Medische missers bij dieren

Medische missers bij dieren

Medische missers bij dieren. Wat weten we ervan? Van mensen kennen we de verhalen wel: patiënt komt binnen voor amputatie linkerbeen, wordt per ongeluk het rechterbeen geamputeerd! Dat is natuurlijk een scenario uit een horrorfilm.
En hoe zit het dan bij dieren? Worden er door dierenartsen ook missers gemaakt?  Jazeker. Ook zij zijn mensen.
In onderstaand verhaal lees joe hoe een reu bij de dierenarts komt voor een gebitsreiniging, en gecastreerd terugkomt.

De Rijdende Rechter

Vorig jaar werd ik door Liesbeth van Dijk gevraagd om mee te werken aan het TV-programma De Rijdende Rechter.
Toen de redactie mij belde, en het onderwerp van de uitzending vertelde (medische missers bij dieren), wist ik meteen dat dit een onderwerp zou zijn waarmee het programma met gemak de lachers op zijn hand zou kunnen krijgen: een Jack Russel wordt naar de dierenarts gebracht voor een gebitsreiniging en komt gecastreerd terug. De mensen eisen schadevergoeding. Nu wil de redactie graag weten wat de hond van de hele situatie vindt. Of ik dus een gesprek wil aangaan met dit dier.

Castreren en steriliseren van honden

Nou, dat wil ik wel.
Ten eerste om te horen wat het hondje hiervan vindt. Zelf ben ik groot tegenstander van het castreren en steriliseren van honden zoals ze in Nederland worden gehouden. Maar in dit geval wordt niet mijn mening gevraagd maar die van het hondje.

Dierentolk op televisie

Ten tweede om de naam ‘dierentolk’ steeds vaker voorbij te laten komen op de Nederlandse televisie. Ik weet dat veel mensen nog niet openstaan voor het communiceren met dieren. Dat is mij om het even. Zelf lag ik een paar jaar geleden ook nog onder tafel als iemand zijn best deed om mij proberen wijs te maken dat dieren konden praten. Maar nu wij zelfs worden ingeschakeld voor een onderwerp als medische missers bij dieren, ervaar ik dit als een grote stap vooruit.

Communiceren met dieren als serieus item

Ten derde om omroepland van dienst te zijn. Heel langzaam ontgroeien we programma’s als Man Bijt Hond (excentrieke en eigenzinnige merkwaardige mensen worden op lachwekkende wijze gevolgd). Als een programma als De Rijdende Rechter een Dierentolk serieus neemt, zal er steeds meer een beroep worden gedaan op mensen die kunnen communiceren met dieren. Dan keren we langzaam het tij. Je veilig achter je site verstoppen en niet met je hoofd op tv of in de media durven, tja, dat brengt geen naamsbekendheid voor het vak.

Opnames van De Rijdende Rechter

Goed, de afspraak wordt gemaakt en Nathalie en ik gaan naar Rotterdam voor de opnames. De mensen blijken dol te zijn op het hondje. De man is op een bepaald moment helemaal ontdaan omdat zijn hondje zijn balletjes kwijt is. Hij voelt zich een verrader ten aanzien van zijn hond. De man is er stuk van. Nadat de mensen hun verhaal voor de camera hebben gedaan, word ik gevraagd het hondje te vragen wat het van zijn castratie vindt.

Telepathisch contact met de hond

Ik ga naast het hondje zitten (ik raak het niet aan want dan hangt hij in mijn hand, zo’n lieverdje is het). En zodra ik contact heb, komt er een antwoord dat ik niet verwacht: het hondje vindt het helemaal niet erg dat hij gecastreerd is!! Zegt doodleuk dat het een ‘administratief slordigheidsfoutje’ was. Voor hem valt de ingreep helemaal niet onder de noemer: Medische missers bij dieren. Hij vindt het veel erger dat zijn mensen er zo’n verdriet van hebben. En bovendien, dat hij nu voor het hele Nederlandse volk voor schut wordt gezet met deze uitzending. Iedereen lacht nu om hem en om wat hem is overkomen.

Medische missers bij dieren

Ook vindt het hondje het verdrietig dat zijn mensen nu denken dat hij de indruk heeft dat hij er door hen is ingeluisd.
Het hondje laat hen via mij weten dat hij weet dat zijn mensen oprecht hebben gehandeld. Dat hij geen moment aan ze heeft getwijfeld. De mensen zijn zichtbaar opgelucht. Eind van het verhaal voor deze mensen is dat ze geen schadevergoeding krijgen. Ook worden ze in het uiteindelijke programma als geldwolven neergezet. Maar dat wijt ik aan het betere knip-en-plakwerk in de montagekamer. Tijdens de opnames kwamen de mensen helemaal niet geldbelust op ons over.

Het mooie aan dit verhaal vind ik het antwoord van het hondje dat hij het uiteindelijk helemaal niet erg vond om gecastreerd te zijn. Een antwoord dat zo haaks staat op mijn eigen waarden en normen.

Het leren communiceren met dieren is net als leren autorijden

Om bij het communiceren met dieren steeds stabieler in je schoenen te kunnen staan, is het opdoen van ervaring een vereiste. Het volgen van een Cursus Communiceren met Dieren maakt je nog geen dierentolk. Vergelijk het met het halen van je rijbewijs: al heb je net je rijbewijs gehaald, voordat je je betrouwbaar chauffeur mag noemen, moet je eerst wat kilometers afleggen.

De unieke Oefengroep na de cursus Communiceren met Dieren

Voor het opdoen van ervaring door onze cursisten, hebben wij een unieke Oefengroep Communiceren met Dieren in het leven geroepen. Heb je ooit bij ons de Cursus Communiceren met Dieren gevolgd? Mail ons vandaag nog en wij vertellen je hoe je uniek lid kunt worden en wat het lidmaatschap inhoudt.

Om de mening van jouw dier te weten te komen kun je je inschrijven voor de Cursus Communiceren met Dieren. Wanneer je nog twijfelt kun je ook vast de Gratis tips om met dieren te kunnen communiceren uitproberen.

Het boek Dieren – Sprekend als Mensen kun je ook lezen om over Mieke’s ervaringen als dierentolk en de ervaringen van cursisten te lezen! Er zijn ook Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren die je kan uitproberen!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen