Opvliegers hoe kom je ervan af?

Opvliegers hoe kom je ervan af?

In dit artikel geef ik je mijn antwoord op de vraag: Opvliegers, hoe kom je ervan af?

Uit de tijd dat ik nog televisie keek, heb ik geleerd dat je je vooral erg druk moest maken als je een opvlieger kreeg: ter verkoeling vooral flink wapperen met kranten en waaiers. Bijna hyperventilerend met je onderlip het haar in je gezicht wegblazen. Het vooral heel erg onaangenaam vinden, je eraan ergeren of je ervoor schamen.

Krijgen vrouwen nog wel opvliegers?

Of het tij hierin nu is gekeerd, weet ik niet. Misschien krijgen vrouwen geen opvliegers meer als gevolg van de hormonen die veel van hen slikken. Misschien komen opvliegers niet meer in beeld. Of komen ze niet voor in de programma’s die wij via uitzendinggemist.nl bekijken.

Officieel in de overgang

Sinds half december zit ik nu officieel in de overgang. Officieel wil in dit geval zeggen: zo constateer ik officieel bij mezelf.
Bij gebrek aan recent voorbeeld van hoe ik mij dien te gedragen tijdens een opvlieger, doe ik dat daarom maar op mijn eigen manier: ik onderga hem en wacht rustig tot ie over is gevlogen. Vanzelfsprekend doe ik wel even wat kleding uit die ik meen teveel aan te hebben, maar daar blijft het bij. Dit ritueel voltrekt zich acht tot tien keer op een dag.

Opvliegers door onzekerheid

Met de jaren komt ook de wijsheid, placht mijn moeder zaliger te zeggen. Wijsheid in de vorm van bewustzijn, zal ze hebben bedoeld. Het is mij opgevallen dat ik juist een opvlieger krijg op het moment dat ik mij even onzeker voel over een bepaalde situatie. Dat onzekere kan iets echts onbenulligs zijn. Als ik nu bijvoorbeeld zou denken dat iemand dit artikel waardeloos vindt, dan zou dit bij die gedachte alleen al zo een opvlieger kunnen uitlokken. Heus, het valt mij op dat ik rode konen krijg, als ik ook maar een fractie onzeker ben.

Wat nou uitgerangeerd?

Als emoties de oorzaak zijn van veel lichamelijke stoornissen (het is een theorie die ik aanhang), dan zou er dus ook een emotie horen bij het fenomeen ‘opvliegers’. Ik heb eens gelezen dat je lichaam jou met een opvlieger eigenlijk vertelt: “Rustig maar, je bent nog wel HOT”. Zodra ik dus een ietsie onzeker ben over mijzelf, bezorgt die opvlieger mij aantrekkelijke rode koontjes zodat je er weer fris en fruitig uitziet. Niks uitgerangeerd ;-)
Is het niet geweldig zoals de natuur dat heeft bedacht?

Gevoel van diepe onzekerheid ten grondslag aan de opvlieger

Als mij nu dus een opvlieger overkomt, flits ik terug naar de emotie die ik max 15 seconden daarvoor heb gevoeld. En warempel: het klopt. Het is bij mij vaak een gevoel van onzekerheid. Niet telkens maar wel vaak. En dus niet een gevoel van diepe onzekerheid, nee, dat gevoel hoeft maar heel lichtjes voorbij te komen. Dat is al genoeg.

Mijn geheim om met opvliegers om te gaan

Zodra ik mij bewust word van mijn onzekerheid, aanvaard en omarm ik deze emotie. Dat klinkt misschien wat raar, maar zodra ik accepteer dat ik onzeker mag zijn, … dan ebt de opvlieger weg.

Wat doe je aan een opvlieger?

Helaas heb ik de afgelopen week geen opvliegers meer gehad. Ik kan mijn bewustwordingsproces dus niet nog meer uitdiepen. Als jij nu denkt: Hoezo helaas geen opvliegers meer. Ik wou dat ik ervan af was. Dat mens is niet goed!
Dan vertel ik je hier dat ik een goedje aan het uittesten ben dat mij opvliegervrij houdt. Zelf gevonden in een boek. Niet op internet. Als het werkelijk zo werkt zoals het nu doet, dan gun ik dit middel elke vrouw die zich ongemakkelijk voelt bij het hebben van een opvlieger en die om wat voor reden dan ook (wel zin, geen zin), even niet in staat is die betreffende emotie te herkennen, isoleren en omarmen.

Opvliegers, hoe kom je ervan af?

Inmiddels heb ik het spulletje nu een maand of twee op mijn eigen lichaam uitgetest. Ik ben zo blij dat ik die schadelijke farmaceutische rommel niet nodig heb maar mijn eigen oplossing heb gevonden. Met behulp van een natuurlijk simpel product ben ik al die maanden al opvliegervrij. Wil jij dat ook zijn?

Wij bieden nu het middel tegen opvliegers aan in onze webshop!

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Connie de Vries
Door

Connie de Vries

op 08 Mar 2015

Hallo, interessant artikel. Helaas is de betreffende link naar het middel niet meer werkzaam. Bestaat t ook niet meer? Kun je me er iets over zeggen? Bijvoorbaat dank. Mvg, Connie de Vries

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 10 Mar 2015

Hai Connie, Het middel werkt niet bij iedereen (werkt bij 1 op de 3), maar kan wel een heel drastisch effect hebben. Het is puur natuurlijk. Stuur even een mailtje naar info@dezomerhof.nl svp. Dan sturen wij je de link waarmee je het kunt bestellen. Groeten, Mieke Zomer

Reactie plaatsen