Mijn hond reageert op mijn noodkreet

Mijn hond reageert op mijn noodkreet

Carola beschrijft hier een situatie met haar hond Mindy. Een voorval dat heeft plaatsgevonden voordat ze bij ons de cursus volgde. Aan de hand van dit voorval heeft ze toen al begrepen dat je je hond kunt bereiken, zelfs zonder woorden of lichaamstaal.
Mijn echtgenoot heeft een winkel in (dure) audioapparatuur in Den Haag.
Op een koopavond zit ik alleen in de winkel. Frans is iets aan het afleveren.
Mijn Duitse Dog Mindy ligt in coma in de keuken onder de tafel. Echt coma is haar meest natuurlijke houding.

 

 Een verdacht individu berekent zijn kansen

Op een bepaald moment stopt er een auto voor de winkel. Er stapt een gekleurde medelander uit. Het merkwaardige is dat de motor van de auto blijft draaien en dat een ander individu in de auto blijft zitten. De medelander loopt van de ene etalage naar de andere. Hij kijkt zeer aandachtig naar binnen waar ik in mijn eentje zit.
Hij berekent zijn kansen en ziet mogelijkheden.

Mijn hond reageert op mijn noodkreet

In stilte zend ik een noodkreet uit naar mijn zeer luie dog.
Wat schetst mijn verbazing als ze direct na mijn noodkreet op zeer hoge poten de keuken uitkomt schrijden, met haar haren overeind naar de deur loopt en haar hoofd op de deurkruk legt!
De man draait zich abrupt om, stapt in de auto en verdwijnt met zijn kompaan.

Ik ben Mindy nog steeds dankbaar.

 

Ben jij ook dol op dieren? Zou jij net als Carola met dieren willen kunnen communiceren? Dan is de Cursus Communiceren met Dieren misschien iets voor jou. Carola heeft deze cursus ook gevolgd. Je kan ook alvast oefenen met de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
jolanda
Door

jolanda

op 25 Nov 2013

Je hond is goud waard. Hij verdient een dikke knuffel. Ik heb een andere vraag. Hoe communiceert mijn hond met mij? Vanmorgen moest ik boodschappen doen. Ik vertelde dit aan hem en ik zei tegen hem dat hij rustig moest zijn. Ik kom straks terug. Nando was heel rustig. Hij blafte niet en hij sloopte niet. Ik kon heel ontspannen weg gaan. Nando was zelf ook ontspannen. Heeft hij mijn boodschap begrepen? Groeten van Jolanda

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 02 Dec 2013

Hai Jolanda, Ik had vrijdag al gereageerd op je berichtje. Daarna lag onze site er helaas een paar uur uit, waardoor mijn reactie volgens mij ook verdwenen is. Hopelijk had je het antwoord al gelezen. Anders hierbij nog een keer een reactie op je vraag. Op onze site staan meerdere artikelen over plaatjesdenken. Als je een zoekopdracht geeft met het woord 'plaatjesdenken' zie je zo drie artikelen tevoorschijn komen. Misschien vind je het leuk en interessant deze ook te lezen? Zelf denk ik dat Nando jouw boodschap heeft begrepen. Je hebt hem waarschijnlijk door middel van het sturen van een plaatje duidelijk gemaakt wat jij van hem verwacht. Dit heb je hem helder kunnen maken, doordat je wellicht zelf ook rustig was, klopt dat? Wat altijd belangrijk is bij het sturen van een plaatje/het overbrengen van een boodschap dat je duidelijk maakt wat je WEL wilt en niet wat je NIET wilt. Leuk, we hopen nog meer van dit soort voorbeelden (van je) te mogen lezen. Groetjes, Nathalie

Reactie plaatsen