Antibiotica voor honden

Antibiotica voor honden

Antibiotica voor honden. Moet jouw dier aan de antibiotica? Ben jij er ook niet zo’n fan van? Zoek jij naar een alternatief? Misschien kan ik je dat in dit artikel bieden. Als het absoluut nodig is dat je dier aan de antibiotica gaat, zou ik eerst denken aan een natuurlijk antibioticum in de vorm van Propolis. Propolis wordt door bijen gemaakt en letterlijk vertaald, betekent het: Beschermer van de stad.

Natuurlijke antibiotica

Ik heb al eens eerder artikelen geschreven over Propolis onder de titels: Natuurlijke antibiotica voor mensen en Natuurlijke antibiotica voor dieren.
Als je toch denkt dat je dier beter gebaat is bij regulier, dus antibiotica bij de dierenarts vandaan, realiseer je dan wel dat reguliere antibiotica alle bacteriën in de darmflora van de gebruiker doodt. Dus ook de noodzakelijke bacteriën in de darmen van je dier die het nodig heeft om zijn eten goed te kunnen verteren. Om de juiste voedingsstoffen uit zijn eten te kunnen halen.

Dieren hebben goede bacteriën nodig, en dus alternatieve geneeswijze

Als die darmflora er niet meer is, zou je bij wijze van spreken je hond ook een kartonnen doos kunnen voeren omdat hij met die verwoeste darmflora toch niet meer in staat is om zijn voedsel te verteren. Zelfs met een volle maag, zou het lichaam van je dier dan langzaam uithongeren. De vitale organen krijgen niet meer die voedingsstoffen aangeboden die ze nodig hebben om het lichaam te laten draaien en sterven uiteindelijk langzaam (lees: worden uiteindelijk ziek).
Op de korte termijn is je dier dan misschien wel van die ontsteking af geholpen, maar op de lange termijn komt je dier steeds verder van huis.

Waarvoor neem je antibiotica in en waarvoor niet?

Antibiotica wordt zowel bij mensen als bij honden te pas en te onpas voorgeschreven. Zelfs bij talloze virusinfecties waar antibiotica geen enkele invloed op hebben. Een virus is namelijk iets heel anders dan een bacterie. En om deze scheve vergelijking meteen maar even door te trekken: als je last hebt van diarree, neem je ook geen Strepsil in. Toch?

Virus of ontsteking?

De meeste mensen krijgen voor KNO-klachten een antibioticakuurtje voorgeschreven. En dat helpt. Maar 70% van de KNO-klachten zijn virus-gerelateerd! Antibiotica kan dus niet achter die genezing zitten! Misschien komt daar nu juist wel het placebo-effect om de hoek kijken. Maar daar wil ik in dit artikel niet verder op ingaan.

Natuurlijke antibiotica voor honden

Holistische dierenartsen zijn behoudend in het voorschrijven van reguliere antibiotica. Zij weten welk vernietigend effect veel reguliere middelen in het systeem hebben. Als zij antibiotica voor honden voorschrijven zijn dat voornamelijk natuurlijke antibiotica.
Zelf hebben wij goede ervaringen met Propolis en met Colloidaal Zilver. Vanzelfsprekend vallen beide producten in het reguliere circuit onder de noemer ‘kwakzalverij’.

Heftige oorontsteking

Zolang mijn hond binnen twee dagen geneest van een heftige oorontsteking na het gebruik van colloidaal zilver, hoor je mij niet mopperen. We hebben het spulletje gewoon in huis en hoeven niet eens langs de dierenarts. Scheelt ook weer een consult.

Chronische voorhuidontsteking

Zodra mijn andere hond, die lijdt aan een chronische voorhuidonsteking (je weet wel, die druppeltjes smurrie waar je achteraan moet dweilen) geneest als gevolg van een paar dagen Propolis …. Tja, ook dan hoor je mij niet.

Wanneer gebruik je wat?

We doen het een beetje op gevoel. De ene keer krijgt de ene hond met deze kwaal dit, en de andere hond met die kwaal, dat. Soms helpt het ene middel niet maar wel het andere.
Maar de laatste keer dat wij voor een ontsteking met één van onze dieren naar de dierenarts moesten, dateert toch wel van voor de tijd dat wij deze alternatieve middelen kenden. Dus van een jaar of zeven geleden. Sindsdien zijn wij ‘self supporting’.

Wil jij ook self supporting zijn?

Wil jij wat betreft ontstekingen ook self supporting zijn? Voor jezelf, je gezin of voor je dieren? Zorg dan dat je in elk geval Propolis en Colloidaal Zilver in huis hebt. Je hebt het in allerlei smaken, maten, verpakkingen, merken en vormen. Wij werken met beide producten. Misschien zijn deze ook wat voor jou.

Zou jij jouw hond beter willen leren begrijpen? Door met hem te kunnen praten? Dan hebben wij voor jou dé oplossing! Ons ebook Gratis tips om zelf met je hond te praten! Hierdoor leer je jouw trouwe maatje nóg beter kennen. Het mooiste cadeau voor jou en jouw hond.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Lia
Door

Lia

op 07 Mar 2015

Hoe pas je propolis toe? Inwendig of uitwendig door te spoelen met de tinctuur? Indien uitwendig, welke verdunning met gekookt water gebruik je? Heb je wellicht een website voor me waar ik het spul kan bestellen? Of is de tinctuur van De Tuinen ook ok?

Laura
Door

Laura

op 17 Mar 2015

Hallo Lia, Propolis kan zowel in- als uitwendig worden toegepast. Zelf gebruiken wij de propolis van Bee Health. Deze is in meerdere webshops te bestellen. Wij zijn er erg enthousiast over.

Lia
Door

Lia

op 28 Sep 2015

Dankjewel Laura. Gebruik je de. tinctuur? Hoeveel druppels in gekookt water gebruik je per spuit als je het uitwendig doet? Bedankt alvast!

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 30 Sep 2015

Hallo Lia, Laura werkt intussen niet meer bij ons en helaas weet ik zo het antwoord op je vraag niet. Misschien weet één van de andere lezers het?

nicole
Door

nicole

op 05 Apr 2016

hoi. hoeveel mag een hond met hardproblemen van propollis hebben.gr nicole

angela
Door

angela

op 06 Apr 2016

Ben ook zeer benieuwd

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 11 Apr 2016

Hallo Nicole, ik weet het niet precies, ik hoop dat andere lezers hier een antwoord op hebben en anders zou je de vraag kunnen stellen aan een holistisch dierenarts, zoals Tannetje Koning.

cisca ter haar
Door

cisca ter haar

op 27 Jun 2016

hoi mijn hondje smopsje moet alle tanden en kiezen getrokken worden ze heeft nu antibiotica gekregen van de dieren dokter het is zeer prijzig voor ons om het nu telaten doen kan ik ook antibiotica bestellen bij u het heet antibiotica stomorgyl wat kost het bij u als ik vragen mag met vriendelijke groet van cisca ter haar

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Jun 2016

Hallo Cisca, wat vervelend voor je hondje en voor jou. Het is altijd naar als er iets met je dier aan de hand is. Zelf verkopen we geen geneesmiddelen, maar wij bestellen de Propolis van Bee Health voor onze honden. Dit is bij meerdere webshops te bestellen. Veel succes en sterkte!

Sofie Wolf
Door

Sofie Wolf

op 04 Jan 2020

Een reden waarom we steeds meer naar natuurlijke antibiotica voor honden grijpen is de kans op resistentie. Hoe vaker een gewone kuur wordt gegeven, hoe groter de kans dat deze op den duur niet meer werken. Met als gevolg dat wanneer de hond weer ziek is, het medicijn niet meer geneest. Je snapt natuurlijk wel dat dit ernstige gevolgen kan hebben. Helemaal bij een levensbedreigende ziekte. De vraag of je bij het verdwijnen van de klachten de kuur niet gewoon kunt stoppen, wordt daarom steeds vaker gesteld. De een is ervan overtuigd dat je een kuur altijd af moet maken omdat de bacterien anders resistent zouden worden. Het grootste gedeelte van de bacterien is dan wel gedood door het medicijn, maar de overgebleven bacterien kunnen het overleven en niet meer vatbaar zijn voor het medicijn. De ander zegt juist dat, vooral bij minder zware infecties, je prima wat eerder kunt stoppen. Ga je langer door met het geven van het medicijn dan krijgt je hond onnodig veel binnen, waardoor de bacterien juist meer kans hebben om resistent te worden.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 05 Jan 2020

Dank je voor je aanvulling. Een reden temeer om heel voorzichtig te zijn met niet-natuurlijke antibiotica.

Petria
Door

Petria

op 22 Mar 2023

Hi, Mij hond heeft een voorhuidonsteking, de antibiotica doet niet echt zn werk. Moet je de propolis verdunnen en zoja, hoeveel druppels mag je gebruiken? Het is de bedoeling natuulijk dat ik het inspuit in de schacht van zn penis

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 22 Mar 2023

Hallo Petria, van de beheerder van een groot asiel, kregen we de tip: hele spulletje in- en uitwendig wassen met groene zeep. Heel veel succes!

Reactie plaatsen