Wat zijn de positieve invloeden van meditatie?

Wat zijn de positieve invloeden van meditatie?

Wat zijn de positieve invloeden van meditatie? Mediteren heeft vele gezondheidsvoordelen. Misschien weet je dat al, misschien ook niet. In dit artikel leggen we je graag uit wat de voordelen zijn van het mediteren. Zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Wil jij nou ook weten wat de positieve invloeden van meditatie zijn? Lees dan snel verder.

Wat zijn de positieve invloeden van meditatie?

Wanneer je regelmatig mediteert zijn de positieve invloeden snel merkbaar. Over het algemeen raden we aan om dagelijks minimaal 5 minuten per dag te mediteren. Met deze korte tijdsinspanning merk je al de positieve invloeden. Je komt tot rust, je blijft dicht bij jezelf en het helpt je te ontspannen.

Geluksbeleving door meditatie

Door regelmatig te mediteren ga je ervaren dat jouw geluksgevoel vergroot wordt. Immers,  door te mediteren, blijf je bij jezelf, vind je rust en kom je tot de kern van jouw bestaan. Deze  zaken helpen je gegarandeerd om jezelf gelukkiger te voelen.

Lichamelijke positieve invloeden van meditatie

Fysiek gezien heeft stress een groot nadeel op jouw lichaam en verschillende processen in je lichaam. Wanneer je regelmatig mediteert, verlaag je het stress hormoon in je lichaam. Daarnaast neemt je bloeddruk af waardoor je lichaam zich kan ontspannen en ook herstellen.  Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die regelmatig mediteren minder vaak naar de dokter gaan en minder ziekenhuisopnames hebben.

Zelf mediteren!

Wil jij graag heel gemakkelijk en fijn (leren) mediteren? Dan kun je gratis luisteren naar drie ingesproken meditaties van De Zomerhof. Probeer het nu uit, het is zeker iets voor jou. Hier vind je elke maand allemaal nieuwe meditaties aan die jou helpen rust te vinden en te houden. Het is een cadeautje voor jezelf!

 

Over de schrijver
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Laatst heb ik wat over meditatie gelezen. De genoemde punten in dit artikel kwamen in dat stuk voorbij. Het kwijtraken van spanning, tot rust komen en dat soort zaken. Ook het leren concentreren is volgens mij onderdeel van meditatie. En het besef dat alles continu in beweging is. Je gedachten en gevoelens veranderen van moment tot moment. Er is eigenlijk geen vast 'ik' waar we toch zo graag aan vasthouden. Nou dat was een hele uitweiding, maar mediteren kan volgens mij ook geen kwaad. :-)

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Dat klopt helemaal Harvey, al de door jou aangestipte punten ;-) Mediteren is inderdaad heel heilzaam en brengt veel rust en ontspanning en vaak ook inzicht.

Reactie plaatsen