Tandsteen tandplak en stinkende bek bij katten

Tandsteen tandplak en stinkende bek bij katten

Mijn kat heeft last van een tandsteen tandplak en stinkende bek.
Dit is echt heel erg vervelend. Moet ik nu haar tanden poetsen?
Is zijn tandvlees ontstoken? Wat kan ik eraan doen?! Is er iets mis met zijn maag? Heeft ze last van tandsteen? Is er iets met zijn speeksel?

Al deze vragen zijn erg herkenbaar als je een kat hebt die tandsteen, tandplak en/of een stinkende bek heeft. Al deze vragen zijn ook redenen om naar de dierenarts te gaan, maar dit gebeurt natuurlijk pas als de stank echt onuitstaanbaar is geworden.

Tandsteen tandplak en stinkende bek bij katten

Waarom krijgen zoveel katten hier last van? Het blijkt dat 70 tot 80% van de katten hieronder lijdt.
De kwaal ontstaat doordat 70 tot 80% van de Nederlandse katten brokken en/of blikvoer te eten krijgen.
Zou je overstappen op rauw vlees, op vers voer of botten etc., dan verdwijnen deze kwalen in een mum van tijd!

Je zou denken dat katten die hun hele leven al op blikvoer en/of brokjes leven geen baat bij dit verse voedsel hebben. Maar niets blijkt minder waar te zijn. Veel katten die, zelfs op latere leeftijd, overstappen op dit verse voedsel hebben er veel baat bij. Al deze kwalen, tandsteen tandplak en stinkende bek, kunnen verdwijnen zonder dat er een tandenkrabbertje, kattentandpasta of een tandenborstel aan te pas komt!

Ontstekingen aan de mond van je kat

Een kattenlichaam is niet gemaakt voor chemische stoffen te kunnen verteren. Hiermee bedoel ik de geur-, kleur-, smaakstoffen en de conserveringsmiddelen. Zo kan het voorkomen dat na loop van tijd ontstekingen in de bek van jouw kat zich vormen. Door deze ontstekingen kunnen de tanden en kiezen van jouw kat los gaan zitten. Als gevolg hiervan kunnen ze er zelfs uitvallen! Als er zelfs geen hoop meer voor is, moet de dierenarts de tanden trekken, allemaal doordat de kat brokken te eten krijgt.

Verlies van tanden en kiezen

Voordat je kat zijn tanden en kiezen verliest, is er al een lijdensweg aan vooraf gegaan. Misschien eet jouw kat nu niet meer zo gulzig als eerst, omdat hij pijn heeft. De stinkende adem neemt de overhand en ook krijgt de kat rood en opgezwollen tandvlees. Ook kan de kat nu aanslag op zijn tanden hebben. De kleur is helemaal geelbruin gekleurd.Het is niet hagelwit meer, zoals het zou moeten zijn. Ook kan het zijn dat er inmiddels tanden en/of kiezen los zitten.

Als je je voorstelt hoe dat voor jou zou voelen, dan word je daar niet blij van. Toch?

Middelen tegen tandsteen

Er zijn veel middelen tegen tandsteen te koop. Deze rommel zorgt er niet voor dat de tandsteen weggaat. Het maakt niet uit hoe goed de verkooptechnieken van de desbetreffende verkoper zijn, wanneer je het koopt, heb je weer een teleurstelling gekocht.

Het klinkt heel erg onaardig maar blijf beseffen dat je een wandelende portemonnee bent die veel voor haar dier overheeft. Als je namelijk zou vragen of je iets gratis mee zou mogen nemen, mag het waarschijnlijk niet. Hoeveel ze ook om je dier zeggen te geven.

Gebitsreiniging al dan niet onder narcose

Diegene die het gebit van jouw dier reinigt is er niet bij gebaat dat het gebit van jouw kat in perfecte gezondheid verkeert en blijft verkeren. Wanneer het gebit van jouw kat in perfecte staat blijft verkeren, kost het de desbetreffende persoon alleen maar omzet. Door het adviseren van brokken, dieetbrokken en anti-tandsteenbrokken, blijft de desbetreffende persoon gewaarborgd van inkomen. Omdat jij steeds terugkomt met het gebit van jouw kat.  En anno 2013 is elke € 50,- tot € 100,- omzet mooi meegenomen.

Wil je weten hoe je jouw kat verantwoord laat overstappen op vers vlees?

Ons e-book voor honden is klaar. Download nu het e-book Vers Vlees voor honden en ga verder op deze simpele, diervriendelijke manier. Bij aankoop van dit e-book krijg je meteen korting op het toekomstige e-book Vers Vlees voor katten!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Petra
Door

Petra

op 23 Mar 2016

is het e-book met advies over overstappen naar Vers Vlees voor katten ook gratis te downloaden?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 25 Mar 2016

Hoi Petra, het e-book Vers Vlees is niet gratis.

Reactie plaatsen