Homeopathische middelen, zorgelijke veranderingen daaromtrent

Homeopathische middelen, zorgelijke veranderingen daaromtrent

In 24 september berichtten wij al over de zorgelijke veranderingen met betrekking tot homeopathische middelen. Vanuit de politiek was namelijk besloten dat op de homeopathische middelen voortaan niet meer mag staan voor welke klacht het gebruikt kan worden. Vandaag gaan we hier verder op door, en vertellen we hoe het er nu voor staat.

Geblinddoekt je keuze maken. Wat een vervelende veranderingen met betrekking tot homeopathische middelen                                                                                         

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie vond dat het verdwijnen van de indicatie zijn doel voorbij schiet: “Door helemaal niets meer erop te zetten, wordt de boel onduidelijk.”

Walborgh Kieskamp, directeur van Biohorma van de Vogel-producten en Martine Verhagen van VSM zeiden: „Het is alsof je geblinddoekt voor het schap wordt gezet en dan een keuze moet maken. We vinden het een onverantwoordelijke maatregel en dringen ook aan op het terugdraaien ervan.” Ook de patiëntenorganisatie Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland hoopt dat het volgende kabinet de regeling ongedaan maakt.

Homeopathische producten ingeperkt

Dat dit tot op heden nog niet het geval is moge duidelijk zijn. En nu kregen we deze week zelfs een nieuw bericht onder ogen.

De bedrijven die homeopathische middelen produceren worden namelijk nog verder ingeperkt. Nu mag zelfs een informatieboekje niet meer worden verstrekt, ook niet als er om wordt gevraagd.  De bedrijven die homeopathische middelen fabriceren mogen nu zelfs helemaal geen informatie meer verstrekken. Dit neemt wel heel rare vormen aan zo…

Petitie

De gezamenlijke sector wil nu bij Minister Schippers een verzoek indienen om de situatie te keren. Ben jij het hier nou ook mee eens en wil je je steentje bijdragen? Teken dan de petitie op http://handenafvanhomeopathie.petities.nl/ Ben jij het hier mee eens, of juist niet, en waarom? We horen het erg graag jouw reactie op deze blog!

Voor homeopathische middelen kun je ook altijd naar onze webshop: Goed voor Mens en Dier gaan.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt.Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen