Dierentolk Marjon in gesprek met een hond.

Dierentolk Marjon in gesprek met een hond.

“Een reis door het lichaam”

Raf en ik hebben direct contact maar dan is het stil. Alsof Raf het heerlijk vindt om met iemand in contact te staan, maar verder niks verwacht.

Ik zit me te bedenken hoe ik hem het best kan benaderen en kijk ondertussen bij de meditaties van de Zomerhof. Dan komt daar groot in beeld Meditatie Zuiveren van je Ziel.

Het kan toch geen toeval zijn, dus ga ik deze meditatie doen en neem Raf hierin mee met zijn toestemming.

“Alsnog welkom mooie Raf.” Want mooi is hij zeker. Niet alleen zijn uiterlijk, maar ook zijn innerlijke energie voelt zeer mooi aan.

Ik leg hem uit waarom ik op deze manier contact met hem maak. Dat jij, Kim, wil dat ik een ‘reis door zijn lichaam’ maak om zo hopelijk erachter te komen wat er aan de hand is.

Hij kijkt me aan alsof hij een sprintje de andere kant op wil gaan maken. “Niks geen polonaise aan mijn lichaam” lijkt hij wel te denken.

“Nee lieve Raf,” Ik moet een beetje lachen om zijn blik. “Ik hoef jou niet fysiek aan te raken, het is niet zoals bij een dierenarts. Je zult het hoogstwaarschijnlijk juist prettig vinden.”

Een diepe zucht. Dan komt hij tegen mij aan liggen.

Hij vindt het fijn, dit contact. Is ook niet echt mensenschuw, al vindt hij het ’t prettigst bij zijn gezin te zijn en vreemden negeert hij dan ook regelmatig.

Raf is in een fijne, stabiele omgeving opgegroeid. Ik merk geen (duidelijke) angsten of onstabiliteit bij hem. Wel is hij zeer mensgericht.

“Raffie, wil je mij vertellen met wie jij woont? En/of hoe je woont? Daarna kunnen we met de reis beginnen.”

Raf laat me een steile trap zien die hij niet op of af loopt.

Een vierkante(?) woonkamer met terrasdeur naar de tuin. De woonkamer oogt ruim. Ook laat hij me eetkamerstoelen zien met donkere bekleding en rechte rugleuning.

Hij laat me een vrouw met donkerkleurig kortgeknipt haar zien. Maar ook krijg ik een vrouw te zien met iets langer lichtkleurig haar die niet altijd bij Raf aanwezig is. Zussen misschien? Krijg daar geen antwoord op als ik ernaar vraag.

Geen kinderen laat Raf me zien. Wel merk ik een kat op die vaak in jullie buurt buiten is.

Jullie wandelen regelmatig op kinderkopjes en komen dan langs een monument waar Raf het altijd geweldig vindt. Daar hangen zoveel verschillende hondengeurtjes dat hij er graag blijft snuffelen. Alsof hij een boek aan het lezen is en wanneer hij verder moet, voordat het boek uit is, kan hij soms een beetje tegenstribbelen.

“Graag wil ik eerst een chakrahealing geven en daarna gaan we met ‘de reis door jouw lichaam’ beginnen. Door deze chakraheling komt je innerlijke energie terug in balans.” Raf vindt bijna alles goed. Tegenwoordig sowieso. Hij is als jongere hond wel pittiger geweest.

Alle chakra’s waren een beetje onderactief maar zijn nu weer terug in balans gebracht.

‘Reis door Raf z’n lichaam’:

Ik wil benadrukken dat ik geen dierenarts ben en ik alleen doorgeef hetgeen ikzelf doorkrijg.

Terwijl ik Raf scan merk ik al meteen dat hij een lichte allergie heeft ontwikkeld voor katten. Vooral in bepaalde tijden van het jaar heeft hij hier iets meer last van. Dan jeuken zijn ogen en heeft hij meer jeuk aan zijn lichaam.

Rondom Raf begin ik veel blauw te zien. De kleur blauw zal goed zijn voor hem. Als het kan omring hem iets meer met deze kleur.

Blauw heeft invloed op de keelchakra. Ook op zijn luchtwegen. Blauw beïnvloedt namelijk klachten die te maken hebben met de keel en de ademhaling.

De kleur blauw heeft verkoelende eigenschappen en haalt hitte uit ontstekingen en verlaagt de bloeddruk.

Ik voel namelijk dat Raf zo nu en dan een iets te hoge bloeddruk heeft. Kán een momentopname zijn Kim.

In het verleden heeft Raf een longontsteking gehad. Of het zat ertegenaan. Ik merk dat de rechterlong ietsjes kleiner is dan de ander maar niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken. Ik zelf voel steken, wat hij toentertijd ook voelde.

Héél af en toe voelt hij in zijn luchtpijp een kriebel. Waarschijnlijk wanneer hij meer last heeft van de allergie.

Het bijten op de poten begint met stress. Wanneer hij dan op z’n poten bijt maakt zijn lichaam meer endorfine aan, wat niet alleen stress verlagend is, maar ook ervoor zorgt dat zijn zelfgenezend vermogen beter op gang komt.

Je kunt hem wat vaker iets geven waar hij lekker op kan kauwen. Al merk ik wel dat zijn gebit niet helemaal meer in orde is en héle harde dingen niet meer goed zal kunnen kauwen.

