Lawaai in je hoofd

Lawaai in je hoofd

Lawaai in je hoofd. Ken je dat? Herken je dat? Soms hoor ik lawaai in mijn hoofd als het erg stil is om mij heen. Zoals in de nacht. Ik lig dan bijvoorbeeld even wakker en ben me niet bewust van het lawaai achter mijn gedachten. Ik volg mijn gedachten, laat mij meevoeren van de ene naar de andere en dan zomaar … opeens … lijkt het of iemand de volumeknop op nul zet … is het zomaar doodstil.

En pas dan word ik mij bewust van de herrie die ik hoorde en die dus niet tot mij doordrong.

Het lawaai in je hoofd klinkt als een draaiende machinekamer

Het lawaai kan klinken alsof ik in een draaiende machinekamer sta. Of in een ruimte met heel veel mensen erin. De ene keer roezemoezen ze. Een andere keer praten ze luid door elkaar heen zoals in een koffietentje met een slechte akoestiek.

Ik word me bewust van de kakelende mensen

En op andere momenten, als ik lig te denken zo in de nacht, word ik mij wél opeens bewust van al die kakelende mensen. Ik kan ze gemakkelijk tot stilte manen. Ik ga ook niet mijn best doen om op te vangen wat er wordt gezegd. Dat interesseert me niet omdat mijn prioriteit is dat ik wil slapen. “Nu is het klaar. Hier heb ik geen zin in,” voldoet. En onmiddellijk keert de rust dan weer. Ik ben niet bang, ik heb er geen last van, ik word er niet door uit mijn slaap gehouden.

Mensen met hooggevoeligheid werden opgesloten

In inrichtingen zitten veel mensen die stemmen horen. De reguliere geneeskunde weet niet wat ie met deze kwaal aan moet. Sluit simpelweg de mogelijkheid uit dat deze mensen misschien wel hooggevoelig zijn. Kun je het je voorstellen? Ben je hooggevoelig en regulier kan hier niets mee .. beland je of all places(!) in een gekkenhuis …  Je moet er toch niet aan denken!

‘Ik zou mijn baan riskeren’

Laatst nog hadden we een cursiste met een hoge functie in de gezondheidszorg. Ze vertelde: wat ik nu bij jullie heb geleerd over energie, over lage energie, hoge energie … ik kan daarover echt niet praten op mijn werk. Ik zou mijn baan riskeren. Daarvoor sluiten wij patiënten op als ze dit soort dingen noemen.

Klaar voor een gekkenhuis

Als je rijp bent voor een inrichting, zal labradoriet niet jouw laatste redmiddel zijn. Daarvoor is dan waarschijnlijk al te veel gebeurd.

Maar als je op wat voor manier last hebt van lawaai in je hoofd, dat jij je er onbehaaglijk onder voelt, of dat er in elk geval iets met je gebeurt waardoor je gevoel van welbehagen daalt, dan zou ik je in eerste instantie de steen labradoriet aanraden. Deze steen sluit je aura o.a. Veel (kleine) kinderen die ’s nachts bang zijn, hebben baat bij deze steen. Ze nemen de steen in hun handje als ze gaan slapen of ze leggen ‘m onder hun kussen. En vervolgens slapen ze als roosjes de hele nacht door … ;-)

Heb jij ervaring met de labradoriet? Wil je ‘m hier dan delen? Je helpt er heel veel mensen mee.

Lees ook de andere artikelen over energie. 

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Harvey
Door

Harvey

op 26 Feb 2015

Eerlijk gezegd heb ik geen ervaring met labradoriet. Al vind ik het wel een mooie steen (net even op Google opgezocht). De term hooggevoeligheid heb ik wel van gehoord. Ik kan me voorstellen dat een hectische omgeving onrust teweeg brengt bij mensen die gevoelig zijn voor veel prikkels. Eerlijk gezegd ben ik wel sceptisch over de heilzame werking van stenen. Al kunnen de mooie kleuren natuurlijk wel een positief gevoel opwekken?

Laura
Door

Laura

op 26 Feb 2015

Dank je wel Harvey. Wij vinden de steen inderdaad ook erg mooi om te zien, en we hebben inmiddels talloze positieve ervaringen met de labradoriet en andere stenen, om vast te kunnen stellen dat de stenen inderdaad een heilzame werking hebben. Probeer het eens uit, zouden we zeggen ;-)

Reactie plaatsen