Angstige kat

Angstige kat

Heb jij een angstige kat? Een die erg bang is? Die schichtig alle kanten op schiet zodra hij of zij mensen waarneemt? Die zich daarna niet meer laat zien en pas heel voorzichtig weer tevoorschijn komt als alle rust is weergekeerd? Misschien ga ik je dan wel heel blij maken met dit verhaal. Omdat je dan weet hoe je je kat zou kunnen helpen.

De kat verstopt zich voor mensen

Vandaag geven we onze Cursus in het Communiceren met  Dieren in België. In het prachtige kasteel Nieuwenhoven in Sint-Truiden. Eén van de bewoonsters van het kasteel volgt ook de cursus. Deze bewoonster heeft twee katten. De één is een kat die bijna verliefd is op mensen. Hij loopt met iedereen mee, gaat mee op wandeling, laat zich gemakkelijk aaien, fotograferen en filmen.
De andere zie je bijna niet. Als deze kat, acht maanden oud, mensen ziet, is hij weg. Dan blijft hij de hele dag in het groen rondom het kasteel en komt pas weer thuis om te eten en te drinken als alle bedrijvigheid en beweging weg is.

Hij houdt zich verscholen totdat iedereen weg is

Eigenlijk lopen hier de hele dag wel mensen rond: wandelaars, bezichtigers, bouwvakkers, bezoekers van het streekcafé … dus eenmaal verscholen in het groen, is de tweede kat gedoemd daar te blijven tot alle mensen weer weg zijn en hij weer veilig naar huis kan.

Gisteren sprak Lydia mij aan. Ze vindt het vervelend voor haar kat die zo bang is voor mensen. Ze ziet ‘m eigenlijk alleen ’s avonds en ’s nachts. Het lijkt haar niet een fijn leven voor hem. Hij is nog zo jong en nu al zo bang … Ze heeft geen idee wat er mis is gegaan met deze kat. Ze heeft hem immers van jongs af aan al.

Advies op maat

Eerst wil ik haar onze angstenmix adviseren maar dan denk ik aan al dat gedoe met naar België versturen van dat flesje. Douaneperikelen etc.
En dan bedenk ik mij dat ik bij het inpakken van alle spullen die wij voor de cursus in België nodig hebben, in de gauwigheid ook nog een paar flesjes Engelenessences heb meegegraaid. Ik moet toen gedacht hebben: Ach, je weet maar nooit.
En zo wil het dat ik Lydia deze essence voor haar kat aanraad. Ze staat ervoor open.

De bange kat wordt ingesmeerd met engelenessence

’s Avonds als haar tweede kat ook weer binnen is, doet ze wat essence op haar handen en dan smeert ze in feite de hele kat ermee in. Ze aait en kroelt en slaat geen stukje van de kat over. Deze laat het zich allemaal welgevallen. Lydia neemt alles van de kat mee: de staart, de pootjes, de voetkussentjes, alles.

De volgende dag, dag 4, begint de cursus met een stiltewandeling.
Op de binnenplaats verzamelt de cursusgroep van 11 mensen zich. Alles loopt een beetje door elkaar heen terwijl de groepjes zich vormen. Er is dus best wel wat bedrijvigheid.

De kat is helemaal niet bang meer

Het valt Nathalie op dat niet alleen de aanhankelijke kat in het raamkozijn zit maar dat ook de schuwe erbij zit. De schuwe springt van het kozijn af en loopt richting Nathalie. Zij gaat op haar hurken zitten. En de kat zoekt zelf lichaamscontact.

Vervolgens loopt de kat zo’n beetje in een cirkel om de cursisten heen.
Lydia en ook alle andere cursisten kijken hun ogen uit.
”Van wie is deze kat dan?” – wordt er gevraagd.
– “Dat is mijn schuwe” – zegt Lydia.
“Maar die zien we toch nooit? Die zit toch altijd in het groen?”
– “Ja, ik heb hem ingesmeerd met een Engelenessence die Mieke mij adviseerde.”

Wil jij Engelenessence ook proberen met jouw dier?

Lees anders eerst ook het verhaal van Julia, een getraumatiseerde ezel en haar reactie op deze essence.
Of anders het verhaal van Liza, een onzekere hond.

Of ga direct naar de webshop om Engelenessence te proberen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Getraumatiseerde ezel
Door

Getraumatiseerde ezel

op 12 Jul 2016

[…] voor het eerst behandeld met het parfum dat wij ook hebben gebruikt voor de dieren uit de verhalen Angstige kat en Onzekere […]

Reactie plaatsen