Hierbij voel ik dat hij pas geleden, en wellicht nu nog, last heeft van twee voortanden. Ik voel een kleine ontsteking.

Mijn aandacht wordt telkens getrokken naar zijn nieren. Dit is ook de reden waarom hij zijn achterpoten veel stretcht. Zijn nieren en lever werken soms erg hard.

Ik heb gekeken of Raf last heeft van artrose, artritis en dergelijke maar het voelt aan of zijn gewrichten nog redelijk goed zijn, gezien zijn leeftijd. Lichte leeftijdgebonden slijtage wat er wel voor zorgt dat hij minder lang doorgaat en trappen lopen vindt hij daardoor ook niet prettig. Zijn onderrug voelt hij héél af en toe wanneer hij wel te lang door is gegaan. Maar over het algemeen voelen zijn gewrichten nog goed aan.

Zijn heupen zijn iets meer versleten maar ook hier schijnt Raf geen last van te hebben. Wat ik zelf wel verwachtte. Ik dacht namelijk dat hij zijn achterpoten meer stretcht omdat zijn heupen dan niet fijn aanvoelen maar volgens Raf zelf is dit niet zo.

Zijn rechterachterpoot voel ik zelf wel. Geen pijn. Eerder een verdoofd gevoel. Ook in zijn knie voel ik een verdoofd gevoel. Soms tintelt/jeukt deze vanbinnen.

Terugkomend op zijn nieren: het is te voelen dat zijn nieren soms erg hard werken om alle afvalstoffen uit het bloed goed te kunnen filteren.

Het voelt alsof de nieren last hebben van bepaalde eiwitten. Verkeerde eiwitten lijkt het.

In zijn bloed neem ik reststoffen van toxische belasting waar. Ontwormen en inenten voelen niet goed. Zijn lichaam heeft steeds meer last van ‘gifstoffen’.

Ook eten waar rund in zit voelt totaal niet goed aan. Kijk ook uit met lam.

Ik ga Raf, daar waar ik kan, energetisch behandelen.

Zijn immuunsysteem krijg het telkens weer zwaar te verduren, waardoor de kale plekken en geïrriteerde huid makkelijk kan ontstaan.

Je doet er goed aan om hem iets te gaan geven als kuur, waarmee je zijn immuunsysteem helpt te versterken.

Denk bijvoorbeeld aan veendrenkstof en algenpoeder en daarbij krillolie op basis van Algen, onder andere ook voor de verbetering van de huid. Deze producten kunnen de weerstand verbeteren en maag, darm, huid en de lever ondersteunen. Tevens bestaat de Algenpoeder uit vitamine en mineralen uit de vitamine B-groep.

“Je bent zo’n lieverd Raf. Dank je wel dat ik je lichaam na heb mogen kijken.

Is er iets wat jij zelf nog wilt delen? Of heb je wellicht nog vragen?”

Hij vindt het goed zo. Staat op en gaat naar buiten zitten kijken.

Tijd om afscheid te nemen, zo lijkt het.

Ik stuur Raf nog extra Licht, Liefde en Kracht toe en visualiseer dan een blauwe beschermlaag om hem heen. Dan verbreek ik onze energetische verbinding.

“Dag knappe Raf. Moge de Kracht van Licht en Liefde met je zijn.”

Kim:

Dank je wel voor dit verslag.

Er staan erg veel herkenbare stukken in.

Bijzonder vind ik wel dat Raf de huisgenoten niet “noemt”.

We wonen met 5 personen thuis.

Het stukje over de ( slechte) eiwitten roept nog een vraag op.

Zijn het de rauwe eieren of het plakje kaas die hij af en toe krijgt niet goed voor hem? Hij vindt ze zo lekker….

Het stukje immuniteit komt vaker langs. Hij krijgt al jaren geen vaccinaties meer, omdat zijn titer voldoende hoog is. Ook het ontwormen hebben we al jaren niet meer gedaan, gelukkig.

Fijn te lezen dat hij eigenlijk geen grote lichamelijke klachten heeft.

Dit dier is nu energetisch afgesloten voor communicatie.

Wil jij zelf voor jouw dier een gesprek aanvragen?

Wil jij zelf leren om met dieren te communiceren?

Mail naar info@dezomerhof.nl

Wij helpen je daar met liefde verder.

Over de schrijver
Bea Soesman
Door

Bea Soesman

op 28 Dec 2020

Dank je wel; leuk om te lezen

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 29 Dec 2020

Dikke knuffel voor jou van ons, Bea!

glynis hoyer
Door

glynis hoyer

op 12 Jan 2021

o Weer erg bijzonder dit te mogen lezen. Heel bijzonder omdat ik destijds ook mijn kater Mouse van bijna 14 jaar heb laten lezen en door zijn gesprek met Marjon hij heeft laten weten dat hij een druk voelde in zijn buik richting rechterzij. Vlak na zijn gesprek heb ik een scan laten maken en bleek dat hij idd een snelgroeiende tumor had met uitzaaiingen. Ik ben blij dat ik er op tijd bij was waardoor hem veel pijn bespaard is gebleven.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 12 Jan 2021

Dank je voor je reactie, Glynis! Het gesprek met Mouse was ook heel bijzonder!

Reactie plaatsen