Niet-geleide meditatie

Niet-geleide meditatie

Niet-geleide meditatie. Vind jij het prettig om in een meditatie alleen met jezelf te zijn? Word je snel afgeleid door een stem in een geleide meditatie? Wil je wel graag mediteren met geluid, maar zonder de begeleiding van een geleide meditatie? Dan is een niet-geleide meditatie met natuurgeluiden zeker iets voor jou.

Niet-geleide meditatie

In een niet geleide meditatie hoor je geen stem maar enkel natuurgeluiden. Zo zijn er meditaties met een stromend beekje, met ruisende bomen, met het geluid van de zee of zelfs met kalmerende geluid van een hooi etende ezel.

Ontspannen eigen meditatie

Op deze manier kun je helemaal jouw eigen meditatie volgen en word je toch omringd door het door jou gekozen serene geluid van de natuur. Dit is werkelijk helemaal tot rust komen.

In een niet-geleide meditatie kun je ervoor kiezen jouw eigen meditatie samen te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een body-check doen waarbij je al jouw lichaamsdelen in gedachten afgaat en daar in gedachten aandacht aan geeft. Of je kiest voor een bepaalde fijne, positieve gedachte, die jou helpt om stevig en positief in het leven te kunnen staan.

Mediteren voor gevorderden

Het volgen van een niet-geleide meditatie kan lastiger zijn dan het volgen van een geleide meditatie. Daarom kiezen sommige beginnende mediteerders ervoor te starten met een geleide meditatie. Maar bekijk voor jezelf wat jij het prettigst vindt. Gelukkig zijn er van beide soorten meer dan genoeg te beluisteren. Zo is er altijd voor iedereen wat wils.

 

Over de schrijver
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Ik kan me voorstellen dat dit zeer kalmerend werkt. Toch wil ik hier graag een tip geven. Heel vroeg de natuur in gaan als de lucht nog fris is en dan ervaren hoe de natuur ontwaakt. En je heel erg concentreren op de verschillende geluiden die je hoort: roffelende spechten, het ruisen van de bomen etc. Rust(gevend) en Actie, en dat is geen tegenspraak! :-)

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Dat klopt helemaal en geldt ook zeker als een meditatie. Het is echt puur genieten he? Bedankt voor het delen!

Reactie plaatsen