emoties. Yo voelt dat men negatief over haar is. Ze wordt daar verdrietig door en voelt zich onmachtig. Maar omdat ze denkt dat men van haar verwacht zo te handelen doet ze nóg meer haar best om zich zo te gedragen. Heel apart. Ze zit hier duidelijk in vastgeroest. Yo weet bijna niet meer hoe zich wél goed te gedragen. Best zielig. Alsof haar hele systeem daarin blokkeert.
Pina: Ach wat naar. Ik hou ontzettend veel van haar. Ik heb het wel een tijd moeilijk gehad omdat het al vanaf het begin moeilijk verloopt en de nachten waren zo kort. Telkens heel weinig slapen. En ik wist het op en gegeven moment niet meer. Nu is het ook moeilijk omdat ze zo angstig is en uitvalt naar andere honden. Maar ik hou daarom niet minder van haar.
Verbindingen: de verbinding tussen Yo en het geboorteadres en alles wat daarmee te maken heeft heb ik verbroken.
Pina: Dat is fijn, dank je wel
De verbinding tussen Yo en haar huidige roedel heb ik gezuiverd.
Healing: “Yo’tje, ik ga je reiki sturen.”
Yo voelt een stuk relaxter aan al. Heel fijn.
Ik hoor een ziekenwagen. En krijg een quad te zien. Geluid en quad is Yo bekend mee.
Pina: Nou zeg dit is bizar, onze overbuurman heeft een quad waar hij veel mee rijdt.
Bescherming: om Yo heb ik een blauwe beschermlaag gevisualiseerd.
Deze laag zorgt ervoor dat zij beschermd is voor hetgeen ik omgezet en/of weggehaald heb.
Pina: Blijft dit altijd bij haar? Ik hoop het.
Marjon: Zolang als dat Yo dit nodig heeft. Maar jij kunt ook gerust elke ochtend een beschermlaag om haar heen visualiseren. Dan komt de (negatieve) energie niet zo heftig binnen.
Vind je het leuk om met kleuren te werken, vraag Yo dan welke kleur ze die dag nodig heeft. De eerste kleur die bij jou binnenkomt is de juiste kleur om op dat moment te gebruiken.
Zelfgenezend vermogen: Aartsengel Raphael heb ik gevraagd om Yo bij te staan tijdens zijn genezingsproces.
Omarming van onzekerheid, gewoonte verdriet – ik help Yo om haar onzekerheid liefdevol te integreren. Vanuit mijn hart stuur ik energie en laat ik het verdriet samensmelten met heel haar wezen.
Pina: Ik vind dit allemaal zo mooi
Ditzelfde heb ik gedaan met zijn gewoonte en haar verdriet.
Bescherming voor herwinnen van vertrouwen: nogmaals visualiseer ik een beschermlaag om Yo en geef de volgende intentie mee:
“Deze beschermlaag zorgt ervoor dat jij weer een fundamenteel gevoel van vertrouwen krijgt. Je mag er zijn in al je puurheid, zodat je vanuit een zuiver beeld weer kan zien wie goed voor je is en wie niet. Waarna je ook de keus hebt om aan dit gevoel toe te geven.”
Pina: Blijft dit ook voor altijd?
Marjon: Zie antwoord hierboven.
“Mooie lieverd. Dank je wel dat je zo fijn hebt meegewerkt.
is er iets wat je nog graag wilt delen?”
Yo denkt na. Dit is de eerste keer dat ik voel dat er ruimte is in haar hoofd. Voelt licht aan voor haar. Prettig zelfs.
Ze heeft niks meer te delen en ook vragen heeft Yo niet.
“Dan kunnen we afscheid van elkaar nemen, lieverd.” Ik stuur Yo nog extra Licht en Liefde en neem dan afscheid van haar.
“Dag knappe Yo, ik vond het fijn om met jou in contact te zijn.
Dag.”
Ik verbreek onze energetische verbinding.
Pina: Ik krijg morgen een trainster voor Yo en mij voor een kennismakingsgesprek. Voor 1 op 1 trainingen om samen buiten ontspannen te kunnen lopen en dat ze niet meer bang is voor honden en sommige mensen zodat ik haar op een goede manier kan begeleiden. Ik hoop dat ze ook tips kan geven voor binnen.
Kan ik nu voor Bach druppels aan Mieke vragen of moeten we eerst iets anders doen?
Marjon: Als ik jou was zou ik inderdaad Bach Druppels laten samenstellen door Mieke van de Zomerhof. Dat is een mooie ondersteuning voor het proces waar Yo nu in zit.
Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.
Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?
Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen