In gesprek met een ezel

In gesprek met een ezel

Ik ben zo blij dat ik contact heb mogen maken met dit o zo bescheiden en tegelijkertijd zo’n intelligent ezeltje.
Haar verzorger maakte zich ernstig zorgen, en niet onterecht bleek tijdens de communicatie en de reis door haar lichaam.

Eerst vertelt het lieve ezeltje wat over zichzelf, zoals onder andere dat ze wel van muziek houdt. En dierengeluiden op de achtergrond ook fijn vindt om te horen, mits het maar niet te doordringend/hard is, want dan voelt ze zich snel opgejaagd en kan ze daar nerveus van worden.
Dan laat ze me plotseling weten heimwee te hebben naar een plaats waar ze ooit gewoond heeft.
Haar verzorger liet mij later weten dat ze haar maatje mist, die niet meer leeft en die ze in leven alleen op de vorige woonplaats heeft meegemaakt.
Het voelde als dat deze heimwee, het gemis van haar maatje, toch nog als een traumatische blokkade vastzat bij haar.
Bijzonder dat ezel er nu veel last van kreeg, daar het toch alweer ruime tijd geleden was dat ze afscheid moest nemen van haar maatje. Maar hoogstwaarschijnlijk kwam dit verdriet naar boven, nu ze zwakker aan het worden was.
Gelukkig kon haar verzorger ezeltje zeer goed begeleiden tijdens het loslaten van dit verdriet. Het voelde voor mij dat ik dat niet hoefde te doen; dat de verzorger de aangewezen persoon was daarvoor.

Als ik met de reis door haar lichaam wil beginnen, komt er een onverwachte nieuwsgierigheid bij haar naar boven.
Ezeltje wil eerst het fijne ervan weten, voordat ze toestemming geeft voor deze reis door haar lichaam.
En al had ik ezel al verteld wat ik wil gaan doen, is ze toch nog zó nieuwsgierig dat ze nóg meer details wil horen. Heerlijk, zo’n nieuwsgierigheid.
Tijdens de reis door ezeltjes lichaam mag ik gelukkig alle ongemakken, en de ernstigere lichamelijke kwalen, ontdekken.
Er lijken meerdere dingen te spelen waardoor ezel zo ziek is, en ze schijnbaar zeer binnenkort toch de aarde moet gaan verlaten.
Ook haar verzorger is eigenlijk al zover, dat ze beseft hoogstwaarschijnlijk afscheid te moeten gaan nemen van ezel. Maar ezel laat tijdens ons contact weten, dat ze iedereen verbaasd zal laten staan. Dat ze nog een héle lange tijd onder ons zal blijven.

Nadat ik ezel energetisch heb bijgestaan, krijg ik enkele zachte kopstootjes als dank.
Dag lief, mooi ezeltje.

Met hetgeen ik mocht ontdekken tijdens de reis door de ezel haar lichaam, heeft haar verzorgster haar heel goed kunnen helpen. Zowel met hetgeen waar de ezel onder leed en de adviezen die ik doorkreeg, als met wat het ezeltje zelf allemaal vertelde.
Ons contact was alweer drie jaar geleden, en nog steeds loopt de lieve ezel heerlijk buiten te grazen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen