Plaatjesdenken kun je leren

Plaatjesdenken kun je leren

Plaatjesdenken kun je leren, zeggen ze. Maar is dat zo?
Jazeker, plaatjesdenken kun je gewoon leren.
Het is zelfs vrij simpel te trainen. Als je voor jezelf wilt weten of jij in plaatjes kunt denken, probeer dan eens het volgende uit:

Sluit je ogen en stel jezelf voor dat je naar een stuk fruit, bijvoorbeeld een sinaasappel kijkt. Welke kleur heeft de sinaasappel; kun je de poriën in de schil goed zien? Bekijk hem maar eens van alle kanten, hoe het licht erop valt. Of je de onder- en de bovenkant van de sinaasappel kunt onderscheiden.

Als je dit zonder problemen kunt, kun jij plaatjesdenken. Niet omdat jij een sinaasappel kunt zien maar wel omdat je voor jezelf het plaatje ervan kunt reconstrueren.

Stapje verder

Om het je iets moeilijker te maken, ga ik je vragen jezelf voor te stellen hoe jij de sinaasappel pelt.  Nog steeds met je ogen dicht zie je hoe je de stukken schil losmaakt van de sinaasappel. Die stukken schil leg je op een bord. Er komen steeds meer stukken schil bij op dat bord. Als je klaar bent met schillen, heb je in je hand alleen nog de sinaasappel. Hij is inmiddels oranje met witte draadjes en lijntjes. Als je nu je duimen in de bovenkant plaatst, kun je de sinaasappel voorzichtig splitsen. Je houdt dan nog twee delen over. Nu zie je de mootjes. Je kunt die mootjes stuk voor stuk losmaken, etc, etc.
Dit begint al op visualiseren te lijken. Als jij je dit verhaal gemakkelijk kunt voorstellen, is jouw plaatjesdenken goed ontwikkeld. Misschien bewust, misschien onbewust.

Maar stel nu eens dat dit toch te lastig is voor je. Dat bovenstaande oefening boven je pet gaat. Heus, denk niet dat je daarin de enige bent. Dan gaan we net zo makkelijk een stapje terug.

Stapje terug

Als je helemaal niks kunt zien, je helemaal niks kunt voorstellen, misschien heb je dan iets aan de volgende oefening.

Benodigdheden: pen en papier

De oefening gaat als volgt:
Neem de pen in je hand.
Kijk ernaar.
Bestudeer de pen.
Neem goed in je op hoe de pen eruit ziet.
Beschrijf eventueel hardop voor jezelf hoe de pen eruit ziet. Gewoon in je eigen taal. Maakt niet uit hoe je het formuleert, als jij zelf maar snapt wat je bedoelt.

Voorbeeld:
In mijn hand heb ik een paarskleurige pen
De pen glanst
Er zit zo’n clipje aan waarmee je hem aan je shirt kunt hangen
Je kunt op de bovenkant drukken zodat je de pen zelf kunt laten intrekken of laten uitsteken
In het midden van de pen zit een ringetje
Ik kan de pen losdraaien zodat ik in het binnenste kan kijken
Ik zie dan ook de schroefdraad
Op de pen zelf staat een opdruk
Het is een blauw logo van een bedrijf dat ik niet ken
Als ik met de pen schrijf, schrijft hij in blauwe inkt

Leg nu je papier klaar.
Na 2 minuten bestuderen, sluit je je ogen. Concentreer je op de pen die je zojuist zag.
Komt er een plaatje terwijl je ogen nog dicht zijn?
Bekijk het plaatje met je ogen dicht.
Bestudeer de pen met gesloten ogen.
Doe je ogen weer open en schrijf op het papier wat je met je ogen dicht hebt gezien.

Komt er geen plaatje?

Doe je ogen weer open en bestudeer opnieuw de pen. Neem er weer twee minuten voor. Na 2 minuten sluit je opnieuw je ogen. De kans is groot dat je nu dan wel het plaatje van de pen ziet. Of in elk geval een stukje van het plaatje.

Problemen

Ik zie niet de pen maar wel de kleur paars.
Als je nooit wat zag maar nu wel de kleur paars, boek je in elk geval wel vooruitgang. Je ziet alleen de vorm niet, maar de kleur nu dus wel. Er zijn ook mensen die wel de vorm zien maar niet de kleur. En die zie jij dan weer wel …

Ik zie wel de pen maar niet de kleur.
Zie boven. Je ziet nu in elk geval wel iets. Dat is al je winst voor vandaag 😉

Geen aandacht geven dus aan wat je niet ziet. Wel aandacht geven aan wat je wel ziet.

In onze Cursus Communiceren met Dieren (of de Cursus Babyfluisteren) doen we verschillende visualisatie-oefeningen. Tijdens meditaties laten we je dan allerlei dingen visualiseren. Soms hele verhalen. In feite trainen we je voorstellingsvermogen, want: in plaatjes denken kun je leren.

Over het vermogen beschikken om in plaatjes te kunnen denken is heel leuk, maar je kunt je dus nog veel verder ontwikkelen en leren om met dieren of met baby’tjes te praten. Het plaatjesdenken is daar een onderdeel van. Denk eens na wat je voor je hen zou kunnen betekenen als je hen meer begreep dan je nu doet. Wij beloven je; er gaat een wereld voor je open. Schrijf je vandaag nog in voor de Cursus Communiceren met Dieren. Je zult er geen spijt van krijgen!

Heb je het gevoel dat dit artikel je een stukje verder heeft geholpen? Wij zouden het dan enorm fijn vinden als je hieronder jouw reactie zet. Of als je het artikel Liked of Deelt. Op deze manier maken we het communiceren met dieren steeds meer vertrouwd in onze samenleving. En dat is wat wij met deze site willen bereiken. Help je ons mee? Je zou ons er een groot plezier mee doen.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
yvette
Door

yvette

op 28 Apr 2013

dank voor dit artikel! Mieke ik heb je boek communiceren met dieren een tijd geleden gelezen en was vast van plan ooit een keer een cursus te komen doen. Helaas kreeg ik een ongeluk waardoor mijn rug zodanig beschadigd is dat ik niet meer kan zitten. Lopen en liggen gaan wel. Maar een cursus bij jou doen niet helaas ivm zitten en reizen. ik geniet van wat ik al bereikt heb met mijn 3 doezen maar ik zou zo veel meer willen kunnen. groet en dank yvette

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 28 Apr 2013

Dank je voor je reactie Yvette, Wat een verschrikkelijk bericht over jouw ongeluk. Ik zou je bij wijze van spreken persoonlijk wel op willen komen halen om je hier in de buurt bij een natuurarts af te leveren. Gewoon even horen of haar visie ook zo definitief is. Als je belangstelling hebt voor haar werkwijze, mail ons dan even naar: info@dezomerhof.nl Wij hebben zelf in elk geval al bijzondere behandelingen ervaren. Wat betreft je communicatie met je doezen: wat ontzettend leuk dat je voor je gevoel al heel wat hebt bereikt. Als je even geduld hebt, dan komt er steeds meer informatie over het communiceren met dieren jouw kant op. Je zit in onze mailinglist dus je krijgt het nieuws hieromtrent automatisch in je mailbox. Voor nu wens ik je een fijne Oranje-week. Ik hoop dat je er toch iets van kunt meegenieten. Verder hoop ik dat je je de overige dagen goed kunt vermaken, dat je fijne hobby's hebt en dat je veel plezier beleeft aan het lezen van alle artikelen op deze site en aan het communiceren met je dieren. Trouwens, het zal met wat googelen hier, in principe wel mogelijk moeten zijn om liggend aan onze cursus deel te nemen. Maar ja, dan ben je hier nog niet. Dat besef ik wel. Mail ons maar als we iets voor je kunnen betekenen. Met liefde lopen we een tandje harder voor jou. Liefs, Mieke

Marianne de Zwart
Door

Marianne de Zwart

op 27 Oct 2013

Mijn kat communiceert met mij. Ik heb in de week van dierendag eens kattengras gekocht. Mijn kat kan niet naar buiten sinds mijn verhuizing en daarvoor kon hij wel naar buiten en dus planten of gras eten. Hij ging meteen op het kattengras af, toen ik het op de grond had gezet. Hij werd er vrolijk van. Nu zijn de sprietjes bekauwd op enkele na. Daar zat hij toen naast en miauwde. Dat is dus duidelijk, er moet nieuw komen. Het is niet meer verkrijgbaar. Ik zoek nu een winkel, die het wel heeft of eventueel kattengraszaad, al moet de kat dan wel even geduld hebben, voordat hij weer kan knabbelen. Mijn kat is erg duidelijk in wat hij te melden heeft. Wel handig.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 27 Oct 2013

Wat leuk om te lezen, Marianne. De kat is inderdaad helder in zijn communicatie. Maar jij staat er ook voor open. Dat helpt ook een boel. Ik weet niet waar je dat kattengraszaad kunt halen. Misschien komt de tip van een volgende lezer?

Ferry Dutscher
Door

Ferry Dutscher

op 13 Nov 2013

Hallo, Marianne. Ik weet niet in welk gedeelte van het land je woont, maar het kattengras is in Amsterdam wel bij iedere dierenzaak te koop. Zowel opgekweekt gras als kattengras in plastic bakjes die je zelf op moet kweken. Het zou jammer zijn voor poezenkind dat je geen gras voor haar/hem kunt krijgen. Ook mijn poes vraagt er regelmatig om, omdat zij ook niet naar buiten kan. Ik woon op drie hoog en heb ook nog niet eens een balkon. Hoop dat je hier iets aan heb. Groetjes, Ferry

Ferry Dutscher
Door

Ferry Dutscher

op 13 Nov 2013

Ik probeer niet alleen plaatjes te denken. Dit deed ik eigenlijk al als kind, maar ik heb de laatste tijd een ander probleem. De eerste keer dat dit gebeurde was met een kat die over het fietspad liep. Opeens kreeg ik een heel naar gevoel en was ook wel even heftig. Omdat ik naar mijn werk moest kon ik hier verder niets mee en me weer concentreren op de weg. Vanmiddag kwam ik de herder Tessa weer tegen uit het dierenasiel. Zij kwam heel spontaan op me af en week niet van mijn zijde. Een schat van een hond. Later toen ik verder liep kreeg ik weer zo'n zelfde gevoel. Ik weet niet wat ik met dat gevoel aan moet. Ik weet dat deze hond al langer in het asiel zit. Maar kom haar regelmatig tegen als ze uitgelaten wordt. Mieke wat kan/moet ik met dat gevoel en hoe werkt dat? Ik kan er geen hond op nahouden omdat ik de gehele dag werk. Anders was ze zeker voor mij.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 18 Nov 2013

Hai Ferry, Dankje voor je reactie. Wat leuk dat je eigenlijk altijd al plaatjes denkt. Voor sommige mensen is het nieuw, voor jou dus zeker niet. Om op je vraag in te gaan, het volgende. Ik denk dat je verschillende dingen kunt doen. Eerst helder krijgen wat jij belangrijk vindt. Wil je je open blijven stellen zodat je op allerlei momenten bereikt kan worden door dieren die op je pad komen? Ook op momenten dat het niet goed uitkomt of als jij er niks mee kunt. Of wil je je beschermen voor dit soort situaties zodat je goed voor jezelf zorgt? In mijn vraagstelling lijkt het er misschien op dat ik er een oordeel over vel of voorkeur voor een bepaalde keuze heb. Maar dat is niet mijn bedoeling. Ik wil graag eerst helder voor ogen hebben waar je het liefst steun in wil. Zou je dat nog kunnen laten weten, Ferry? Ik zie je antwoord graag tegemoet. Lieve groet, Nathalie

Carla Foederer
Door

Carla Foederer

op 20 Dec 2013

Ik vind het nog steeds heel erg moeilijk. Ik weet dus echt niet of ik contact heb met jantje mijn hond. Ik wil eigenlijk van haar weten waarom ze blaft als ze met me mee uit mag! Ik wil haar vragen of ze rustiger aan kan doen, omdat ik echt bang ben dat de buren er last van hebben. Maar als ik voor het wandelen bij haar ga zitten en haar aanraak, lijkt ze heel rustig te worden, maar op het moment dat ik haar los laat, blaft ze nog steeds als vanouds. Kunnen jullie bedenken waarom ze zo blaft? Fijne feestdagen en d beste wensen voor 2014! Carla Foederer

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 27 Dec 2013

Lieve Carla, Wij begrijpen dat je het nog steeds heel moeilijk vindt. Het is soms ook echt een kwestie van doen, doen en doen. Maar soms ook kom je er niet met plaatjesdenken alleen. Misschien kunnen we je de volgende tip geven: Voordat onze honden uit gaan, zijn ze vaak hyper. Er staat iets spannends te gebeuren en al die adrenalyne die zich opbouwt, die moet eruit. De ene hond begint dan te blaffen, de andere te springen, weer een ander door rondjes te draaien. Tip: Doe deze oefening als je zeker weet dat de buren niet thuis zijn. Soms kan het lang duren namelijk voordat jij en Jantje zelf snappen hoe de oefening gedaan moet worden, maar in feite is ie heel simpel: Je bent van plan om uit te gaan met Jantje. Je pakt je jas en de riem en hij begint al te blaffen. Op dat moment doe je je jas uit en hangt de riem weer op en gaat weer zitten. Je zegt niks tegen Jantje. Gewoon negeren. Dit herhaal je, soms is 1 keer genoeg, maar soms moet je dat 10 keer doen voordat Jantje snapt dat hij, als hij blaft, niet uit gaat. En telkens ga je een stapje verder. Want telkens zal hij op een ander moment beginnen te blaffen. Pas als je helemaal buiten staat en hij heeft geen enkele keer geblaft, mag hij echt mee uit. Tot die tijd draai je telkens het proces helemaal terug tot hij geluidloos mee gaat. Trek er een ochtendje voor uit en je zult zien dat je binnen een half uur buiten staat, zonder dat hij heeft geblaft. Denk je: ik doe het even snel in een kwartiertje, dan sta je mogelijk de hele ochtend te prutsen. Veel succes Carla, houd je ons op de hoogte?

Nicole
Door

Nicole

op 25 Dec 2013

Beste Nathalie en Mieke, Allereerst mijn dank voor jullie tips en het gegeven, dat jullie nog steeds graag op de hoogte blijven van de gang van zaken. :-) Ik heb jullie tips idd al ter harte genomen. De eerste keer, dat ik met onze american stafford pup (6 maanden) bezig was voelde heel erg goed. Het echte praten lukte nog niet echt, maar door alle prive omstandigheden zat ik zelf ook niet echt toppie in mijn vel. Dit kon ik ook echt aan haar merken. Ze zat daardoor zelf ook niet super in haar vel. Ook door jullie werd aangeraden niet in contact met je huisdier te gaan wanneer je zelf niet goed in je vel zit. Mijn dochter is pas als chronisch pijnpatient gediagnosticeerd en heeft daar veel moeite mee. Ik merk aan Dushi dat ze daar ook last van heeft. Ik heb altijd met onze honden gepraat. Ik heb zelf het idee en gevoel, dat ze veel meer begrijpen en oppakken dan de meeste mensen denken. Het is zijn echt super slimme en gevoelige dieren. Op dit moment is Dushi alweer 7 maanden en zit ik veel beter in mijn vel. Ik heb al regelmatig echt contact met haar gemaakt en je ziet dat ze dit fijn vindt. Ook het plaatsjes denken lukt al aardig. Het is fijn te zien hoe ze hierop reageert. Maar het is vooral prettig te voelen, dat de band tussen ons beiden steeds sterker wordt. Het aarden en visualiseren is voor mij geen probleem. Ik ben zelf vrij hoog sensitief en mag met mijn "gaven" mensen en hun huizen reinigen. Ook ik wil hier net als jullie niets voor hebben aangezien ik deze gave heb mogen ontvangen om mensen te helpen...niet om er zelf beter van te worden. Voor ons hondje is dit ook erg fijn aangezien ook zij veel last heeft van de dingen die regelmatig in ons huis hangen. Het is aangetoond, dat huisdieren vaak "entiteiten/geesten" voelen en of zien. Wanneer we ons huis reinigen zie je Dushi ook echt helemaal genieten en rustiger worden. Je kunt jezelf en je huisdier helpen door regelmatig wierrook te branden. Groetjes en nogmaals bedankt voor jullie tips Michelle nicole en een pootje van Dushi

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 27 Dec 2013

Wat ontzettend fijn om te lezen, Nicole, dat je al zo actief bent met Dushi en dat het allemaal zo voor je werkt. Daar zijn we heel blij mee. Hou je ons op deze site nog meer op de hoogte? Dat voedt de dierenliefhebbers die na jou het ebook hebben gedownload. Hartelijk dank voor je reactie!

Bernadette
Door

Bernadette

op 27 Dec 2013

Sedna, mijn kat, heeft inmiddels een tweede krabpaal bij me besteld ;-) Dat ging eigenlijk vanzelf: ik stelde me open voor haar en het eerste wat in me opkwam was dat ze zo'n zelfde krabpaal die ze beneden heeft ook graag voor boven wil hebben. Met Sedna heb ik een bijzondere band. Zij is een projectkat: toendertijd te wild om als gewone asielkat naar een nieuw baasje op zoek te gaan. We hebben haar nu bijna 8 jaar en ze is nog steeds een beetje bang. Ik heb haar vertrouwen 8 jaar geleden gewonnen door uren op de grond te liggen voor de bank waar zij onder lag met stukjes vleeswaren en praten als brugman: hielp niks. En net toen ik besloot de dame van kattenzorg maar weer te bellen omdat toenadering niet lukte, kwam ze naar me toe en liet zich aaien...ik heb echt wel een traantje moeten laten. Dit was dus het begin van een bijzondere band met haar. Als ik aan haar denk dan komt ze vaak naar me toe... Is dit de equivalent van "in plaatjes denken" ? Ik denk namelijk dat ze me "hoort" terwijl ik denk, kan dat ook?

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 28 Dec 2013

Dag Bernadette, Wat een lief verhaal over Sedna en jou. Wat ons betreft is het feit dat zij naar jou toe komt als je aan haar denkt, een vorm van telepathie. Wij hebben dat ook sterk met een van onze honden. Als wij maar denken ... goh, waar is Liza nou ... dan komt ze een paar seconden later de hoek omstuiven. Sedna en jij zijn dus, wat ons betreft zeker telepathisch op elkaar afgestemd ;-)

Bernadette
Door

Bernadette

op 29 Dec 2013

Bedankt voor je reactie Mieke! ... dus als jullie aan Liza denken (zonder plaatjes?) dan is het alsof je haar hardop geroepen zou hebben, zoiets? Ik heb het ook als ik een boodschappenlijstje zit te maken en bijvoorbeeld opschrijf: "Voer voor Sedna"... dan komt ze ook al aanlopen. Ze reageert, denk ik, ook heel sterk op haar (in gedachte uitgesproken) naam. Hopelijk is het in Haaksbergen rustiger qua vuurwerk dan hier in Den Haag. Voor dieren toch maar een pittige periode die jaarwisseling. Fijne jaarwisseling en een mooi nieuw jaar op de Zomerhof!

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 30 Dec 2013

Hai Bernadette, Ja, het kan heel goed dat Sedna meteen al reageert op haar naam. Als je telepathisch een gesprek aangaat met een dier, is één van de onderdelen ook 'het in gedachten uitspreken van de naam van het dier'. Dus leuk hoor, dat jij en Sedna onbewust al op dit niveau zitten. Qua vuurwerk: wij krijgen dat hier in het buitengebied echt niet mee. Onze honden en ezels weten niet eens wat vuurwerk is ;-) Veel sterkte voor jullie in deze pittige tijd. En natuurlijk voor iedereen die last heeft van het vuurwerk. Tip: leg je dier weken van tevoren uit wat er aan de hand is, waarom mensen vuurwerk afsteken. Laat ze vanachter glas zien wat er gebeurt en leg stap voor stap uit wat er gebeurt. Leg uit dat jij er ook van schrikt, maar dat je weet dat het op afstand geen kwaad kan. Dan kan je dier jouw verhoogde hartslag makkelijker relativeren. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Gerry van Denken
Door

Gerry van Denken

op 03 Jan 2014

Beste Mieke, dank voor het boek en de tips! Ik woon in Belgie en wil graag de cursus volgen in mei. Op welke plek wordt de cursus gegeven en is de plek ook zo fantastisch als bij jou in Nederland? Hoor het graag van je. Met hartelijke groet, Gerry

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 04 Jan 2014

Beste Gerry, heel graag gedaan hoor, die tips en natuurlijk het boek! Fijn dat je er zo enthousiast door bent geworden dat je nu de cursus wilt gaan volgen. Tja, die locatie in België ... wat kun je ervan zeggen .... DIE IS GEWELDIG !!! ;-) We zitten daar in het bijna helemaal gerenoveerde Kasteel Nieuwenhoven in Sint-Truiden. Midden tussen 60 ha groen, waterpartijen, alpaca's, paarden, een ezel, katten, watervogels ... Bij onze omslagfoto's op FB staan wel wat collages met de locatie. Ik kan ze hier helaas niet toevoegen. De Zomerhof=locatie in Haaksbergen is ook prachtig. Het is intiemer. Wij zitten op een boerderij in het groen. Het is voor ons meer eigen, natuurlijk. We maken hier tijdens de cursus ook een wandeling met de ezeltjes. Voor Nederlanders kan het verblijf in een kasteelomgeving betoverend zijn, juist omdat we er hier nog zo weinig hebben die voor publiek toegankelijk zijn. In België zijn nog veel meer kastelen en is het misschien daarom ook niet zo bijzonder meer. Er is nog wel een verschil: in Sint-Truiden zul je meer tussen Vlamingen zitten dan tussen Nederlanders. In Haaksbergen is dat net andersom. Vlamingen die naar Haaksbergen afreizen voor onze cursus, zijn vaak de enige Vlaming in de groep. Ik kan je niet adviseren, Gerry. Het is een kwestie van smaak. Heb ik je met deze informatie geholpen of juist helemaal niet? ;-) Met hartelijke groet, Mieke

wiesje
Door

wiesje

op 13 Jan 2014

Ik heb een flesje engelessence bestelt nav het verhaal over jullie bange herdershond en hoe zij baat heeft gehad met dit middel. Mijn hond Sly is extreem mensenschuw. Ik heb hem geadopteerd via stichting idemo uit Bosnie toen hij 4 maanden was. Hij is nu bijna 12 maanden. Ik ga nu aan de slag met de engelessence. Hoe kan ik hem in plaatjesdenken uitleggen dat hij van de meeste mensen niks hoeft te vrezen en dat hij op mij kan vertrouwen als iemand hem pijn wil doen?Met vriendelijke groet, Wiesje en Sly.

Laura
Door

Laura

op 16 Jan 2014

Lieve Wiesje, Bedankt voor jouw vraag. Wat goed dat je al een flesje engelenessence hebt besteld. Dat zal zeker al veel goed doen voor Sly. En wat geweldig dat je dit met het plaatjesdenken wilt ondersteunen. Het plaatjesdenken is er inderdaad een heel goede en mooie manier voor. Dit kun je als volgt doen: Stel je een plaatje voor van Sly, die rustig en ontspannen bij jou in de buurt is. Stel je daarbij dan voor dat er mensen in jullie omgeving zijn. Blijf het plaatje voor je zien dat Sly rustig is en plaats jezelf in dat plaatje ook in een rustige, positieve houding. Dit is een plaatje wat voor Sly zeker tot steun zal zijn. Ook kun je het plaatje voor je zien dat Sly respectvol en liefdevol geaaid wordt door iemand die jij goed kent en vertrouwt. Probeer hierbij voor ogen te houden dat Sly er in het plaatje van geniet. Probeer, zeker nu nog, altijd jezelf ook in de plaatjes erbij te plaatsen. Zo leert Sly op jou te vertrouwen. Als jij dus iemand vertrouwt om met Sly om te gaan, dan zal Sly dat op die manier ook gaan doen op den duur. We hopen dat je iets hebt aan deze tips. Mocht je nog verdere vragen hebben, stel ze da gerust. We helpen je graag. Veel liefs voor jou en voor Sly. Laura

Marlene
Door

Marlene

op 26 Jun 2014

Wat boeiend om deze verhalen allemaal te lezen en de adviezen die jullie geven. Ik wil ook graag een van mijn hele bijzondere ervaringen met jullie delen m.b.t. het plaatjesdenken. Mijn lieve hond Droppie is op bijna 18-jarige leeftijd overleden aan een tumor in haar buik. Ik heb haar in moeten laten slapen, omdat ze me niet alleen wilde laten, maar ze was óp en het was haar tijd om te gaan. Dit is 11 jaar geleden, maar voelt nog steeds alsof het gisteren was. Mijn kat Angel kreeg 3 jaar later een tumor. Ik wist dat er iets aan de hand was met hem, maar nog niet wat, totdat Droppie voor me verscheen en me iets wilde zeggen. Ik wist niet wat en vroeg haar om het me duidelijk te maken en toen liet ze me, inmiddels een dag later, haar tumor zien en zodoende wist ik dat Angel een tumor had en kon ik samen met de dierenarts hem homeopathisch behandelen. Ik ben zo dankbaar voor de beelden die ik soms doorkrijg via mijn dieren. Het is niet altijd even helder en soms ben ik te gestrest of te emotioneel om iets te ontvangen, maar elk beeld is er een :) Hartegroet, Marlene

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 26 Jun 2014

Jeetje Marlene, wat prachtig dat je dat op hebt kunnen vangen van Droppie! Wat een rijkdom hè, dat de dieren je zo kunnen helpen. Heel erg mooi! Aan de ene kant zo wonderbaarlijk en aan de andere kant ook zo natuurlijk... We willen je nog heel veel plezier en geluk toewensen met het ontvangen van de beelden. Dankje voor het delen. Hartegroet van ons terug!

Ingrid
Door

Ingrid

op 27 Jun 2014

Hallo Lieve Mieke en Nathalie, Ik heb jullie 5 tips allemaal zorgvuldig toegepast , maar kan geen plaatjes of gedachten opvangen van mijn hondje . Vaak stuur ik plaatjes naar haar en dat blijkt soms wel te lukken want dan zit ze me met van die grote ogen aan te kijken en soms begint ze te piepen. Ik denk dat zij het ook heel vervelend vindt dat ik haar niet begrijp. Ik heb me ingeschreven voor de cursus bij jullie op 19+20 juli , denken jullie dat ik daar wel zal leren hoe te communiceren met dieren? Ik geef namelijk IET for pets en mis daar echt de gave om de dieren zelf te kunnen vragen wat er scheelt , en moet altijd gewoon afgaan op wat hun mensjes zeggen. Soms merk ik dan aan de houding van de dieren dat ze het er helemaal niet mee eens zijn wat deze me vertellen, maar helaas begrijp ik dan niet wat de dieren zelf me willen zeggen. Op de healing zelf reageren de dieren gelukkig wel goed , maar zoals gezegd vind ik dat ik het belangrijkste stuk mis in mijn geschenk wat ik de dieren wil geven en dat maakt me vaak onzeker , soms zo erg dat als mensen mij vragen hun dier een healing te geven dat ik me er met een smoesje onderuit muis. Als ik een healing geef krijg ik wel vaak situaties door die de mensen spiegelt , bvb als de hond plots boos is naar andere honden , voel ik dat dit iets is wat ook bij hun mensje speelt .En als ik dat dan vraag zeggen ze vaak dat klopt dat doe ik ook , of zo handel ik ook... Maar als ze vragen waarom is de hond plots boos of wil hij niet eten , tja dat weet ik dan niet Helaas is mijn hondje ook verandert van gedrag dus zou ik het zelf ook graag weten , en begrijp ik dat de mensen die hun hond aan mij toe vertrouwen op dat vlak op hun honger blijven zitten. Zouden jullie me kunnen helpen , denk je ?

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 27 Jun 2014

Hai lieve Ingrid, Wat mooi om te lezen dat je de 5 tips al zorgvuldig hebt toegepast! Dat is de start :-) Super dat je naar ons toekomt voor de cursus The Live Connection in juli. Zoals je weet gaan we dan 2 dagen met elkaar een mooi leerproces aan. In die twee dagen kunnen we je natuurlijk veel meer bieden dan dat we je konden uitleggen via de 5 tips. Dus wees gerust; we gaan een heel mooie basis leggen met elkaar, waarna jij zelf steeds meer ervaring kunt opdoen in je eigen werk. Prachtig dat je het zo wilt gaan combineren. Tijdens jouw cursus gaan we ook aan de slag met beperkende overtuigingen, dus we kunnen met alle 'twijfels' aan de slag. We hopen dat je er zin in hebt, Ingrid! Zullen we alvast mooi weer bestellen? Tot snel ziens! Nathalie

anoniem
Door

anoniem

op 22 Dec 2014

al ben ik nog lang niet bij stap 5, kan het zo zijn dat mijn konijnen mijn (negatieve-) beelden wel opvangen? Bijvoorbeeld wanneer ik ze aai e.d.?

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 23 Dec 2014

Goedemorgen, ik zal proberen antwoord op je vraag te geven, door middel van een paar eigen voorbeelden. Hopen dat het zo duidelijk wordt. Ik geloof er in dat dieren onze plaatjes op kunnen vangen. Net als dat ik er in geloof dat onze honden bijvoorbeeld heel goed snappen als we hen via plaatjes uitleggen dat we op vakantie gaan. Als ik een keer niet zo lekker in mijn vel zit, merk ik dit ook aan hen. In die zin zijn ze gevoelig voor het oppikken van mijn plaatjes/gevoelens. Op het moment dat ik een ezeltje van ons aan het aaien ben en ik tegelijkertijd per ongeluk denk aan iets negatiefs van bijvoorbeeld dierenleed, dan ben ik niet bang dat ze mijn plaatje oppikken alsof het op hen geprojecteerd is. Dat is mijn intentie namelijk helemaal niet. Verre van. Op zo'n moment geldt voor mij; het is niet allemaal waar wat ik denk. Ik hoop dat je iets aan deze uitleg hebt, anoniem. Groetjes, Nathalie

jolanda
Door

jolanda

op 29 Dec 2014

Hoi Mieke, Ik heb een heleboel al kunnen doen door gewoon te praten met mijn poezen. Ik heb er 4, Moeder Dunja met dochter Britt uit eerste nest ( 2 britse kortharen) en Peggy Sue en El Diablo uit tweede nest ( britse langharen). Britt had ik als eerste en daarna kwam Moeder Dunja erbij, dat ging prima. Daarna kwamen Peggy Sue en El diablo erbij en toen begon Britt rare kuren te vertonen. Ze werd jaloers en ging sproeien. Ook was ik ondertussen bezig met vers vlees, verschillende smaakjes. Al met al eerst Feliway hormonen geprobeert. Ellen, een kattenfluisteraar, kwam met allerlei medicijnen die is moest gaan gebruiken, niet gedaan trouwens. Al met al is vers vlees geen optie en feliway al helemaal niet of andere "troep". Het verse vlees en vis wilden ze niet meer, ze werden er ziek van. Ik nu heb is Bozita, verschillende smaakjes brokjes en Almo nature verschillende smaakjes vlees en vis. Dit gaat prima. Britt was intussen al honderd keer krols geweest en ging er ondertussen aan onderdoor (hardstikke mager en ze vrat zich klem) en sproeien van jewelste. Ik was toen al met haar gaan praten en uitgelegd dat ik wilde dat ze op de kattenbak plast.en toen kwam ik erachter dat ze bang is dat ik haar weg zal doen, wat al vaker was gebeurd voor ze bij mij kwam ( van eigenaar veranderd). Ze is ook bang dat ik niet meer thuis kom, ik ben de hele dag aan t werk en vandaar de andere dames erbij genomen, dat gaat overigens prima. Af en toe is een beetje een stoeipartijtje dat hoort erbij. Nu heb ik Britt ongeveer 18 mnd, moeder ook en de kleintjes 15 mnd. Ze hebben allemaal hun persoonlijkheid. Britt is helemaal bijgetrokken, moeder was al ok, die trekt zich nergens wat van aan, die is nu 4 jaar en 3 mnd. De 2 kleintjes, Peggy Sue is wat afstandelijk. Met knuffelen gaat het prima en ik zeg steeds tegen haar dat het goed is en ze me kan vertrouwen. El Diablo is een aparte poes, met een vredesteken op haar voorhoofd, geweldig. Zij is altijd bij me, het maakt niet uit wat ik doe. Ze wacht erop als de wasmachine klaar is en dan gaat ze mee naar boven de was ophangen. Zij zal nooit een piepje of een mauwtje geven, wel als ze wat wil natuurlijk, dat doet ze heel lief. Alles is altijd goed bij haar tenzij er echt gevaar is. Ik praat gewoon tegen ze en als er echte problemen zijn dan vraag ik aan de Engelen om hulp. Ik krijg altijd antwoord als ik iets vraag aan de Engelen alsook aan de katten. Als katten niets zeggen dan is alles goed. Ik hoef er niet speciaal iets voor te doen om te communiceren, het gaat vanzelf. Ik wilde weten hoe jij het doet, vandaar dat ik heb ingeschreven. Er zijn ook wat katten die al over zijn die komen buurten, de zijn een zusje en broertje van Britt en het enige broertje van de 2 kleintjes. Ook Pookie de zwerver die ik 8 jaar verzorgd heb, komt af en toe buurten. Vr groetjes van Jolanda.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 29 Dec 2014

Hai Jolanda, Wauw, wat een mooi uitgebreid bericht heb je gepost. Wat prachtig om te lezen dat je gewoon tegen je dieren praat en je de Engelen om hulp vraagt. Wat is het dan toch een rijke wereld, hè? Heel veel liefs van Mieke, ook voor al je dieren om je heen. Fijne avond, Nathalie

jolanda
Door

jolanda

op 06 Jan 2015

Hoi Nathalie, Elke dag is een kadootje. Ik heb zoveel geleerd en gezien. Ik heb 2 bijna doodervaringen meegemaakt en sindsdien ben ik een ander mens. Communiceren met alles en iedereen gaat van een leijendakje. Ik praat hardop of in gedachten en krijg dan antwoord en zoniet dan is alles goed. Heel leuk om te doen. Ge-wel-dig. vr gr Jolanda

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 06 Jan 2015

Prachtig Jolanda... ! Ook dat je zegt; zoniet, dan is alles goed. Echt een heel rijke instelling, hè? Een hele fijne cadeaudag vandaag!

Mabelle Schols
Door

Mabelle Schols

op 26 Feb 2015

Na enige oefening ! Het werkt ,zelfs met de reeën op mijn land !

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Wat geweldig Mabelle. Wat super om te lezen :-)

Meike
Door

Meike

op 16 Dec 2015

Hallo, Ben al vaker telepathisch in contact gegaan met dieren, ook mijn eigen huisvriendje (hond) en hij wordt er direct rustig en alert van. Zo ook een hond die ik 's ochtends vroeg tegenkom bij mijn werk. In eerste instantie wierp hij zich in vol ornaat tegen de voordeur, steeds als ik in de buurt kwam. Nu maak ik van tevoren contact met hem, vertel hem hoe een knappe waakhond hij is en dat ik het leuk vindt zo dadelijk dichter bij hem in de buurt te zijn. Dat ik me daar elke keer een beetje op verheug en dat ik hoop dat hij het ook ok vindt. Ik stuur een plaatje van datgene wat ik kom doen en groet hem daarna. Hij is veel rustiger geworden, lijkt mij - en hetgeen ik kom doen - te accepteren en volgens mij is hij zelfs nieuwsgierig naar mij (kijkt door het matglas naar buiten i.p.v. zich er tegenaan te werpen. Echt een verbetering dus! Laatst stak ik slecht in mijn vel. Was moe en niet zo geconcentreerd. Een beetje kortaf deed ik wat gedaan moest worden en meneer was meteen heftiger aanwezig. Ik heb hem gerustgesteld via gedachten en het was stil. Mooi hoe dit werkt! Groetjes van mij.

lia
Door

lia

op 12 Feb 2016

|De sinasappel pel ik in beeld en ook getest zomaar bij het aarden het wiel zien draaien en de verbinding.Ik vind het iets heel moois. Ik wil graag de cursus praten met dieren volgen maar dan thuis daar het voor mij te ver is vanuit zeeuwsvlaanderen. Heb al een mail gestuurd met de vraag wat je dan als materiaal krijgt en hoe het verder gaat, maar helaas niets gehoord. Hoop toch daar bericht over te krijgen want met mijn 5 katten en papagaai wil ik heel graag communiceren en met andere dieren die ik tegen kom tijdens een wandeling.

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 16 Feb 2016

Hoi Lia, ik ga je vandaag nog informatie sturen!

Eliane
Door

Eliane

op 16 Mar 2016

Hey Lia, Waar in Zeeuws Vlaanderen woon je? Ik woon daar namelijk ook. Groetjes, Eliane Bolder

rosa
Door

rosa

op 22 Oct 2016

rosa 22 okt 2016 Als ik s morgens wakker wordt,en de ogen dicht heb,zie ik in de verte mooie plaatjes zoals natuur en mensen maar dan in de verte en voor even. Net dia voorstelling open en weer dicht en kan het niet dichterbij halen. Is dat dan beelddenken,en kan ik het dan wel gebruiken voor beelddenken? maar als ik een tijdje naar een pen kijk en de ogen dicht doe kan ik het beeld niet voor ogen krijgen

kanunnikes
Door

kanunnikes

op 08 Jan 2017

Ik heb niet alle reactie gelezen, maar wat er in mij opkomt wil ik hier als tip wel delen. Als je met plaatjes niet verder komt om gezondheidsoorzaken op te sporen, of het gedrag niet verklaard krijgt, laat dan best eens een foto van je dier lezen. Ik zal hier een voorbeeld plaatsen om een idee te geven: Soms vang ik gedachten op, soms woorden in de vorm van een gesprek. Dingen die hij/zij denkt, vang ik op, dingen die hij/zij kwijt wil, spreekt hij/zij uit. Ik begin met: Dag Gypsy, Het is een lief paard, ze zegt dat ze 7 jaar is Maar ze maakt zich een beetje zorgen Ze kan haar draai niet helemaal vinden Is zij van stal/plaats in de stal/veld verwisseld? Ze voelt zich niet op haar gemak Is er een ander paard bijgekomen? Een paard dat meer de baas speelt? Jouw paard is hier verdrietig om, want het kan aan niemand vertellen hoe het zich voelt. Ze zou het willen vertellen, maar niemand begrijpt haar of haar blik. Daarnaast voel ik dat het een meegaand paard is, maar ook af en toe een beetje eigenzinnig. Niet veel, maar wel soms. Je houdt niet van de drukte om je heen, zeg je. Ze zou meer gehoord willen worden. Ze is hier triest over. Ze wil dat dit opgelost geraakt. Ze mist iets…iets van vroeger Daar was het ook groter, zegt ze. (hier kunnen we 2 manieren bedenken waarom zij dit zegt. Ofwel was de plaats inderdaad groter, ofwel heeft zij nu minder plaats omdat zij moet delen) Als ik haar vraag: ‘heb je het goed hier’, omdat ik het wil proberen op een positieve manier, dan zegt zij: ‘nee, ik sta hier niet graag’. Ze houdt van je, maar ze vraagt of je eens in haar ogen zou willen kijken en zien wat ze mist. Ze bedankt je voor je goede zorgen, maar wil verder niets kwijt. ANTWOORD van VRAGER Ohhhh dit klopt zo erg. Wauw. Ze heeft een veulen gekregen is 6 jaar oud (Gypsy), het veulen is bijna een jaar nu. Speelt heel erg de baas. Maar er is ook een fries bij gekomen die erg dominant is. Ik denk dat zij die bedoelt. Eerst had zij nl. de stal helemaal voor zich alleen en nu is deze in 2 gedeeld. Ik ben nu helemaal confuus. Wil dat zij gelukkig is/wordt. Wat raadt jij mij aan. Normaal staan ze apart behalve dat de stal nu is gehalveerd. Want dit is lastig. Graag hoor ik van jou. Ik moet even zeggen dat je echt een topper bent.....En ik wil voor Gypsy echt alles doen.....Dankjewel alvast ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Intussen is er beslist om een stuk stal bij aan te bouwen, zo zie je maar dat alle beetjes kunnen helpen om dieren te leren begrijpen.

Berry
Door

Berry

op 28 Feb 2020

Zou ik hem kunnen vertellen via plaatjes niet zo fel op katten te reageren en met welk plaatje zou dat dan gaan of is dat niet mogelijk

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 28 Feb 2020

Ja, dat kan, Berry. Zie dan in gedachten voor je hoe het eruit ziet als hij het door jouw gewenste gedrag laat zien. Dus in plaats dat hij fel reageert zie je hem, als in een filmpje, rustig naar een kat toelopen of het dier helemaal negeren. Net wat jij wilt. Dat filmpje stuur je hem in gedachten steeds toe, hoe gedetailleerder, hoe beter. Succes!

Reactie plaatsen