Praten met je dier

Praten met je dier

Praten met je dier

Praten met je dier.
Veel mensen doen er lacherig over.
Maar wij praten met ze. Hardop en/of in plaatjes.
Maar praten doen we.
Wij geven Julia in dit filmpje de vrije keuze.

Hoe reageert jouw dier als jij ertegen praat?
Leuk als je dat hieronder opschrijft.
Ook leuk voor de mensen na jou die jouw ervaringen kunnen meelezen!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Joke Brand
Door

Joke Brand

op 19 Apr 2016

dit herken ik zo goed, onze hond Luna had vroeger veel speeltjes, van hetzelfde soort, maar er waren verschillende typetjes, er was een koe (moemoe), varken (oinkie), egel (egie) etc. als wij ze alle zes in onze handen hadden en vroegen "wie wil je hebben"drukte ze altijd haar neus op het bewuste speeltje. Moemoe was wel haar favoriet. ze is nu 16 en 7 maanden en speelt weinig maar nu is egie nog steeds haar favoriet. wat wij wel altijd doen, zoals mieke zegt, vragen wat wil je, eten? kippiekippie? of wil je in de tuin? etc. als Luna het graag doet reageert ze op onze vragen.

Dees Matheij
Door

Dees Matheij

op 27 Apr 2016

N.a.v. het filmpje over Julia: Ik vind 't prima om onze katten de borstel te laten kiezen, heb ik zojuist ook gedaan, dat werkte prima, maar ik vind t alleen een beetje lastig, want wij hebben Maine Coons en vaker hebben ze ook wel verviltingen in hun vacht en zal ik die er toch uit moeten halen. Dat vinden ze helemaal niet fijn, maar als ik ze dan zou toestaan om steeds weg te lopen, als ze 't niet fijn vinden, ben ik bang, dat ik die verviltingen er nooit uit ga krijgen. Of werkt dat toch anders en weten ze toch dat het moet gebeuren?

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 27 Apr 2016

Hoi Dees, ze zullen waarschijnlijk wel weten dat het moet gebeuren en anders kun je voor de zekerheid het laten 'zien' door d.m.v. plaatjesdenken. Laat ze in plaatjes en filmpjes zien wat er gebeurt als je de verviltingen er niet uit haalt en wat je precies gaat doen. Wees daarbij eerlijk door ook te vertellen dat het niet altijd leuk is. En ze houden natuurlijk het recht om het niet leuk te vinden, maar in dit geval bepaal jij toch dat het moet gebeuren, voor hun bestwil. Liefs, Joke

Danielle
Door

Danielle

op 02 May 2016

Ik krijg een melding over privacy settings en dat het filmpje niet afgespeeld kan worden :(

het Zomerhof-team
Door

het Zomerhof-team

op 03 May 2016

Hoi Danielle, gebruik je toevallig een Ipad of Iphone? Na de laatste update van Apple zijn daar problemen mee die wij helaas niet kunnen oplossen.

Nicole Lievrouw
Door

Nicole Lievrouw

op 26 Jul 2016

Halo ik ben Nicole en ik heb een iPad en het filmpje werkte perfect. Geweldig trouwens om te zien hoe de dieren duidelijk maken wat ze willen heel mooi van Julia het ezeltje geweldig hoor

Janno
Door

Janno

op 07 Feb 2017

Ik kijk het via een IPad en die is nog maar net ge update

Danneels christine
Door

Danneels christine

op 06 May 2016

Heel leuk om naar het filmpje te kijken. Ik heb een pony en als ik haar borstel ga ik altijd zeggen waar ik haar ga borstelen. Ze laat me dan ook weten met haar kop als het niet goed aanvoelt voor haar daar eens naar boven en beneden te gaan met haar kop,zo weet ik wanneer te stoppen.

Marina creutz
Door

Marina creutz

op 29 Sep 2016

Ik heb een langharige chiwawa.een schatje is hij !ik praat gans de dag tegen hem en hij laat steeds goedblijken wat hij wil doen !wij verstaan elkaar blindelings !bv:hij zit op de schoot en wil gestreeld of gemasseerd worden,dan krabt hij lichtjes aan mijn hand,wil hij van de schoot krabt hij lichtjes aan mijn been ,enfin,ik kan zo nogwel vanalles opschrijven !hij is nu 4jaar ,maar een groot probleem:hij is verschrikkelijk bang van andere honden of hondjes !het lukt maar niet om zijn vertrouwen te winnen van andere honden (reeds van in de kennel zat hij apart )maar verder ? Groetjes Marina en eros ??

Inge
Door

Inge

op 29 Jan 2017

Even over de zaag, deze „borstel” is niet bedoeld voor benige delen (benen) van het dier, maar voor het lijf waar genoeg vlees op zit. Heel begrijpelijk dat de ezel, of welk dier dan ook de benen optilt.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 30 Jan 2017

Dankjewel voor je feedback Inge. De subtiliteit waarmee ik met deze zaag de vacht van het been raak, kan alleen maar kriebelen. Het been zelf raak ik niet of nauwelijks. Dus inderdaad, als ze het niet prettig vindt, wat ik doe, dan tilt ze haar been op. Dit illustreert Julia mooi.

Melita
Door

Melita

op 14 Jun 2018

Dieren hoeven niet perse geborsteld te worden. Door de natuur wordt het zelf geregeld. Zoogdieren schuren tegen een boom aan bijvoorbeeld. Katten verharen vanzelf en plukjes kun je eruit knippen . Een dier pijn doen met een borstel of kam is niet prettig voor het dier sowieso . Ik had een kat waar ik een enorm goed telepatisch contact mee had en ook gewoon door praten. Een hele bijzondere band was dat..Als je veel praat tegen een dier vanaf dat ze klein zijn begrijpen ze heel veel woorden. Veel meer dan mensen denken. Een dier reageert en dan weet je dat ze je begrijpen en vice versa. Als je naar het gedrag kijkt dan weet je wat ze willen en wel of niet fijn vinden. Als je een dier Reiki geeft krijg je ook een speciale band met het dier. Dan vragen ze er zelf om als ze bijvoorbeeld pijn hebben of zich niet lekker voelen of gewoon extra aandacht willen hebben. Een dier is veel intelligenter en begrijpt en voelt veel meer dan mensen denken . Ook koeien , varkens en andere dieren zijn intelligent maar worden nu in de bio industrie als dingen beschouwd en behandeld , zeer triest . Als je van dieren houdt eet dan geen vlees of vis en eieren .

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 14 Jun 2018

Dank je voor je reactie, Melita! Dieren zijn inderdaad heel goed in staat om aan te geven wat ze wel en niet fijn vinden of willen. Fijn dat je zo'n speciale band had met je dier en het altijd serieus hebt genomen!

Karine Beda
Door

Karine Beda

op 08 Dec 2019

Ik wil toch laten weten dat ik geruime tijd goed bezig ben. Onze hond een choco- labrador geeft zelf aan welk snoepje hij wil. Kiest zelf zijn wandeling ,grote of kleine toer. Zijn ligplaats in huis...enz. Ik vind het fijn zo een relatie te hebben met ons huisdier. Vriendelijke groet Karine

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 09 Dec 2019

Hai Karine,Wat leuk om te horen dat je zo blij bent met je huisdier. Zalig hè? Geniet er lekker van!Liefs, Nathalie

Ingrid
Door

Ingrid

op 13 Dec 2019

Onze honden geven allebei heel goed aan dat ze geen tuigje om willen. Ze gaan ergens onder staan waar ik moeilijk bij kan. Houdt ik hun de sliplijn voor dan stoppen ze zelf hun koppie erin. Voor mij een teken dat ze een tuigje niet fijn vinden, heb er ondertussen al verschillende.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 17 Dec 2019

Hai Ingrid, wat bijzonder hè? Je zou verwachten dat ze een tuigje lekker vinden zitten. Merk je het ook met wandelen dat ze zich bij het ene lekkerder voelen dan het andere?Fijne dag! Nathalie

Margot Holthinrichs
Door

Margot Holthinrichs

op 06 Feb 2020

Mijn pony's verstaan zeker wat ik zeg. Dat is iets wat boeren vroeger ook al wisten. Tegenwoordig ben je raar als je dat zegt en gelooft. Maar ik weet het absoluut zeker. Ik erger me daarom kapot als sportruiters over hun paard praten in termen van 'rotbok'. Waar het paard bij is. Maar ook al is het paard er niet bij, ik ben echt geschokt als mensen zo praten. Mijn pony's en ik hebben gelukkig een andere band. Als voorbeeld mijn Nienna, inmiddels 24,5 jaar. Ze ging altijd los mee naar het bos. Ook ging ik met haar wandelen in het bos, ze liep los als een hond. Haar zoon Mithrandir verstaat ook letterlijk wat ik zeg, maar hij communiceert heel duidelijk terug. Hij was hoefbevangen, en kreeg buut. Hij vindt het vies, ik doe het in een spuit met water, maar hij neemt het braaf in een komt naar me toe als ermee aan kom. Ik vertel hem wat het is een waarom hij het moet slikken. Als hij het nodig heeft neemt hij het zonder morren. Maar als hij minder pijn heeft vindt hij het niet meer nodig. Hij loopt weg, en als ik hem toch pak draait hij zijn hoofd weg. Steekt zijn neus in de lucht en zegt dus duidelijk nee, het hoeft niet. Fëanor met mennen: ik vraag hem om te draven, hij gaat. Ik zeg, joh, je mag wel weer gaan stappen, en dat doet hij. Als hij zin heeft. Als hij hard wil, doet hij dat ook, dan moet je hem echt even overtuigen dat we dat niet willen. Die discussies zijn echt grappig. Als een pony staat te eten en ik moet gemorst hooi pakken waar ze op staan. Ik vraag, mag ik er even bij? Doe je even een stapje opzij? En dat doen ze. Al mijn pony's zelfs de veulens leren het al. Praten, grapjes maken, zingen, ouwehoeren, ze vinden het gezellig. En zo heb je altijd een leuke sfeer met de pony's. Genieten!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 09 Feb 2020

Wat heerlijk om te lezen, Margot! Dank je dat je dit met ons wilde delen!

Babette
Door

Babette

op 01 Apr 2020

Schattig filmpje van Julia! Vind het alleen een beetje zielig voor haar. Ze geeft aan dat ze de ‘zaag’ niet fijn vindt en loopt zelfs kleine stapjes weg, maar je gaat er toch mee door. Merkte je dat niet of had je geen zin om ermee te stoppen?

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 02 Apr 2020

Hallo Babette, heb je het geluid erbij aangehad? Julia gaf aan dat ze de zaag niet bij haar benen wilde, dus stopte Mieke daar. Als Julia het helemaal niet meer wil loopt ze echt weg. Dus niet een paar stapjes, ze verstapte nu om iets te bekijken wat naast het erf gebeurde, maar dan loopt ze echt helemaal weg.

Babette
Door

Babette

op 03 Apr 2020

Ik heb het filmpje nog een keer bekeken en heb gezien wat je bedoelt. Ben gerustgesteld, dankjewel!

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 04 Apr 2020

Fijn Babette!

Jenny Beens
Door

Jenny Beens

op 03 May 2020

Hoi Mieke,Wat een geweldig filmpje met Julia. Dank je voor het sturen hiervan. Groet Jenny.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 04 May 2020

Dank je voor je lieve reactie, Jenny! Groeten van ons allemaal!

martha
Door

martha

op 12 Sep 2020

Ik praat altijd tegen mijn dieren ik heb 3 katten en twee cavia's...allen spitsen altijd de oortjes en de katten geven meestal antwoordt terug.....nu moet ik ze eigenlijk nog eens gaan begrijpen. Ik probeer wel vaak met mijn ogen dicht en rust contact te zoeken, maar of ik doe iets verkeerd of ik snap hun reacties of signalen niet. Misschien denken ze wel eens van..nou hou nu mond maar eens ?

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 13 Sep 2020

Hahahaha, Martha, wie weet... Als je ze echt wilt leren begrijpen kan ik je onze cursus Communiceren met Dieren aanraden. Dan gaat het zeker lukken!

Marion Kiewiet
Door

Marion Kiewiet

op 13 Oct 2020

Bas Labrador Basje oog contact, Jij mag vandaag naar de hondjes, zeg maar tegen Sam... hoi Sam en loop maar door. Dan ga je op het bankje liggen want dat mag van Charotte en dan ga je kijken naar de hondjes omdat je last van je rug hebt dan heb je toch een beetje vertier en vraag eens aan de hondjes hot met ze gaat? Vertel dat je rug zeer doet en dat je volgende week weer kan spelen. Charlotte was verrast. Bas wordt groot zeg. Toen vertelde ik dit. Ik denk dat Bas mijn idee een goed idee vond. NB Hij heeft uitbundig oudjaar zijn 3e verjaardag gevierd en over de droge sloot heen en weer gesprongen en hondentaart gegeten. Misschien was het zijn staart coldwaterteel? De rode draad is dat als ik Bas wat vertel dat hij er wat mee doet. Na het laatste consult met Marjon is Bas gezelliger geworden en heeft Bas niet meer gemankeerd bij Charlotte thuis. En durft ook even huis te passen als ik even een boodschap doe. Bas is gezelliger geworden voor ons. Dank je wel Marjon! Bas wordt ook positief verwend. Bas is een heerlijk wandelmaatje. Sociaal en loyaal naar andere honden. Bas is een kadootje. Bas vertelde dat de ander hond bij de oppas niet mee gaat op vakantie aan mij:>) Soms vang ik wat op.? Ik zei Bas ik kan niet slapen als ik op vakantie ben zonder jou maar ieder baasje is anders maar jij hoort bij ons.

Joke van het Zomerhof-team
Door

Joke van het Zomerhof-team

op 14 Oct 2020

Wauw Marion, kippenvel! Wat heerlijk dat het zo goed gaat met Bas. Dikke knuffels voor hem en jou!

Annelies en Selfie
Door

Annelies en Selfie

op 29 Sep 2022

Sinds ik met jullie in contact ben geweest praat ik steeds meer met Selfie onze Bichon Frise. Wij kijken elkaar aan en zijn hoofdje gaat heen en weer en schuin en hij gaat kletsen. Ook buiten overleggen wij welke kant hij op wil.

Jasmijn
Door

Jasmijn

op 17 Sep 2023

Leuk filmpje. Zo laten wij soms mijn hond Failine ook kiezen. Ik heb een dierenkaartendek en wanneer we een kaartje trekken laten we haar ook een kaartje kiezen. Altijd leuk om te zien hoe ze dat doet en de kaart die ze dan kiest klopt dan ook perfect. :D

De Zomerhof
Door

De Zomerhof

op 18 Sep 2023

Wat geweldig, Jasmijn! Dank je voor het delen! en een knuffel voor Failine.

Reactie plaatsen