Dierentolk Marjon in gesprek met een hond.

Dierentolk Marjon in gesprek met een hond.
Lady en ik hebben vrij lang met elkaar in contact gestaan. Ik mocht met haar communiceren, de reis door haar lichaam maken en een sessie emotioneel traumaverwerking geven.
Terwijl ik Lady uitnodig voel ik een terughoudendheid bij haar. Ze wil héél graag alles en iedereen vertrouwen, maar draagt duidelijk een trauma met zich mee.
Ik geef Lady de tijd om aan mijn energie te wennen, ook stuur ik een beeld van mijzelf. Ze let héél goed op mimiek en lichaamstaal, valt me hierbij op.
Lady blijft stil, dus ga ik eerst een meditatie doen en neem haar daarin mee.
Tijdens de meditatie valt het me op hoe moe Lady geweest is. Toen ze uit het asiel weg ging overviel haar een extreme vermoeidheid.
Nu Lady het goed vindt om te communiceren voel ik hoe snel zij vertrouwen in jullie heeft gekregen, Suraya. Ze wílde dit ook graag. Lady heeft het nodig om liefde van mensen te krijgen.
Ze voelt zich veilig bij jullie. Vaak ook op haar gemak. Al zitten sommige traumatische blokkades haar nog in de weg om zich 100% op haar gemak te kúnnen voelen.
Maar ik merk wel aan Lady dat ze een nieuwe fase in haar leven is begonnen en daar ook alles uit wil halen wat eruit te halen valt.
Waar Lady gewoond heeft hoorde ze altijd natuurgeluiden. Alsof het asiel in de natuur ligt, verder van de bewoonde omgeving vandaan.
Suraya: Volgens onze informatie ligt het asiel waar Lady vandaan komt idd achteraf gelegen in een bosrijke omgeving.
Ook nu hoor ik veel natuur om haar heen. Ik hoor op dit moment duiven en musjes.
Suraya: Dit klopt helemaal, momenteel zijn er veel duiven en koolmeesjes in en rondom onze tuin.
Voordat ik verder ga vraag ik aan Lady of ze me iets wil vertellen over de mensen waar ze nu bij woont.
Lady laat mij vooral vrouwelijke energie voelen. Hierbij krijg ik drie dames te zien. Waarvan 1 niet altijd bij Lady is, wellicht een goede vriendin? Of iemand die niet meer thuis woont? Twee vrouwen voelen nog niet geheel volwassen aan.
Suraya: Bijzonder om te lezen, Ik ben getrouwd met Sjaak en samen hebben we twee dochters waarvan de oudste sinds vorig jaar samenwoont, wel komt ze geregeld langs en is erg gek op Lady.
Lady trekt heel erg naar de man des huizes. Al lijkt hij niet zo héél veel thuis te zijn. Maakt hij wellicht langere werkdagen?
Lady geeft mij het gevoel dat de man, ik denk jouw partner Suraya, haar heeft ‘gered’. Of dat Lady door jouw partner uit haar schulp is gekropen. Is me wat onduidelijk.
Suraya: Lady trok de eerste tijd heel erg naar mij en nu nog, ze was erg terughoudend naar Sjaak, sowieso naar mannen in het algemeen.
De laatste maanden lijkt er toch een klik tussen beiden te ontstaan. Allereerst is het verbazingwekkend om te zien hoe dol Sjaak op Lady is, dit lijkt ook wederzijds, ze zoekt Sjaak steeds vaker op en lijkt op haar gemak bij hem.
Twee weken na haar adoptie overviel mij een enorme angst/paniek, Lady viel ineens uit tegen bezoek, iets waar ik totaal geen rekening mee had gehouden, de paniek in mij was zo groot dat ik niet meer helder kon denken alleen maar dacht ”ze kan hier niet blijven”.
Sjaak en de meiden waren onverbiddelijk (gelukkig) ze blijft!!!!, in die zin was hij idd haar redding!
Eerder merkte ik al aan Lady, dat ze heel goed beseft dat ze in een andere fase van haar leven terecht is gekomen en het best wel spannend én leuk vindt om nieuwe dingen te gaan beleven. Daar valt het autorijden, en naar andere plekken toe gaan, ook onder.
Lady laat weten dat jullie al begonnen zijn met ’oefenen’ in de auto.
Suraya: Dit klopt, al heb ik de laatste maanden het oefenen gelaten voor wat het was, het ging niet ontspannen en het voelde niet goed.
Achteraf gezien weet ik dat ze er gewoon nog niet aan toe was.
Suraya, jij vraagt wat jullie nog meer kunnen doen voor haar. Maar Lady is toch eigenlijk zeer tevreden en gaat elke dag een stap vooruit. Volgens haar hoeft er niks veranderd te worden en heeft zij zelf er volledig vertrouwen in dat het allemaal hélemaal goed gaat komen.
Suraya: Ontzettend fijn om te horen dat we op de goede weg zitten, ik moet ook echt zeggen dat dit ook zo voelt, ze maakt zulke grote sprongen voorwaarts.
De laatste tijd trekt ze iets meer naar de jongste. Jullie dochter. Is zij meer thuis? Het valt Lady op dat zij een rustige uitstraling heeft en ze Lady accepteert zoals ze is. Hm, weet niet goed uit te leggen: Jij Suraya, bent meer bezig met Lady’s welzijn. Je dochter is daar niet mee bezig. Ze neemt de dag zoals die komt. Dat voelt voor Lady zeer prettig aan.
De jongedame voelt ook aan als een geboren leidster.
Suraya: Dit stuk ontroerde me enorm.
De dag dat jij met Lady in gesprek bent geweest was onze jongste dochter op dat moment alleen met Lady thuis.
Zij is heel kalm en rustig en neemt idd de dag zoals hij komt (zo treffend).
We hebben het de laatste tijd vaak over het feit dat het leiding geven “op haar lijf is geschreven”.
En ja, ik ben meer gericht op het welzijn van Lady, ik wil graag dat ze zich gelukkig en prettig voelt, misschien mag ik een voorbeeld aan onze dochter gaan nemen en wat meer ontspannen hierin.
“Zullen we met de reis beginnen?”
Lady vindt het prima, ze gaat in een bijkeuken liggen. Daar is het lekker rustig vindt ze. Ook ligt ze graag buiten. Lady is een buitenhond die liever niet opgesloten wordt.
In het asiel heeft ze veel in een ren geleefd. Dat opgesloten zijn heeft ervoor gezorgd dat ze in een auto zitten akeliger vindt. Lady is een beetje claustrofobisch.
‘De reis door Lady’s lichaam’:
Ik wil benadrukken dat ik geen dierenarts ben en ik alleen doorgeef hetgeen ikzelf doorkrijg.
Voor de publicatie zijn de hele persoonlijke details uit het verslag gehaald.
Oren: aan haar linkeroor heeft ze een fikse oorontsteking gehad. Nu nog kan dit oor wat jeuken.
Suraya: Lady krabt idd regelmatig aan haar linkeroor, soms zo dat ze ervan moet janken.
Hoofd: toen Lady in het asiel eten kreeg werd haar bak altijd op de grond gezet. Ik voel hoe haar nekpezen erg stak gespannen zijn. Dat veroorzaakt hoofdpijn.
Ook loopt haar hoofd soms erg over van? Tja, ik weet het niet…maar haar hoofd voelt zo nu en dan erg warm aan, alsof ze haar gedachtes maar niet kan stoppen en blijft malen.
Al voelt de energie van jou Suraya rustig en stabiel spiegelt Lady zich wel aan jou wat het malen betreft.
Suraya: ik maak idd een rustige en stabiele indruk, dat straal ik ook wel uit en voel ik ook zo maar ben momenteel wel bezig met mijn persoonlijke groei, op een positieve manier weliswaar.
Gebit: haar gebit ziet er opvallend goed uit. Alleen de voortanden zijn wat versleten. Ik krijg daarbij het gevoel dat 1 tand ontstoken is of is geweest.
Suraya: Ook dit klopt helemaal, ze heeft een mooi gaaf gebit en haar voortanden onder en boven zijn idd afgesleten, ook mist ze een tand, wellicht is die ontstoken geweest?
Longen: Lady heeft in het verleden vocht achter d’r longen gehad. En nu nog kan ze af en toe wat zwaarder ademen. Zou me niks verbazen als ze zelfs een longontsteking heeft gehad of ertegenaan heeft gezeten.
Lady is een héle sterke hond. Normaal gesproken zou een hond in die omstandigheden dit niet snel overleven.
Ik voel dat ze toen ook behoorlijke verhoging heeft gehad in die periode.
Suraya: Dit verbaast me eigenlijk niet, haar ademhaling kan soms zwaar zijn, ik heb dit geweten aan haar conditie die nog niet helemaal optimaal was.
Mijn aandacht gaat opeens naar haar staart toe. Deze is gebroken geweest. Dat voelt ze zo nu en dan nog wel.
Suraya: Tijdens het borstelen vindt Lady het onprettig wanneer je aan haar staart zit, dit verklaart waarom, fijn om te weten.
Maag: is erg gevoelig geweest. En nu nog wanneer Lady te gulzig eet of te veel zou eten, of iets verkeerds eet, dan voelt ze dit wel.
Suraya: Dit klopt ook, ze kan soms ineens overgeven, vaak ook wanneer ze veel spanning ervaart, dit komt wel steeds minder vaak voor.
Ik merk een bultje op bij de navel. Steekt beetje uit. Valt op maar verder niks mis mee. Als pup wel wat last gehad van de navel.
Suraya: Er zit idd een hele kleine verdikking bij haar navel.
Darmen: Lady heeft heel lang een bacterie bij zich gedragen die de darmen geen goed deden. Ik voel zelfs enige uitdrogingsverschijnselen.
Haar darmen zijn altijd gevoelig gebleven.
Suraya: Klopt ook, ze is gevoelig op haar darmen, zeker wanneer ze iets buitensporigs eet heeft ze snel last van dunne ontlasting, we houden het bij vers vlees en dat gaat prima.
Lady heb ik een energetische behandeling gegeven.
“Liefje, ik wil héél graag meteen doorgaan met de sessie emotioneel traumaverwerking. Het gaat zó goed nu. Je blijft ook zo heerlijk relaxt. Heel fijn.”
Lady doet eens 1 oog open en vindt het helemaal prima.
Ik vind wel dat ze soms, wat liggen betreft, erg onrustig kan zijn. Dan weer daar liggen, dan weer elders. Alsof haar gewrichten dan toch ook wat opspelen en ze even moet bewegen om van dat vervelende gevoel af te zijn.
Ook ‘zag’ ik haar 1 keer wat mank lopen met haar linker voorpoot.
Suraya: Wat betreft het onrustig liggen, ze wisselt idd vaak van plek, dat komt ook doordat ze me overal volgt, ze wil me graag in het zicht hebben, zit ik zelf eenmaal rustig dan komt Lady ook tot rust en kan ze toch wel een hele poos op dezelfde plek blijven liggen.
s ’Nachts wisselt ze wel regelmatig van plek, ook kreunt ze nog wel eens als ze uit haar slaaphouding komt, al lijkt dat de laatste tijd wel minder te worden.
Sessie traumaverwerking:
Alle trauma’s die ik tegenkom en vastzitten als blokkade ga ik omzetten in een natuurlijk doorstromende energie.
Belastende energieën:
Entiteiten: gelukkig neem ik geen entiteiten en donkere energieën rondom Lady waar.
Blokkades:
Eigen emoties: Lady doet het eigenlijk heel goed. Ze is rustig. Observeert veel. Soms kan ze wat dwars zijn, of eigenwijs? Maar meestal laat ze dit toch niet echt merken. Nóg niet.
Suraya: Klopt helemaal, ze is heel kalm en rustig, en volgt van een afstandje precies wat we doen, soms voel ik haar indringende blik, wanneer ik dan opkijk dan zie ik dat ze me heel gericht aankijkt. Toch laat ze vanaf het begin duidelijk merken wanneer ze iets niet van belang vindt, en geeft ze dit duidelijk te kennen, ze gaat dan niet voor en niet achteruit, we respecteren dit en nemen haar wel serieus, achteraf blijkt dat voor dit gedrag vaak een goede reden is geweest bv. angst, vermoeid, pijn, te veel prikkels.
Overgenomen emoties: in het asiel probeerde ze altijd haar beste kant te laten zien. Ze probeerde te zijn zoals zij dacht dat de mensen wilden dat ze was. In de hoop toch wel liefde van de mensen te krijgen.
Soms waren er periodes dat men bijna niet naar haar omkeek, alsof ze er niet toe deed.
“Het spijt me dat jij dit zo hebt ervaren Lady. De mensen in het asiel hadden het ontzettend druk en deden wat ze konden. Het spijt me dat jij het gevoel had niet belangrijk te zijn. De mensen houden toch wel van jou. Maar er waren veel dieren in het asiel die meer aandacht nodig hadden omdat ze ziek waren, of zwak. Jij bent over het algemeen altijd een zeer sterke hond geweest dus wisten die mensen dat jij minder zorg nodig had. Natuurlijk wilden ze jou meer zorg en liefde geven, maar ze kwamen gewoon handen te kort.”
Suraya: Lady probeert idd haar beste kant te laten zien, een soort van please gedrag om maar gezien te worden, vooral in het begin deed ze ontzettend haar best, het lijkt de laatste tijd wel af te nemen, mede ook door de aandacht en liefde die ze van ons krijgt, het is niet meer nodig.
Afdrukken: Alle energetische afdrukken uit vorige levens die vastzitten als een blokkade heb ik omgezet in een natuurlijk doorstromende energie.
Verbindingen: de verbinding tussen Lady en het asiel én tussen Lady en de reis naar jullie heb ik verbroken.
De verbinding tussen Lady en de mensen van het asiel, de dieren uit het asiel en tussen jullie en Lady heb ik gezuiverd.
Healing: “Lady, ik ga je nu een chakrahealing geven. Hiermee komt je innerlijke energie terug in balans.”
Voor nu zijn alle chakra’s weer terug in balans gebracht.
Het voorhoofdchakra was behoorlijk uit balans.
Ondersteuning:
Bescherming: om Lady heb ik een beschermlaag gevisualiseerd.
Deze laag zorgt ervoor dat zij beschermd is voor hetgeen ik omgezet en/of weggehaald heb.
Zelfgenezend vermogen: Aarstengel Raphael heb ik gevraagd om Lady bij te staan tijdens haar genezingsproces.
Omarming van verdriet, onzekerheid en gewoonte: ik help Lady om haar verdriet liefdevol te integreren. Vanuit mijn hart stuur ik energie en laat ik het verdriet samensmelten met heel haar wezen.
Ditzelfde heb ik gedaan met haar gewoonte en haar onzekerheid.
Ik bedank Lady dat ik haar heb mogen helpen. En vraag haar of ze zelf nog iets wil vertellen.
Ze heeft niks meer te vertellen, alleen een vraag.
“Ik heb in het asiel een maatje gehad, die ik nu niet meer zie. Waar is ze gebleven?”
“Oei, dat weet ik niet. Misschien dat jouw mensen dit weten.”
“Ik wil jou hartelijk danken voor ons contact en je vertrouwen.
Moge de Kracht van Licht en Liefde met je zijn, schoonheid. Het ga je goed.”
Suraya: Lieve Marjon,
Nogmaals dank voor dit aangrijpende en ontroerende verslag met zoveel veel herkenning.
Het geeft ons zoveel meer helderheid en het gaat ons zeker wat moois brengen voor de toekomst.
Dank ook dat je met zoveel liefde een gesprek bent aan gegaan met Lady, ook het helpen helen van oude pijn, verdriet en trauma zal haar helpen nog meer te vertrouwen en te genieten van het leven.
Ze verdient het!
Heel veel lieve groeten van
Lady, Sjaak, Suraya, Dees en Sky.
Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.
Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?
Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?
Mail naar info@dezomerhof.nl
Wij helpen je daar met liefde verder.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen