Ik ben een plaatjesdenker

Ik ben een plaatjesdenker

Als linker- en rechterhersenhelft tijdens een training niet in balans zijn, kan er tussen de cursisten en de trainer een soort van niemandsland ontstaan. De trainer krijgt haar cursisten dan niet mee. Zo’n niemandsland ontstond bij mij ook op de middelbare school tijdens wis- schei- en natuurkunde. Ik kreeg het gewoon niet mee. Het was te abstract voor mij. En nu ik dit zo opschrijf, krijg ik opeens het inzicht waarom ik het niet meekreeg.

Ik ben een plaatjesdenker

Ik ben namelijk een onvervalste plaatjesdenker. Van veel dingen die ik waarneem, maak ik een plaatje. Pas als het plaatje klaar is, snap ik de verbanden. Dat is al zo als iemand mij een verhaal vertelt. Ik maak meteen een plaatje van het verhaal. Zou ik dat niet doen, dan begrijp ik niet waar mijn gesprekspartner het over heeft.
Al die grijze wiskundige formules uit mijn middelbareschooltijd, leken dus op elkaar. Het werd in mijn beleving dan een grote grijze brij waar geen touw meer aan vast te knopen was.

Plaatjesdenken kun je leren

Het beschikken over de vaardigheid van het plaatjesdenken heeft in het communiceren met dieren en het babyfluisteren beslist zijn voordeel. En daarom hebben wij diverse oefeningen opgenomen in de cursus om het plaatjesdenken van onze cursisten te trainen. In het artikel Plaatjesdenken kun je leren, geef ik je ook een oefeningetje. Probeer het maar eens. Of als je nog meer wilt lezen over mijn ervaring met plaatjesdenken, dan adviseer ik je mijn artikel Wat is plaatjesdenken te lezen.

Download nu ons gratis e-book

Ben jij ook een plaatjesdenker? Of ben je juist een gevoelsmens? Of auditief ingesteld?

In onze Cursus Communiceren met Dieren of Cursus Babyfluisteren kom je erachter. Leer bij ons waar jouw kracht zit en hoe je deze in je communicatie met dieren kunt benutten. Schrijf je daarom vandaag nog in!

Wil je eerst nog even oefenen? Dan kan dat als je onze 5 gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren download. Of als je behoefte hebt aan voorbeelden over hoe ik mijn zintuigen in mijn communicatie met verschillende diersoorten inzet, dan raad ik je aan mijn boek Dieren – Sprekend als Mensen in huis te halen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mieke Zomer. Ik werk als dierentolk. Ik ben ondernemer bij De Zomerhof, auteur van het boek Dieren-Sprekend als Mensen, moeder van Sanne, vriendin van Nathalie. Ik heb het HEAO afgerond, ben vervolgens in de zakenwereld terechtgekomen en van daaruit rolde ik bij toeval in het communiceren met dieren. Het is mijn missie om mijn vak Dierentolk aan een breed publiek bekend te maken. Hiermee werk ik niet alleen mee aan het creeren van een betere toekomst voor veel dieren. Met het geven van de cursussen in het communiceren met dieren en het babyfluisteren, help ik vrouwen een liefdevolle en krachtige plek innemen in onze Nederlandse samenleving. Een samenleving waarin wat mij betreft de mannelijke kwaliteiten en de ratio zwaar worden overgewaardeerd. De wereld veranderen. Meer gevoel, meer hart: mijn missie, mijn passie.
Reactie plaatsen