Communiceren met Dieren
Het Zomerhof-team
Communiceren met Dieren
07/30/2015
3 min
3

Telepathisch contact met je paard maken

07/30/2015
3 min
3

Reeds vele jaren ben ik al onderweg met eten om zo veel als mogelijk biologisch te eten en dat geldt ook voor onze dieren. Mijn ideeën en alternatieve opstelling wordt niet altijd gewaardeerd, zeker in de paarden wereld rond 1995 niet. Mijn kinderen heb ik altijd geleerd dat ze moeten praten tegen het paard. Zeg het wanneer je een been wil, om een hoef  schoon te maken. Wat je van het verlangt als je een poetsbeurt geeft, vertel wat je wil als je op z’n rug zit. Niet alleen met beenhulp maar ook zachtjes met je stem of in gedachten. Wanneer het mooi weer is in een buitenrit geniet je SAMEN. Beloon het steeds tussendoor met een klopje en houd geestelijk contact met elkaar.

Geestelijk leren voelen en energetisch leren kijken

Ik ontmoette een hoefsmid die op het alternatieve vlak bezig was met de paarden en een acupuncturist/homeopaat. Mijn zoektocht was lang en iedereen vond mij maar “gek”.  En internet had nog geen entree gedaan in ons gezin. Van die hoefsmeden heb ik veel mogen leren. Geleerd hoe een weerbarstig paard kunt benaderen, waar meridianen (energiebanen) zitten, hoe je geestelijk kunt voelen en hoe je energetisch kijken. Stap voor stap ben ik er mee aan het werk gegaan met onze eigen paarden. En de resultaten waren super.

De manegehouder vond mijn werkwijze onzin

Ik voer zelf, een mengsel van kruiden, brok en slobber. Door mij zelf samengesteld via de Feng Shui methode. Dus elk paard had zijn eigen voer en een appeltje/wortel voor na een bosrit, training of wedstrijd. Zo hebben we onze eigen hoefsmid en dierenarts/homeopaat. Tot afschuw van de manegehouder. Die het maar onzin vond.

Wat deed zijn denkwijze veranderen?

Tot het moment dat hij met zijn eigen paard tegen de spanten van de rijbak aanvloog.
Het paard was overactief, nerveus, humeurig, dribbelig en luisterde voor geen meter. Aarzelend kwam hij naar mij toe: ‘Uuuhhhh’ zei hij ‘Hoe doe jij dat’?
Ik een beetje gemeen: ‘Met wat, doe ik wat?’ Want ik had al lang gezien dat hij dik in de  problemen zat. Ik wilde mij er niet mee bemoeien zonder dat er wat gevraagd werd…
‘Uuuhhh…’ ging hij verder: ‘Hoe komt het dat jullie paarden zo relaxed zijn,  ik heb problemen die ik niet kan oplossen met trainen of tja eigenlijk met niets’.

Hij wist mijn vragen niet te beantwoorden

Ik heb hem uitgelegd dat ik eerst meer over het paard te weten moest komen, en echt contact met hem wil maken over zijn gedrag waarom hij zo vervelend is tijdens het rijden of met andere dingen. Daar kreeg ik toestemming voor. Ik vroeg wat hij voerde en of hij zelf wist of het dier pijn had. Ondanks dat hij al heel lang reed wist hij mijn vragen niet te beantwoorden. Hij had ook helemaal geen contact met zijn paard, maar wilde wel dat het paard alles voor hem deed op zijn norse commando’s.

Telepathisch contact met een paard maken

Ik heb het paard bekeken terwijl die in de binnen bak losliep, contact gemaakt, gepraat, meridianen gevoeld, geknuffeld, en geboorte datum opgeschreven i.v.m. de Feng Shui.  Het paard zei mij dat het alleen maar van alles moet, ik moet dit, ik moet dat en geen respect krijgt, een harde borstel hup, hup, zadel erop en rijden, daarna op stal gedropt. Hij heeft gelukkig geen pijn  en is alleen intens verdriet om de achteloze en liefdeloze behandeling  houding van zijn berijder en dat hij de wei niet in mag vindt hij heel erg, en dat hij veel te veel energie heeft die hij niet kwijt kan. Dus doet hij ‘gek’. En hij vindt zijn voer vies. Ik moest lachen om dat laatste.

Telepathisch contact met je paard maken

Ik heb de manegehouder advies gegeven, maak telepathisch contact met je paard, waarin je tegen het praat. Respecteer het, neem je tijd voor een babbeltje terwijl je poetst en terwijl je gaat instappen. Beloon het, geef een knuffel en geef wat lekkers. Ik zei tegen hem dat hij het 14 dagen aan moest kijken. Houd het goed in de gaten, en als je het niet vertrouwt of denkt dat hij toch ziek is of pijn heeft, meteen de dierenarts bellen. Dat vond ik nodig als back-up, want erg open voor mijn ‘rare’ werkwijze stond deze man niet. Moet hij dat als stoere vent dan allemaal doen? Gelukkig deed hij wel zijn best.
Binnen 3 weken had de man een paard dat lief en gehoorzaam was. Een paard dat goed in zijn vel zat en vooral, het belangrijkste, weer vrolijk en blij was. En de wei in kon zonder ongelukken. Zelfs voor mij is dat onvoorstelbaar snel!

Wil jij telepathisch contact met jouw paard leren maken? Download dan ons gratis e-book 5 tips om zelf met je hond, kat of paard te praten. 

Reacties
Categorieën