Wat is plaatjesdenken?

Wat is plaatjesdenken?

Het antwoord op de vraag: Wat is plaatjesdenken? is voor mij vrij eenvoudig te geven. Ik ben namelijk zelf een onvervalste plaatjesdenker, ook wel beelddenker genoemd. Dit plaatjesdenken uit zich gemakkelijk in mijn dagelijkse leven. Bij alles wat ik doe, maak ik er namelijk een plaatje van. Een plaatje achter mijn netvlies. Ik ben er inmiddels zo in getraind dat het bij mij vanzelf gaat. Ik hoef er mijn ogen niet eens voor te sluiten. Als ik mijzelf bijvoorbeeld nu opleg om aan een palmboom te denken op een wit zandstrand, dan staat het plaatje, nog voordat ik de zin heb uitgesproken, al glashelder op mijn netvlies. Als je zegt: denk nu aan een spookhuis op de kermis, dan zit ik al in het karretje en kijk ik mijn ogen uit. Ik moet zelfs oppassen dat ik mij niet opeens het apezuur schrik. Het denken in plaatjes kost mij dus geen enkele moeite.

Ik zoek met mijn ogen dicht

Of als ik iets kwijt ben in huis, mijn autosleutels bijvoorbeeld, dan zul je mij niet zien lopen zoeken. Wel sluit ik mijn ogen en draai de filmpjes af van de plaatsen waar ik ben geweest of de plaatjes die ik zag toen ik voor het laatst de sleutels in mijn handen voelde. Fysiek zoeken naar iets dat ik kwijt ben, soms is het echt nodig, maar liever zoek ik met mijn ogen dicht …

Wat is plaatjesdenken? En kan ik het ook?

Heb je een gave nodig om in plaatjes te kunnen denken?
Welnee. Wel is het zo dat iemand die van nature in plaatjes denkt er gewoon in kortere tijd steeds gewiekster in kan worden. Voor iedereen die niet van nature een plaatjesdenker is, is het een kwestie van ervaring opdoen. Zou je je plaatjesdenken willen trainen, lees dan het artikel: Plaatjesdenken kun je leren.

Een oefening om erachter te komen wat jouw voorkeurszintuig is

In onze Cursus Communiceren met Dieren en onze Cursus Babyfluisteren doen wij ook een oefening om erachter te komen wat jouw voorkeurszintuig is. De kennis die je dan opdoet, kun je mooi inzetten tijdens je gesprekken met dieren.

Beide zintuigen kun je inzetten tijdens het communiceren met dieren. Haal nu de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren op en probeer het zelf uit!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen