Kassie kijken kan verslavend werken

Kassie kijken kan verslavend werken

Kassie kijken kan verslavend werken. Misschien niet elk kassie, maar kijken naar het ONZE, werkt in elk geval wel verslavend. Op De Zomerhof kijken wij tussen de bedrijven door de hele dag ‘soort van’. Maar in tegenstelling tot de meeste mensen, kijken wij ’s avonds juist niet. Met name overdag zijn wij enorme fans. Het werkt bijna verlammend. Je kunt niet anders dan het werk waarmee je bezig bent, neerleggen en vol overgave naar dat kassie kijken. In de winter kijken we minder dan in de zomer. Dan zijn onze sterren op winter-reces.

Het kassie kijken begint al direct na het opstaan

Het is nog vroeg.
Ik sta op en trek de gordijnen open.
Als eerste richt ik mijn blik op ooghoogte op de flinke eik die op een meter of vijf van ons raam staat.
En ja hoor, het is prime time.

Ik word zo blij van de aanblik. Ik vind het zo fijn dat zij en haar vriendjes en vriendinnetjes De Zomerhof hebben gevonden. Dagelijks komen ze nu. Wat een genot om te zien. Mijn ogen worden telkens naar ze toegetrokken. Hier krijg ik nooit genoeg van.

Ik raak gewoon vertederd

Ik kan er niks aan doen. Het gaat gewoon vanzelf. Dat ze in de lente vogeleieren wegroven en soms zelfs jonge vogeltjes … ik neem het op de koop toe. Door alleen al naar ze te kijken, de bedrijvigheid, de bewegingen, hun poezelige uiterlijk, hun vrijheid om wel bij ons langs te komen of vandaag juist niet … de combinatie vervult mij met een ultiem gevoel van geluk.
Wat een heerlijk begin van de dag.

Wat doet onze ster met jou? Kijk het filmpje helemaal uit en laat je verrassen.

Nou? Heb ik teveel gezegd? Hoe verslavend is ons kassie kijken voor jou?

Heb je er ook zo van genoten? Ik hoop het van harte.
Heb jij zelf nou ook zulke taferelen in jouw tuin? Of zie je dagelijks een vergelijkbaar ‘filmpje’ in jouw omgeving? Beschrijf het en deel het met ons!

Welk dier vrij levend dier heeft jouw hart gestolen?

Welk vrij levend dier heeft jouw hart gestolen? Van welk dier gaat jouw hart open? Is het het roodborstje dat op je raam tikt? Is het een ree uit het natuurreservaat waarmee je iets bijzonders lijkt te hebben? Was het een vlinder die een aantal dagen bij je bleef? Maak jezelf en ons blij! Jezelf door erover te vertellen, en ons door jouw verhaal met ons te delen!

Heb je ook zo de behoefte om met dieren te communiceren? Weet je nog niet hoe het moet? Dan kan je meedoen aan onze Cursus Communiceren met Dieren om het communiceren met dieren te leren! Ook kun je zelf oefenen met de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren. Bovendien is het boek Dieren – Sprekend als Mensen echt een aanrader!

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Alida
Door

Alida

op 09 Dec 2012

Kan me je blijdschap helemaal voorstellen. Echt geweldig om dit van zo dichtbij mee te mogen maken.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Ja, Alida, we hebben maar mazzel hier.

yvonne jose
Door

yvonne jose

op 09 Dec 2012

Oooooohhhhhhhhh wat mooi Mieke. Kadootjes zijn dat.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Leuk he?Binnenkort nog een leuke, geen humor, wel leuk. Ook voor jou in de trimsalon.

martine desoppere
Door

martine desoppere

op 09 Dec 2012

Kadootjes jawel.. en je dag kan niet meer stuk!

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Inderdaad Martine, het is misschien heel kinderachtig, maar nu nog klik ik af en toe mijn eigen filmpje aan ... Ik blijf het leuk vinden .... Alles goed daar in het Vlaamsche?

Gerie Mulder
Door

Gerie Mulder

op 04 Mar 2013

Ik begin mijn dag met een lach :-) heerlijk om naar te kijken. Snap jullie verslaving. Dank je wel voor het delen. En Vanmorgen mijn favoriet de specht druk zien/horen kloppen. Dus goed begin van de maandag en van de week!

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Ha, die glimlach. Daar draait het ons om. Fijne week!

Tonnie Eijkenboom
Door

Tonnie Eijkenboom

op 05 Mar 2013

Wat een leuke video, hartverwarmend. Wat ik meemaakte was een wel heel aparte ervaring en tegelijk een bevestiging van het feit dat we steeds meer de dieren gaan verstaan en kunnen communiceren met ze. Wij hebben een huizenhoge kersenboom.Vol bloesem en vol kersen elk jaar opnieuw. Feest voor vogels en eekhoorns!Kilo's kersen! Voor ons blijft er ook ïets "over" Vorig jaar: ik kletste tegen een eekhoorn hoog in de boom zittend, die zich tegoed deed aan heerlijke onbespoten kersen! "Ach, hier zijn de laatste onderop al weg. Ik wil er ook nog een paar, jij zit lekker hoog en ik kan er niet bij." Zo ging dat gesprekje. Tot mijn verbazing kijkt het eekhoorntje naar me pakt een kers en laat deze, terwijl ze naar beneden kijkt recht naar beneden vallen! Dat gebeurde drie keer!, Ik was echt verbijsterd.Verder ging ze zelf onverdroten voort met kersen eten.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Wat leuk om te lezen dat eekhoorns ook kersen eten! Nooit bij stilgestaan.En wat geweldig dat jij er ook drie mocht! Humor.Trouwens, mocht je bij ons de cursus komen volgen, kom je dan wel in het kersenseizoen? ;-)))

Poezenvrouwtje
Door

Poezenvrouwtje

op 06 Mar 2013

Hoe schattig dit verhaal over de eekhoorn die jouw wens in vervulling liet gaan.

Linda de Wal
Door

Linda de Wal

op 05 Mar 2013

Wat heerlijk om zo de dag te beginnen, met zo'n kassie is er altijd wel wat leuks te zien. Ik heb ze hier op het eiland niet, maar kan wel genieten van de vogeltjes die hier af en toe komen. Vooral het roodborstje. Ik heb in Schotland wel veel eekhoorntjes gezien, vooral rode. Geweldige diertjes om te zien.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Hebben jullie helemaal geen eekhoorntjes op Ameland of die kastjes niet? Wat jammer voor je. Is dat een speciaal natuurbeleid?Ja, die halftamme eekhoorntjes in de buitenwijken van Londen, zijn ook zo leuk. Dat zullen wel dezelfde zijn als die in Schotland. Misschien heeft Walt Disney wel een grote vinger in de pap wat betreft onze liefde voor deze diertjes.

Poezenvrouwtje
Door

Poezenvrouwtje

op 05 Mar 2013

Dag lieve lezers, Ik heb een poezenforum en daarop schrijf ik de dagelijkse belevenissen, streken en ondeugden van mijn 8-tal Perzen. Maar ook krijgen wij regelmatig bezoek van andere levende wezentjes die het goed vertoeven vinden in en om het huis van Poezenvrouwtje en haar poezels. Zo ook in de winter "piep de huismuis" met zijn gezinnetje. Ik heb hem gefilmd toen hij zich tegoed deed aan het wintervoer van de vogels. Ik vroeg mij steeds af wat alle poezen op een rijtje uitspookten iedere avond voor het achterraam en dus heb ik het gefilmd en op mijn forum geplaatst. Ga maar eens kijken als je het leuk vind, dit is de rechtstreekse link naar de rubriek "in en om het huis van poezenvrouwtje" het inloggen is geheel gratis en dan kun je ook de foto's bekijken van de poezels. Veel kijkplezier en wie weet mag ik jullie daar weer welkom heten. http://www.poezenvrouwtje.com/forum/in-en-om-t-huis-van-poezenvrouwtje/5651-qpiepq-de-huismuis?limit=6&start=66Hartelijke groetjes van Poezenvrouwtje, Tiamo, Sheva, Pepé, Lieveke, Trigger, Spotje, Knoetje en Shiye.

Poezenvrouwtje
Door

Poezenvrouwtje

op 06 Mar 2013

Lieve Mieken, wel hoor dat gaat wel..Je kunt het filmpje wel zien zonder ingelogd te zijn..alleen niet de foto's bij de verhaaltjes, laat je daardoor niet afschrikken..hier is de link , je ziet meteen het filmpje van YOU TUBE staan als je naar beneden scrolt op pagina nummer 1 van deze link/ bericht van 18 maart 2012. http://www.poezenvrouwtje.com/forum/in-en-om-t-huis-van-poezenvrouwtje/5651-qpiepq-de-huismuis#5659Ga maar vlug kijken hij is gewoon te zien ook voor NIET-leden (niet ingelogd zijnde, overigens is het inloggen gratis maar niet verplicht)Het beperkt alleen het zien van foto's bij de verhaaltjes. Is echt de moeite waard om te bekijken zo leuk die vader muis in acties voor zijn nestje kinderen.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Wat lief !!! Wat een lekker bekkie!

Poezenvrouwtje
Door

Poezenvrouwtje

op 05 Mar 2013

Dag lieve lezers van Zomerhof, Mieke en medewerkers, Dit is mijn 2e filmpje waarover ik verbaast was, stel je voor je komt op je terras en ziet ineens...(ga maar kijken hi..hi..)Hier nog een leuk stel dat ineens in mijn veel te kleine vijver was geland, het is nog een heel hachelijk verhaal geworden omdat de buurtpoezen ze ook in de gaten kregen. Mijn eigen poezels kunnen niet verder dan het poezenterras dat is afgezet met bogenglas.Enig om te zien hoe dit stel mijn vijver onveilig maakte, ook hier weer de directe link naar het filmpje en de foto's op mijn poezenforum waar dit te bekijken is. (willen jullie ook de andere foto's bekijken die hierbij horen dan even gratis inloggen)Veel kijkplezier en wie weet mag ik je daar weer welkom heten.Hier is de directe link: http://www.poezenvrouwtje.com/forum/in-en-om-t-huis-van-poezenvrouwtje/6071-wat-is-dat-nu-waar-komen-die-in-s-hemelsnaam-vandaan?limit=6&start=12Hartelijke groetjes van Poezenvrouwtje, kater Tiamo, Sheva, Pepé, Lieveke, kater Trigger, Spotje, Knoetje en Shiye.

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Dag Poezenvrouwtje, Dank je voor je enthousiaste reactie. Wij hadden je filmpjes graag bekeken, maar dat kan niet zonder inloggen. Helaas. Groetjes, Mieke

Poezenvrouwtje
Door

Poezenvrouwtje

op 06 Mar 2013

Lieve Mieke, dat gaat echt ook bij dit filmpje van dit eendenpaar dat in mijn veel te kleine vijver is geland, ook zonder in te loggen te bekijken.Wederom de foto's zijn alleen zichtbaar nadat je bent ingelogd maar mijn filmpje van deze badderende eenden is ook voor jullie gewoon te bekijken...Hier is de rechtstreekse link ernaar toe, wel even scrollen tot je de kleuren van het filmpje ziet en dan wens ik je nu veel kijkplezier.http://www.poezenvrouwtje.com/forum/in-en-om-t-huis-van-poezenvrouwtje/6071-wat-is-dat-nu-waar-komen-die-in-s-hemelsnaam-vandaan#6075

Mieke Zomer
Door

Mieke Zomer

op 06 Mar 2013

Hahaha, geweldig! Meteen helemaal thuis!

Reactie plaatsen