Je dier naar het asiel omdat je de dierenartskosten niet kunt betalen?

Je dier naar het asiel omdat je de dierenartskosten niet kunt betalen?

Je dier naar het asiel omdat je de dierenartskosten niet kunt betalen? Daar moet je toch niet aan denken? Het kan makkelijk voorkomen worden. In deze blog besteden we er aandacht aan.

In het Algemeen Dagblad van gisteren (woensdag 21-11-2012) lazen we een verontrustend bericht. Het blijkt dat steeds meer huisdierenbezitters in Nederland hun zieke dieren naar het asiel brengen omdat door de crisis de dierenartskosten niet meer op te brengen zijn. Zeker wanneer het zou gaan om langdurig medicijngebruik tegen bijvoorbeeld allergieën, voelen  huisdiereigenaren zich steeds vaker genoodzaakt hun dier af te staan.

Stel je toch eens voor dat je jarenlang dag in dag uit voor je hondje hebt gezorgd, je hebt lief en leed met hem gedeeld, jullie hebben plezier gehad, hij heeft je gesteund wanneer je het moeilijk had, hij was er voor je wanneer je hem nodig had, jij gaf hem alle aandacht die hij maar kon wensen, kortom: jullie waren beste vrienden. Stel je dan eens voor dat je door de crisis zo hard geraakt wordt dat je afscheid moet nemen van je dier, simpelweg omdat je de dierenartskosten niet kan betalen? Dat is toch afschuwelijk?

Dierenartsbezoek voorkomen

Gelukkig kan dit leed voorkomen worden door de gang naar de dierenarts voor te zijn. Er zijn manieren om je dier gezonder te houden dan voorheen, manieren om de allergieën te overwinnen zonder die dure medicijnen en dus manieren om je dier bij je te houden en niet naar het asiel te hoeven brengen.

E-book met simpele en doeltreffende tips

De Zomerhof werkt momenteel aan een e-book waarin we in simpele en voordelige  tips uitleg geven over hoe je je dier gezond kunt houden en gezond kunt maken.  Met het volgen van die tips bespaar je een hoop geld en kan een hoop dierenleed voorkomen worden. Hiermee voorkom je dat je je dier naar het asiel moet brengen omdat je de kosten niet meer kunt betalen, want, laten we eerlijk zijn, daar moet je toch niet aan denken? Je wilt toch ook niet je vriend naar het asiel doen, terwijl het zo makkelijk voorkomen had kunnen worden?

Houd onze blog en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over de verschijningsdatum van ons e-book.

Vind je het Communiceren met dieren ook erg interessant? Dan kun je je inschrijven voor onze Cursus Communiceren met Dieren en echt leren hoe je met je (huis)dier kunt communiceren! Ook kun je de Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren opvolgen!  Als je van lezen én van dieren houdt, is het boek Dieren – Sprekend als Mensen écht iets voor jou!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Marja Kikstra
Door

Marja Kikstra

op 22 Nov 2012

Hele goede actie!! Komt de MIR-Methode er ook in te staan?

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 Dec 2013

De MIR-Methode staat niet in ons e-book, omdat het echt een op zichzelf staande behandeling is. Marja, jij bent er actief mee bezig toch? Mooi hoor!

Agnes Jansen
Door

Agnes Jansen

op 22 Nov 2012

Hartstikke goed initiatief, super!

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 Dec 2013

Thanks Agnes!

Shanti
Door

Shanti

op 27 Nov 2012

Bachremedies werken ook heel goed!

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 16 Dec 2013

Ja, klopt. Voor Bachremedies komt nog een apart e-book :-)

Reactie plaatsen