Wat is het verschil tussen je derde oog en de pijnappelklier? Het antwoord hierop lees je in dit artikel. Je derde oog zit overigens niet tussen je wenkbrauwen, wat veel mensen denken. Het zit een stukje dieper je schedel in, ongeveer in het centrum van je hoofd ter hoogte van ‘tussen je wenkbrauwen’.
De reguliere wetenschap kent ‘m ook, dit derde oog, maar noemt ‘m anders: pijnappelklier.
Onderzocht is dat deze klier, formaat flinke doperwt, een belangrijke functie heeft bij ons gevoel van welbehagen. Maar er is meer. Oneindig veel meer!
Goedwerkende pijnappelklier? Goed voor je!
Deze klier maakt twee hormonen aan: melatonine en serotonine. Het eerste is van positieve invloed op je nachtrust, het tweede is een neurotransmitter en heeft invloed op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.
Situaties die onze pijnappelklier nadelig beinvloeden
Bij het ouder worden, bestaat er een grote kans op verkalking van de pijnappelklier. Doordat de melatonineproductie vermindert, wordt deze verkalking o.a. gezien als de veroorzaker van het verouderingsproces.
De pijnappelklier kan door belasting vanuit het milieu en stress worden aangetast: door ongewoon sterke ritmische lichtprikkels, straling, magnetische velden, grote temperatuurverschillen, grote hoogte, voedingstekorten, het gebruik van fluor en dagelijkse stress.
Pijnappelklier opnieuw activeren
Is er nog hoop? Jawel … die is er. Van de talloze oefeningen en technieken die worden gebruikt om de pijnappelklier actief te houden, bestaan er geen middelen met zoveel vermogen om je naar de hoogste niveaus van menselijk bewustzijn te helpen als de volgende twee hulpmiddelen: vasten en mediteren.
Over vasten willen wij het hier niet hebben, daarvoor heb je andere interessante sites.
Nee, mediteren. En het belang ervan. Dat willen we met dit artikel bij je onder de aandacht brengen.
Tienduizenden gedachten per dag
Onze geest, ons brein is voortdurend in actie. We zouden een kleine 40.000 gedachten per etmaal hebben. Onze pijnappelklier komt hierdoor onvoldoende tot rust om te herstellen van de stress waaraan we onszelf dagelijks blootstellen.
Tijdens meditatie komt onze pijnappelklier, ons derde oog pas werkelijk tot rust. Zodra de geest meer en meer stilte krijgt, wordt de spanning van overactief denken verminderd, en de grijze stof van de hersenen wordt zachter en flexibeler.
Gezonde pijnappelklier onontbeerlijk bij energetisch werk
En nu wordt het extra interessant voor de (beginnende) dierentolken en babyfluisteraars onder ons en voor iedereen die geïnteresseerd is in energetisch werk:
Door meditatie wordt de pijnappelklier geactiveerd om energetisch nog ontvankelijker te worden. Met andere woorden: mediteren stimuleert het functioneren van je derde oog.
Lijk je dus maar niet succesvol te zijn in het energetische werk dat je doet/wilt gaan doen, begin dan eerst die grijze massa te verzachten en flexibel te maken door te mediteren.
Wat is het verschil tussen je derde oog en de pijnappelklier?
Dat verschil zit ‘m in de setting waar je de term gebruikt. Kom je bij de dokter, dan zou ik vanwege het risico in een dwangbuis afgevoerd te worden, de term ‘derde oog’ vermijden. Gebruik je de term in een new age-setting, dan ben je al bijna een goeroe als je ‘m wel gebruikt.
Een letterlijke vertaling naar het Engels zou ik overigens ook niet stimuleren: Pine Apple Gland. Men zou kunnen denken dat je de groentenboer niet hebt kunnen vinden.
Maar alle gekheid op een stokje: wil je verder groeien in je energetische werk, dan zijn dus mediteren en vasten aanraders nummer 1 en 2.
Wij helpen je een handje: uit onze OnlineMeditatieTuin hebben we voor jou drie mooie meditaties gekozen die je gratis kunt beluisteren. Keer op keer, zo vaak je maar wilt.
En tegen de tijd dat je genoeg krijgt van keer op keer die zelfde meditaties, neem je een abonnementje van een paar euro op onze Nederlandstalige OnlineMeditatieTuin. Liefdevol aangelegd met honderden meditaties om niet alleen jouw ‘klier formaat flinke erwt’ maar ook jou opnieuw te laten stralen.
Gewoon. Omdat je het waard bent. Toch?
Karin Bisschop
op 18 May 2015Mieke Zomer
op 18 May 2015Carly Verbon
op 18 May 2015het Zomerhof-team
op 19 May 2015Danielle
op 21 Sep 2016het Zomerhof-team
op 26 Sep 2016Lotte
op 27 Jun 2017