Binnen 10 jaar praten met je huisdier

Binnen 10 jaar praten met je huisdier

Binnen 10 jaar praten met je huisdier. Jawel, het gaat eraan komen! Volgens bioloog Dr. Con Slobodchikoff beschikken wij binnen nu en tien jaar over de nodige technologie om helder en duidelijk met onze huisdieren te kunnen communiceren. Momenteel wordt door de bioloog gewerkt aan de ontcijfering van de roep van de prairiehond. Gebleken is dat deze diersoort een eigen, relatief complexe taal ‘spreekt’. De vijf verschillende soorten van de prairiehond hebben weer andere intonaties van een begrip.

Meerkatten hebben verschillende alarmroepen

Via sonogrammen en statistische analyses wordt het gepiep van de diertjes geanalyseerd.
Uit zijn onderzoek blijkt zelfs dat de dieren in hun alarmroepen, specifieke geluiden produceren voor verschillende indringers. De alarmroep voor een havik krijgt bijvoorbeeld een heel andere klank mee dan die van een coyote, een huishond of een mens.

Meerkatten kunnen kleuren onderscheiden

Maar dat is niet alles. De meerkatten (prairiedogs) blijken ook kleuren te kunnen onderscheiden en deze te kunnen benoemen! Een mens in een blauw t-shirt krijgt dan een ander geluid mee dan datzelfde mens in een groen t-shirt, of in een geel.

Voor het hele filmpje met betrekking tot het onderzoek van Con Slobodchikoff verwijs ik je naar:
binnen 10 jaar praten met je huisdier. Echt leuk om even te zien.

Praten met je eigen hond en kat

Dan maken we nu gemakshalve de vertaalslag naar onze huisdieren:
“Als de hond blaft, zal het toestel de roep analyseren en bijvoorbeeld vertalen als: “Ik wil vanavond kip eten”. Ook bij katten zouden we dan dingen te horen krijgen als: “Mijn kattenbak is te smerig!””, getuigt Slobodchikoff.

Dat zou natuurlijk een geweldige uitvinding zijn! Eindelijk kan heel Nederland haar dieren gaan verstaan en blijft het communiceren met hen niet het voorrecht van hen die zo slim waren al veel eerder een cursus in het Communiceren met Dieren bij ons te volgen!

Wat nou als je dier geen geluid maakt?

Maaaarrrr … Wat nu als een dier geen geluid maakt? Onze hond bijvoorbeeld blaft niet. Niet als ze eten krijgt. Niet als ze een koekje krijgt. Niet als we haar mee uitnemen. Niet als we met haar spelen. Ze blaft alleen als er mensen op het erf komen. Maar daar is het ras op gefokt. Wat wil je … het is een Duitse Herder.
Moeten we onze hond dan eerst leren blaffen? Anders vangt de smartphone niks op. Toch?
Maar daar word je dan toch knettergek van? Een hond die de hele dag moet blaffen zodat jij gaat begrijpen wat de voorkeuren van je dier zijn? Of zou het apparaat ook de gedachten van onze hond kunnen lezen? En wat met gevoelens?

Het leven van miljoenen dieren kan veranderd worden

Het is een prachtig streven van de biolooog dat het leven van miljoenen dieren ingrijpend veranderd gaat worden.
Wij zijn voor! En als het systeem ook de gedachten en gevoelens van het dier kan lezen, staan wij vooraan om de apparaten gratis weg te geven. Het maakt ons werkeloos, maar dat is niet interessant. Wij vallen in het niet bij alle emotionele dierenellende die dan met het apparaat kan worden voorkomen.

Binnen 10 jaar praten met je huisdier

Maar waarom zolang wachten? Tegen de tijd dat het technisch mogelijk is, is het dier dat nu bij je woont, waarschijnlijk al overleden.

Schrijf je dus vandaag meteen in voor onze Gratis tips om zelf met je hond, kat of paard te kunnen praten!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen