Hoe weet ik of ik met het juiste dier praat?

Hoe weet ik of ik met het juiste dier praat?

Hoe weet ik of ik met het juiste dier praat?
Niet lang geleden ontvingen wij het bijzondere bericht van Miriam. Miriam heeft bij De Zomerhof de cursus Communiceren met Dieren gedaan, en is verder blijven oefenen met de dierentolkgesprekken om een luisterend oor te zijn voor veel dieren. Zo heeft ze ook met de kat van haar vriendin gesproken.
Hieronder haar bijzondere verhaal:

Mijn zelfvertrouwen verdween als sneeuw voor de zon

In het begin van het dierentolken kreeg ik best veel dieren ter beschikking waarmee ik uiteindelijk kon oefenen. Uiteraard ben ik een ieder zeer dankbaar voor het vertrouwen in mij hierin, maar het heeft mij ook vaker aan het twijfelen gebracht omdat veel van de mensen die een dier ter beschikking stelden met veel goedbedoelde kritieken kwamen. Vaak namen de mensen iets té letterlijk of dachten dat ze hun dier beter kenden dan dat ze daadwerkelijk deden. Het was allemaal goed bedoeld natuurlijk, je leert immers alleen als men eerlijk tegen je bent, maar ondertussen verdween mijn zelfvertrouwen wel als sneeuw onder de zon.

Communiceren met de kat van mijn vriendin

Mijn zelfvertrouwen verdween al helemaal toen ik met de kat van een kennis van mij mocht communiceren. In die tijd kende ik de vrouw bij de kat nog niet zo goed en had ik de kat nog nooit in levende lijve ontmoet, naderhand zijn we vrienden geworden.

Wat een geweldig leven heeft deze kat!

Ik ging vol goede moed proberen te communiceren met de lieve kat, en ik dacht meteen: “Wauw, wat een geweldig leven heeft dit beestje.”
Als de voordeur geopend werd, rende hij meteen van de trap naar buiten en ging dan direct op jacht. Achter elke boom zag hij wel een potentiële prooi, soms kwam hij zelfs met kattenvriendjes naar huis die dan lief onthaald werden door de honden en de verzorgers. Soms mocht zo’n kattenvriendje zelfs blijven overnachten. Tot nu toe niets verkeerds.

Zelfs het eten van de kat is geweldig!

Ook het eten dat het dier kreeg, daar was ik nog jaloers op! Ik zag de kat al op de rug op een luie stoel, cocktail in de poot, verzorgster met een dienblad naast de kat met een blad aan het wapperen, zo’n geweldig leven leidde die kater. Dat is de uitstraling die ik opving.

Er klopte helemaal niets van het gesprek

Toen ik de feedback kreeg was mijn vertrouwen ineens helemaal nergens meer te zoeken.”Weet je wel zeker dat je met onze kater gecommuniceerd hebt?” was haar voorzichtige eerste zin, “ik kan er namelijk niets in herkennen. Onze kat komt niet buiten, ze kan niet zo goed met andere katten opschieten en al helemáál niet als een vreemde kat binnen probeert te komen”. En zo ging het dus maar door.

Dit hand ik niet zien aankomen

Tijdens de cursus was het dierentolken me zo goed afgegaan. Hoe kon ik dan nu een totaal verkeerd beeld opvangen. Ik was het vertrouwen eventje helemaal kwijt.

Wat bleek ik te hebben opgevangen?

Mijn vriendin belde me weken later nogmaals op met de volgende boodschap:
“Mijn man en ik hebben nogmaals naar het verslag gekeken en ook naar de datum en tijd waarop je met onze kat hebt gecommuniceerd. Ik moet je bekennen dat het verslag als twee druppels water lijkt op de film die keken, vlak vóór het communiceren hebben zitten te kijken, onze kat lag toen tussen ons in”. Detail voor detail bleek ik de film te hebben beschreven die de kat net voor het gesprek met mij met zijn mensen had gezien. Wauw! Mijn zelfvertrouwen was in één klap weer terug, en ik ben deze kat nog steeds dankbaar dat we toch een goed gesprek gevoerd bleken te hebben, hij had me het juist heel goed laten zien!

Heb jij ook zo’n gesprek gehad?

Herken jij het verhaal van Miriam? Of heb je zelf gesprekken gehad waarmee je bijzondere informatie kreeg dat toch bleek te kloppen? Reageer dan met jouw ervaring op dit artikel. Zo kunnen we elkaar blijven inspireren en stimuleren om voor ieder dier een liefdevol, luisterend oor te blijven.

Over de schrijver
Het Zomerhof-team bestaat uit een aantal leden waaronder Nathalie en Mieke, (vaste) medewerkers, freelancers, vrijwilligers. Een artikel kan worden geschreven door 1 of meerdere leden van het team. Het is de bedoeling dat elk artikel dat door het Zomerhof-team wordt geplaatst, het gedachtengoed van De Zomerhof uitstraalt. Bekijk hier mijn Google+ profiel: klik
Reactie plaatsen