Mijn kitten is onzindelijk en valt mensen aan

Mijn kitten is onzindelijk en valt mensen aan

Mijn kitten is onzindelijk en valt mensen aan.
Je zal maar kitten zijn,  geboren op een boerderij en dan plotseling, als je 7 weken oud bent,  worden opgepakt en in een mandje naar een flat worden gebracht.  Daar zit je hele dagen alleen te wachten tot de mensen die er wonen, thuis komen en even met je spelen.  Gelukkig is het eten wel lekker…

De kitten wordt volledig afhankelijk van mensen

De meeste mensen zullen begrijpen dat dit snel tot problemen kan leiden. Een kat is een sociaal dier,  en deze kitten is plotseling volledig afhankelijk van mensen die er maar een dagdeel zijn.  Verder zit ze zich te vervelen, wil ze naar buiten om te gaan jagen en andere katten te ontmoeten.

Mijn kitten is onzindelijk en valt mensen aan

Deze situatie komt helaas nog steeds regelmatig voor.  Ik ben een aantal keer bij mensen geweest waar dit speelde, het effect was dat de kat onzindelijk was geworden. Die katten wilden hun territorium afzetten en veilig maken.  Er kunnen ook andere problemen ontstaan:  Ik ben ooit bij een kat geweest die uit pure verveling de mensen aanvalt als ze door de kamer lopen..

Mensen verwachten teveel van de kat

We houden met regelmaat te weinig rekening met de natuurlijke behoeften van de kat, ze moet zich maar aan ons en onze levensstijl aanpassen.  En dat kan niet altijd, daar kunnen problemen uit ontstaan. Die problemen kunnen makkelijk voorkomen worden als de mens zich eerst verdiept in de behoeftes en gewoontes van de kat.  Soms willen we teveel  van een kat.

Over de schrijver
Reactie plaatsen