Twee konijnen samen, een goede combinatie

Twee konijnen samen, een goede combinatie

Truus heeft op De Zomerhof de cursus Communiceren met Dieren gevolgd en heeft een eigen konijnen- en cavia-opvang. Zij stuurde ons deze bijzondere ervaring die ze onlangs had. We hopen dat jullie het met veel plezier zullen lezen.

Truus: Een goede kennis van me mailde mij op een ochtend met een vraag over één van haar konijnen. Ze wist dat ik de cursus Communiceren met Dieren gevolgd had en wilde graag dat ik gesprek ging met één van haar konijnen.

Op zoek naar een maatje voor mijn konijn

Eén van haar konijnen was onlangs overleden en mijn kennis was weer op zoek naar een geschikt maatje voor hem. Echter was ze niet helemaal zeker over wat voor een konijn het zou moeten worden. Daarom werd ik ingeschakeld. Of ik niet eens wilde praten met het betreffende konijn en hem zijn mening vragen over wat hij nou precies wilde.

Het konijn zoekt zijn eigen partner

Dat deed ik graag. Ik ging in gesprek met het dier en hij vertelde mij het volgende:

“Ik ben nu twee maal een partner verloren waar ik aan gekoppeld werd.
Nooit heb ik zelf een partner uit mogen zoeken……
Dat wil ik nu wel graag.
Ik graag een kleine zwart-witte dame die niet te oud is maar wel eentje uit de opvang, net als ik, want ik weet nog hoe geweldig het is om een huis te krijgen, het voelde als een nieuw, mooi leven.”

Een konijn uit de opvang

Op dat moment hadden wij zelf niet een dergelijke dame voor hem in de opvang dus op een rustig moment kroop ik achter de pc en ging kijken op diverse sites van andere opvangen. Met hem in gedachten vond ik twee dames van zijn voorkeur. Dit koppelde ik terug zodat zij de foto aan hem voor kon leggen.

Twee konijnen samen, een goede combinatie

Inderdaad had één van de twee zijn voorkeur. Mijn goede kennis moest er een flink eind voor rijden maar dat had ze wel voor hem over om hem weer gelukkig te zien. Ze werden met succes gekoppeld. Twee weken later had ik weer contact met de kennis om te vragen hoe het ging met de twee konijnen. Ze was erg enthousiast. Ze waren dikke vriendjes, haast vanaf het begin al. Ze leven nu samen in grote harmonie bij haar.

Lijkt het jou ook zo gaaf om met dieren te kunnen praten? Om erachter te komen wat zij denken en wat hun mening ergens over is? Dan kun je nu de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren ophalen!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen