Dieren healen

Dieren healen

Maar na dit verhaal komen er nog meer leuke dingen om de hoek. Dat kun je zien op de filmpjes die ik hieronder zet. Zo kijk ik na een healingsessie met een hond naar buiten en zie daar een merel zitten. Heel dichtbij en ik kan er nog verder dichterbij komen en ik denkt bij mezelf: oh, maar misschien is dit ook wel een vogel die door mij geheald wil worden. Ik ben dus begonnen met healen en ik ben er een tijdje mee doorgegaan. Na zo’n vijf minuten heb ik mijn telefoon erbij gepakt en ben het gaan filmen. En je ziet het: het filmpje duurt 6 minuten en de vogel zit helemaal roerloos. Het is wat bibberig gefilmd, want de telefoon stond natuurlijk niet op een statief, maar de vogel zit stil te wachten totdat ik klaar ben en daarna vliegt hij weg.

In het filmpje hieronder vind ik een koolmeesje liggend op zijn ruggetje in de koffiekamer van onze boerderij. Ik heb geen idee wat er met hem gebeurd is, maar hij ligt daar helemaal stil. Ik heb hem opgepakt en houd hem in mijn hand, mijn helende hand. Hij snakt naar adem, dat zie je duidelijk in het filmpje. Ik begin het healen en ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, maar op een gegeven moment voel ik een spierspanning in het vogellijfje, het lijfje begint weer te bewegen. Dat was zo’n mooi moment! Ik ben toen naar het weiland gelopen en je ziet in het filmpje wat er dan gebeurt.

Dit is voorlopig het laatste filmpje wat ik op deze site plaats. Hierin zie je een boomklever die tegen ons raam is gevlogen. Ik vond het diertje in de parktuin en heb het opgepakt. Ook deze was in ademnood en ik ben meteen gestart met healen. Toen er weer leven in het vogeltje kwam, voelde ik een andere soort trilling ontstaan. Ik vind het leuk te ervaren dat de twee vogeltjes andere signalen geven. Toen ik de boomklever ook wilde loslaten in het weiland, ging hij niet weg. Hij bleef maar zitten. Ik heb het filmpje maar even gestopt en ben het later weer gestart. Met wat overredingskracht lukt het uiteindelijk wel hem los te laten. Maar wát een superervaringen zijn dit!

Deze filmpjes ga ik in het vervolg op YouTube zetten. Kijk maar wat je er mee doet, maar het zou superleuk zijn als ze gedeeld gaan worden. Dan kan iedereen zien wat voor bijzondere dingen er mogelijk zijn als ‘gewone, simpele’ mensen, met hun beide voeten stevig in de klei, toch iets bijzonders kunnen betekenen voor mens en dier. Ik denk dat deze pagina wel steeds aangevuld gaat worden, want ik verwacht niet dat dit opeens stopt. Ik denk dat er steeds meer dieren op mijn pad gaan komen die een healing kunnen gebruiken en daar beter van kunnen worden.

Oh ja en dan natuurlijk de foto van de oren van Anna: eentje voordat ik het healen begon en de oren van Anna nu. Haar oren beginnen er nu goed uit te zien. Haar lijf nog niet, maar dat is prima: dat komt vanzelf wel. Zij gaat lekker mee in een dagelijkse healing. En ja, ik ben flabbergasted over wat er allemaal mogelijk is en ga hier heel graag mee door.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Alysha Verhage
Door

Alysha Verhage

op 09 Jul 2019

Wat heb ik dit met plezier gelezen! Erg inspirerend Mieke.

Admin
Door

Admin

op 24 Jul 2019

Dankjewel, Alysha! Groetjes, Joke d'Anjou

Admin
Door

Admin

op 24 Jul 2019

Groetjes!

Reactie plaatsen