Acupunctuur, belastingverhoging?

Acupunctuur, belastingverhoging?

We leven in een tijd van economische crisis en er wordt enorm bezuinigd. Onder andere de alternatieve gezondheidszorg is daar de dupe van.

De overheid wil vanaf volgend jaar 21 % BTW gaan heffen over complementaire zorg, zoals bijvoorbeeld acupunctuur.

Vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering worden acupunctuurbehandelingen vergoed.

Acupunctuur, belastingverhoging?

Maar als deze maatregel van 21 % BTW wordt doorgevoerd, worden de behandelingen natuurlijk duurder. En dit, terwijl is afgesproken dat er over de basisbehoeften van de mens (waar de gezondheidszorg onder valt) geen BTW geheven wordt.

Er zijn steeds meer mensen die zich uitspreken tegen dergelijke opgelegde veranderingen in de alternatieve gezondheidszorg.

Men verbaast zich erover dat acupunctuur nu buiten de regel van BTW -uitsluiting gaat vallen. Acupunctuur is immers een belangrijk onderdeel van deze gezondheidszorg. Het heeft inmiddels z’n sporen verdiend.

Om aan deze voorgenomen maatregel weerstand te bieden is er vanuit de NPVA (Nederlandse Patiëntenvereniging voor Acupunctuur) het initiatief gekomen tot het opstellen van een petitie.

Graag maken we ons vanuit De Zomerhof ook sterk voor het welzijn van de mens en willen we daarom graag deze petitie onder de aandacht brengen.

Ben je het niet eens met deze betreffende maatregel van 21 %, teken dan de petitie op de website van patiëntenvereniging NPVA http://www.npva.nl. Deze petitie zal binnenkort worden aangeboden in Den Haag.

Graag horen we ook hier jouw standpunt over de voorgenomen maatregelen.

Wat is jouw opvatting over het feit dat de overheid van plan is 21% BTW te gaan heffen over de complementaire zorg?

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Shanti
Door

Shanti

op 27 Nov 2012

Wat geeft dit toch een machteloos gevoel, de verregaande betutteling van de overheid plus het onbereikbaar maken van alternatieve hulp als men het bij regulier niet meer kan vinden... Ze moesten zich diep schamen!

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 Dec 2013

Het zou zo mooi anders kunnen zijn, hè?

Reactie plaatsen