Wat is je voorkeurszintuig

Wat is je voorkeurszintuig

Wat is je voorkeurszintuig?
Je voorkeurszintuig is het zintuig dat je in je dagelijkse leven van nature als eerste inzet. Gewoon bij het doen van je waarnemingen. De meeste mensen zien, horen, voelen gevoelsmatig en fysiek, ruiken, proeven en weten. Bij het communiceren met dieren kun je deze zintuigen handig inzetten. Je kunt er één gebruiken, een paar tegelijk of bewust allemaal. Hoe meer zintuigen je tijdens een gesprek inzet, hoe nauwkeuriger jouw gesprek met het dier wordt. En ook hoe meer informatie je gaat opvangen.

Functioneren op je voorkeurszintuig?

Als ik een hond vraag wat hij ervaart als hij te eten krijgt, kan ie mij laten zien hoe hij/zij van dit eten geniet. Dat doen de meeste honden wel dus dat specifiek opvangen, is niet zo moeilijk. Maar daarbij kan hij mij ook laten zien dat hij vers vlees krijgt. Laten ruiken of het rund, kip of vis is. Laten voelen hoe de textuur van het vlees is. En kan hij mij laten horen hoe het klinkt als hij eet.
Dieren kunnen dat omdat hun zintuigen haarscherp zijn ontwikkeld.
Veel mensen daarentegen functioneren voornamelijk op hun voorkeurszintuig. Zij zijn helemaal niet meer gewend om doorlopend al hun zintuigen open te stellen.

Wat is je voorkeurszintuig?

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag, hebben we in onze cursus Communiceren met Dieren een oefening ontwikkeld: Voorkeurszintuig ontdekken. Deze oefening kun je via een webinar online rechtstreeks bij ons ervaren.

Wat moet je doen?

Zorg dat je op tijd bent om ons gratis online oefenwebinar bij te wonen. Voor datum en tijdstip: zie de mail die je hebt ontvangen.
Houd pen en papier paraat. Deze heb je nodig omdat we je vragen een eenvoudig schema over te nemen. Hierin kun je later je zintuiglijke waarnemingen bijhouden.

Dus wat doe je nu als eerste?

Zet de datum en het tijdstip van jouw keuze nu meteen in je agenda.
In het webinar hebben we plek voor maximaal 100 deelnemers. Als je dus te laat bent, zou de zaal zomaar vol kunnen zitten en mis je deze waardevolle oefening.

Deze oefening is exclusief bedoeld voor jou. Omdat jij ons gratis e-book met 5 Tips om Zelf met je Dier te Praten hebt gedownload. We geven je graag wat extra’s.

 

Wat is een online webinar?
Een online webinar is een soort van radiouitzending die je vanuit huis kunt volgen op internet. Deelnemen is volledig gratis. Er zijn géén inbelkosten of iets dergelijks.

Inlogproblemen

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen