Huisdierverzekering kat

Huisdierverzekering kat

Huisdierverzekering kat. Je kent het vast wel. Een verzekering voor een kat. Dit doe je zodat je kat gezond blijft, toch? Want wanneer er iets ergs gebeurt, kun je de kosten overlaten aan de verzekering. Dit allemaal, zodat jouw kat het aan niets ontbreekt. Jouw kat kan alles doen wat hij maar wilt.

Kosten kat

Katten kosten nogal wat. Mijn kat heeft verschillende operaties gehad, omdat hij een terugkomend abces bij zijn schouder had. Er werden röntgenfoto’s van zijn schouder gemaakt en het abces werd weggehaald. Ook heb ik hem inentingen gegeven. Even een opsomming van de medische kosten van mijn zesjarige kat:

Operaties: € 300 euro
Castratie: € 45 euro
Kitten inentingen 2x € 49 euro: € 98 euro
Antivlooien middel 3x € 19 euro : € 57 euro
Cursus Communiceren met Dieren: €595 euro

Castratie was verplicht, omdat mijn kat uit het dierenasiel kwam. Totaal zou je dan uitkomen op €1095 euro wat ik in 6 jaar aan medische kosten uitgegeven heb aan mijn kat.

Huisdierverzekering kat

Zou ik mijn kat hebben verzekerd zou ik, nu al, € 32 euro* 12 maanden * 6 jaar = ongeveer 2300 euro uitgegeven hebben. Daarnaast zou ook nog eigen risico erbij komen. In plaats daarvan heb ik een enkele keer een paar medische kosten gehad. Totaal  was dit €1095 euro.
Wanneer ik ergens aan twijfelde kon ik het mijn kat gewoon vragen. Dan kon hij mij zelf vertellen wat er mankeerde, wat er aan de hand was of kon hij aangeven wat hij graag wilde.

Katten ontwormen?

Ontwormen werkt vaak niet. Ook kosten de tabletjes voor ontwormen vaak erg veel geld. Veel twijfels worden er bij mij opgeroepen wanneer de inkoopprijs maar enkele euro’s blijkt te zijn. Overige kwaaltjes die mijn kat heeft gehad, losten ik op met mijn gezonde verstand en de ervaringen van andere katteneigenaren.

Wil jij ook een kat waar je geen verzekering voor af hoeft te sluiten?

Dan raad ik je aan om eerst onze Gratis tips om zelf met dieren te kunnen communiceren ophaalt. Hierin staan handige tips en wanneer wij jouw emailadres hebben, kunnen wij jou informeren hoe je jouw kat gezond kunt laten blijven.

Binnenkort komt het nieuwe E-book uit, waarmee wij jou kunnen laten zien hoe je weinig kosten aan jouw kat uit hoeft te geven, en daarmee een gezondere kat hebt!

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen