Waarom miauwen katten?

Waarom miauwen katten?

Waarom miauwen katten? Dat is een vraag waarop je op het internet veel standaard antwoorden vindt. De een is kattengedragsdeskundige, de ander is kattenfluisteraar. Ik ben geen van beide. En daarom kan ik je met mijn antwoord een andere kijk op de oorzaak van miauwen geven.

Waarom miauwen katten?

Ze geven voortdurend boodschappen door. Dit doen ze aan andere dieren en aan hun mensen. Bijna alle katten miauwen wel eens en daarom zou je denken dat dit natuurlijk gedrag is. Maar dat is het niet. Het is gecultiveerd gedrag. Het is gedrag waaruit de kat uiteindelijk voordeel haalt. Of dat voordeel nu een kroelpartij met zijn mensen is, een bakje lekker vers voer of een deur die opengaat zodat de kat weer naar binnen kan, dat maakt niet uit. De kat heeft er voordeel bij.

In de natuur hoor je wilde katten niet miauwen. Miauwen en geluiden maken is zelfs gevaarlijk voor een in het wild levende kat. Een luidruchtige kat is ten dode opgeschreven. Een kat die dus miauwt is een gevaar voor zijn eigen leven. Maar waarom miauwen katten dan? Dat doen ze uit pure noodzaak.

Drie communicatievormen

Huisdieren zijn doorgaans afhankelijk van mensen en zo hebben ze door de eeuwen heen inmiddels begrepen dat ze ons mensen vaak niet kunnen bereiken met hun intuïtieve boodschappen.
Een kat die bijvoorbeeld naast de bak plast, heeft proefondervindelijk ervaren dat de mensen van wie hij afhankelijk is voor een schone bak, niet luisteren naar de telepathische signalen die hij afgeeft. Hoe vaak heeft de kat al niet aan zijn mensen uitgelegd dat die chemische dennenlucht in de kattenbakkorrels op zijn luchtwegen slaat? Dat hij het gevoel heeft dat hij stikt door die substantie? Hoe vaak heeft hij niet gezegd: ik kan er niet meer tegen, ik moet het er straks naast doen, ik trek het niet meer.
Pas als hij naast de bak gaat plassen, snappen mensen dat er iets aan de hand is.

Bent u ook zo druk druk druk?

Alle boodschappen die onze katten ons vooraf hebben gegeven, zijn bij ons mensen (wij die alles denken te weten, te begrijpen en te kunnen verklaren), gewoon niet binnengekomen. We zijn natuurlijk wel druk druk druk en hebben vaak geen tijd om echt te luisteren naar wat onze dieren ons willen duidelijk maken.

Wilt u alle problemen voor zijn, leer dan met uw kat te communiceren op het eerste niveau: telepathisch en intuïtief. De band met uw kat zal nog veel intenser worden dan deze al was.

U kunt veel halen uit onze Gratis Tips om zelf met katten te kunnen communiceren. Het is een eerste opzet naar het feitelijke communiceren met katten. Ontzettend leuk om te doen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen