Dieren op marktplaats

Dieren op marktplaats

Dieren op marktplaats. Een paar jaar geleden had ik een consult met een pony. Mevrouw had het dier pas geleden gekocht en wilde graag het allerbeste voor haar. Door het dier met een dierentolk te laten praten, kon ze haar pony precies geven waar deze aangaf behoefte aan te hebben. Zo zouden ze samen een perfecte start maken.

Ik houd van een gladde kin

Het was een Arabisch volbloedje, een echt hittepetitje, zo bleek uit de consulten. En wat ik toen nog niet wist, was dat dieren ook ijdel konden zijn.
In de vervolgconsulten bijvoorbeeld, gaf deze pony aan dat ze wel weer eens geschoren wilde worden. Persoonlijk houd ik ervan om dieren zo natuurlijk mogelijk te houden, dus geen fratsen met scheren en mooi maken en zo, dus dat deze pony mij dit vertelde, verbaasde me toen nogal.

Natuurlijk hoefbekappen

Mevrouw was ook erg van het natuurlijke en had alvast bij www.paardnatuurlijk.nl een cursus natuurlijk hoefbekappen gevolgd. Helemaal in haar nopjes met haar nieuwverworven kennis en haar nieuwe pony ging ze aan de slag. Maar het zelf bekappen verliep niet zo vlotjes als ze gewild had.

Hoefijzers voor de pony

Toen ik daarop een gesprek aanging met de pony om te vragen of ze misschien dan toch hoefijzers wilde voor de lange tocht over de straat die voor de boeg stond, antwoordde deze tot mijn stomme verbazing: “Ja, doe maar liever hoefijzers. Bovendien vind ik het ‘klik-klakken’ op de straat zo mooi vrouwelijk klinken.

Populair op Marktplaats

Een ander bijzonder item dat deze gevoelige pony bij mij ter sprake bracht, was het volgende: ze vertelde dat ze haar ‘verkoop’ als onterend had ervaren. Ze had namelijk het gevoel gehad dat ze op een soort van vleeskeuring terecht was gekomen: “Nee, lelijk hoofd. Nee, staart te hoog. Nee. Lelijke manen. Nee, kleur niet mooi. Nee, te klein. Nee, te groot. Te duur.” …
Toen ik mevrouw vroeg waar ze deze pony vandaan had, antwoordde ze: van Marktplaats. En ook dat de foto wel 1500 keer bekeken was geweest.

Afkeurende meningen van geïnteresseerden

Hierdoor realiseerde ik mij dat deze pony al die afkeurende meningen van al die potentiële kopers gewoon moet hebben meegekregen. Dat je dus kunt denken dat je anoniem over al die dieren scrollt, maar dat dat energetisch echt wel anders zit.

Dieren op Marktplaats

Mocht je dus besluiten een dier van Marktplaats af te halen, kijk dan of je het voor elkaar kunt krijgen om bewust bij elke foto die je kritisch beoordeelt, een glimlach op je gezicht te toveren.

Heus, het maakt het selecteren niet alleen voor jezelf fijner maar je helpt er zeker ook alle dieren mee waar je achteloos overheen scrollt en die het uiteindelijk niet worden.

Wil je op dit artikel reageren? Doe dit dan hieronder. Wij zijn benieuwd of jij ook dit soort ervaringen hebt.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Margreet
Door

Margreet

op 03 Nov 2013

Als ik nog een tip mag geven: denk bij elk dier dat je ziet aan alle liefde die je ooit voor een dier gevoeld hebt. Misschien dat jij en dit dier niet een klik hebben, en dat je daarom helemaal terecht verder zult zoeken, maar elk dier zit zo vol met liefde als dat ene dier die jou ooit lief gehad heeft. Zelfs al zullen ze die liefde net als wij mensen soms heel verschillend uiten.

Reactie plaatsen